שאלה לניר ברקת

• פותח הנושא dyer
  • פורסם בתאריך

dyer

New member
שאלה לניר ברקת

שלום, שמי הוא יונתן תוסייה-כהן. אני כבר חודשיים בן 17, ואוכל להתביע בבחירות המוניציפליותהקרובות בירושלים. נתקלתי בדילמה: למי להצביע? אני לא מכיר כל כך טוב את המועמדים. הרבה אומרים לי: "תצביע לברקת". אז אני רוצה לשאול אותך למה להצביע עבורך? מה יש בך שאין במועמדים אחרים? *הערה יכול להיות שנשמעתי קצת חריף. אני באמת בדילמה ואני לא יודע למי להצביע.

תשובת ניר ברקת

יונתן שלום, אני שמח לראות בכמה רצינות אתה לוקח את זכות ההצבעה. זו זכות וזו גם חובה ולכן אתה עושה את הדבר הנכון בנסיון אמיתי ללמוד את הנושא. יש מספר דרכים בהם תוכל ללמוד למה אני האדם הראוי ביותר להוביל את ירושלים בשנים הקרובות. אני מניח שאת החומר באתר אתה כבר מכיר. נוסף על-כך בשבוע הבא אנו עומדים לפרסם תוכניות עבודה מפורטות לתחומים רבים בעיר. תוכניות אילו פותחו עם מיטב האנשים שהצלחנו לאסוף שהם מומחים בתחומים השונים. חלקם אקדמאים, חלקם אנשי שטח, חלקם אנשי עירייה, חלקם אנשי עסקים. בחודש הקרוב אני מתכונן לדבר בפני קהלים רבים בהזדמנויות רבות כולל סיורים בשכונות רבות בירושלים. אני מציע שתתקשר למטה (6789101) ותשמע מהם מועד שמתאים לך לשמוע אותי ואז תוכל גם לשאול שאלות פנים אל פנים. ותשובה קצרה לשאלה הספציפית שלך – לדעתי במצבה הנוכחי, ירושלים זקוקה למישהו שיוכל לנהל אותה בצורה מקצועית, למישהו שהוא לא מגזרי ולא תלוי במפלגה מסוימת, ולמישהו שרואה בתפקיד ראש עיריית ירושלים את משימת חייו לטובת ירושלים ולא כקרש מקפצה לג'וב אחר או כתפקיד שהוא מקבל כי "מגיע לו". נוסף על כך, למי שכבר נמצא במערכת הרבה שנים יהיה קשה להיכנס לעירייה עם גישה חדשנית ויצירתית לפתרון בעיות. כפי שתראה בתוכניות העבודה שאני עומדים לפרסם – ישנה הרבה מאוד חשיבה יצירתית ומקורית שנובעת במידה רבה מהקשבה לרעיונות של תושבי ירושלים.

למעלה