שאלה לנציגי מרצ

שאלה לנציגי מרצ

(נראה אם הטרולים הימניים "יענו" במקומכם
)

מה תעשו עכשיו, אחרי ש"מנהיגת השמאל" הלכה להסכם עודפים עם לפיד? עם מי תנסו ללכת להסכם עודפים הפעם?

orchilit

New member
תשובה (לא רשמית)

אני אמנם לא מייצג את מרצ (רק חבר מפלגה), אבל שאלה זו נשאלה בדף הפייסבוק (לאחר שרחשו שמועות שיהיה הסכם עודפים עם "התנועה") כמה פעמים - ובינתיים, אין הסכם עודפים עם אף מפלגה.

אישית, כולי תקווה כי ייחתם הסכם עודפים עם חד"ש שהיא מפלגה די דומה למרצ בהרבה מובנים ולא עם מפלגת מרכז.

haemek11

New member
"מנהיגת השמאל" מפאי הצטרפה לממשלות ימין כבר 3

מערכות בחירות, וזה לא הפריע לכם לעשות עימה הסכם עודפים בעבר...

דווקא הסכם עודפים שלה עם "יש עתיד" זה מה שמטריד אתכם?

orchilit

New member
אני מניח שיש בזה תמימות

אבל הסכם עודפים נהוג לחתום עם מפלגות שקרובות אידיאולוגית, ומפלגת העבודה הייתה כזו בעבר, ומעולם לא התכחשה להשתייכותה לצד שמאל של המפה הפוליטית.
הסכם עודפים שלה עם "יש עתיד" מטריד מכיוון שליאיר לפיד , שהינו ימין כלכלי מובהק אין שום קשר לשמאל כלכלי של שלי יחימוביץ'. מעבר לכך, שמפלגתו היא עוד פארסת מרכז נוכחית.

הפרבולה

New member
אבל "יש עתיד" היא מפלגת שמאל

מבחינה מדינית, אז לפחות בנקודה המדינית יש אידיאולוגיה משותפת בין העבודה ו"יש עתיד" שמצדיקה הסכם עודפים ביניהם.
לדעתי הקריטריון העיקרי של הבוחר הישראלי זה המצע המדיני ופחות המצע הכלכלי.

מרצ היא יותר שמאל מהעבודה ולכן אולי מתאים לה הסכם עודפים עם חד"ש, למרות שלא הייתי מגדיר את חד"ש כשמאל מדיני אלה יותר כימין פרו פלסטיני ( מבחינה מדינית).

Deicider

New member
לא בדיוק

האידיאולוגיה המשותפת שאני רואה היא בכך שהעבודה ממוקמת כיום במרכז מבחינה מדינית וזה בדומה ללפיד

כל מה שהטרול הימני כותב זה לא בדיוק.

אבל במה בעצם מתבטאת ה"מרכזיות" של העבודה ושל לפיד? הם מתנגדים לכיבוש? להתנחלויות? למלחמות? במה הם שונים מהליכוד?
אגב, גם מבחינה חברתית הם ממש לא שונים מהליכוד, למעט ההצגות הנבובות שלהם. יחימוביץ' כביכול מתנגדת להעסקת עובדי קבלן במגזר הציבורי, ובן-בריתה עיני אפילו ארגן שביתה ראוותנית בנושא, אבל התברר ש"השביתה" ההיא היתה סתם הצגה. כנ"ל "מנהיג המחאה" הנבוב איציק שמולי, אשר כבר בנאומיו הראשונים בכיכרות הצהיר בפירוש שאינו מתנגד לממשלת נתניהו, ולא למדיניות שלה (שזה כולל את המדיניות הטאצ'ריסטית בתחום החברתי), ואח"כ התנער מ"שותפיו למאבק האוהלים שרצו להמשיך במחאה. עם "שמאל חברתי" לא צריך ימין חברתי.

הפרבולה

New member
אבל מפלגת מרכז לא אמורה להתנגד להתנחלויות

מעצם הגרתה כמפלגת מרכז, למה אתה מצפה ממלגת מרכז שתתנגד להתנחלויות?

ההבחנה הגסה המקובלת של שמאל מרכז ימין מבחינה מדינית היא:

שמאל קיצוני - נגד ההתנחלויות בעד נסיגה לקווי 67 + מימוש\פשרה בענין "זכות השיבה" וביטול אופיה היהודי ציוני של המדינה .
שמאל - נגד ההתנחלויות ובעד נסיגה לקווי 67, סירוב ל"זכות השיבה", בעד מדינה ציונית בגבולות הקו הירוק בלבד, בעד "תהליך מדיני".
מרכז - נגד התנחלויות למעט בגושי ההתישבות מצומצמים ירושלים ואיזורי ביטחון, בעד "תהליך מדיני".
ימין - בעד התנחלויות בכל מקום למעט שיטחי A ו B,
ימין קיצוני - ארץ ישראל השלמה.

לפי זה עבודה ויאיר לפיד הם בערך מרכז-שמאל.

shovaly23

New member
מרצ והתנועה (ציפי לבני) חתמו על הסכם עודפים.

ככה פורסם.

orchilit

New member
בהחלט מאכזב, אבל כנראה לא היה מנוס

עדיף מלאבד חלקי מנדט.

כנ"ל,

חד"ש בהסכם עודפים עם בל"ד, יריבתה המושבעת, שאין לי מושג מה המצע החברתי שלה.

אולי (סתם ניחוש) ראשי מרצ פחדו שהסכם עם חד"ש יציג אותם כ"יותר מדיי קומוניסטים" או "יותר מדיי לא ציונים", וכנ"ל ראשי חד"ש פחדו שהסכם עם מרצ יציג אותם כ"יוצר מדיי ציונים"
מעניין, אם בכלל נדונה האופציה להסכם עודפים בין השתיים.

orchilit

New member
התכוונת בהסכם עודפים עם רע"ם תע"ל

ואכן רע"ם תע"ל שייכת לאגף הימין (הערבי) ואילו חד"ש ובל"ד לאגף השמאלי. (בל"ד היו גם פלג בתנועת חד"ש בל"ד בסוף שנות ה90).

ראיתי בוואלה

שחד"ש חתמה עם בל"ד. זה לא נכון?
אני לא יודע במה מתבטאת הימניות של רע"ם-תע"ל. בנושא המדיני נדמה לי שהם שומרים על פרופיל נמוך, ובנושא החברתי לא רוצים להציג את עצמם כאנטי-חברתיים. מעבר לכך אין לי מושג. טיבי עם תע"ל דווקא הלך פעם ביחד עם חד"ש. אני זוכר את הצעת החוק שהוא העביר בכנסת נגד התעללות בבעלי חיים - איסור קרבות כלבים, עקירת ציפורני חתולים וכדומה.

orchilit

New member
הלינק שנתת הוא מבחירות 2006.

ככל שידוע לי , חד"ש חתמו עם רע"ם-תע"ל, כמו שעשו בחירות 2009.

למעלה