שאלה לנגנים

shay or eli

New member
שאלה לנגנים

נניח, רק נניח, שלא אילתרתי בימי חיי. ונניח שמצאתי באתר הזה ספרים שההסבר עליהם טוען שהם יכולים ללמדני איך לאלתר מאפס. זה הגיוני? אפשר ללמוד בלי מורה? אם לא, אני מעדיף להימנע מהרכישה הדי יקרה הזאת...

Absolut3sbk

New member
תראה...

למורה אין שום קשר לאילתור שלך, הוא רק מביא לך ת'כלים, ואתה משתמש בהם באילתור. אני מאמין שיש רק דרך אחת להצליח, והיא לעבוד קשה. אלה אם יש לך שמיעה פשוט מדהימה ויוצאת דופן, אז אולי. אני חושב שכדאי לך לקחת איזה מורה טוב, ותאמין לי מורים לא מלמדים לאלתר, את זה אתה צריך להביא מעצמך. יש מאמרים טובים באתר הזה בקשר לאילתור גם....: www.playguitarjazz.com

shay or eli

New member
העניין הוא

שלפי מה שהבנתי יש חוקים מסויימים לאימפרוביזציה, דברים שצריכים לדעת לפני שמתחילים להוציא צלילים. השאלה היא, אם אני כן יודע לנגן (מתווים), אם אני אוכל ללמוד לאלתר בלי עזרת מורה... ותודה על הלינקים, אבל אני לא נגן גיטרה.

Absolut3sbk

New member
לא ממש הבנתי...

הדבר היחידי שאתה רוצה או מי שזה לא יהיה, בתור נגן, הוא רק לדעת לאלתר. אמנם זה חשוב, אבל יש עוד דברים חשובים...וגם מעניינים :)

shay or eli

New member
מה?

זה לא הדבר היחידי שאני רוצה, זה פשוט הדבר היחידי שכתבתי בפורום בגללו... שיהיה.

tannar

New member
מה אפשר לעשות

לדעתי כדאי לך לנסות ללמוד לבד מתוך כל מידע שתוכל להשיג מחברים, באינטרנט או בפורומים- אני בטוחה שחיפוש באינטרנט יניב תוצאות. לך למורה כשיגמרו לך הרעיונות ולא תדע איך להמשיך. קצת חבל ללכת למורה פרטי רק בשביל ללמוד אילתור, כך שאם כבר עדיף ללמוד אילתור אצל מורה הכלי שלך (בהנחה שזה אפשרי). בספרים אני ממליצה על סדרת הספרים של ג'רי ברגונזי על אילתור- ספרים מצוינים ומובנים עם הרבה תרגילים. יש צורך בידע מסוים בתיאוריה. תקשיב הרבה לנגנים שאתה אוהב את האילתור שלהם. בהצלחה!

jimmiy page

New member
עוד עצה../images/Emo182.gif

אני ממליץ לך ללמוד אצל מורה או בלי מורה סולמות, מודוסים וכו'.. תשמע שירים מכל מני סגנונות ותקשיב לאלתורים (במיוחד בבלוז וג'אז יש הרבה אילתורים אבל תנסה גם קאנטרי אולי) ותנסה להוציא משמיעה ליקים ופראזות ותשלב אותם באילתור שלך, עד שתמציא פראזות וליקים משלך ובסוף אתה פשוט תאלתר מהלב בלי קשר להסתמכות על סולמות ומודוסים.. אתה תשמע בפנים מה שאתה תרצה לנגן - ותנגן את זה

shay or eli

New member
זה המורה שלי,

ברוסיה הוא היה נגן בתזמורות קלאסיות, לא מאלתרים שם הרבה. והוא לא שמע ג'אז עד גיל מאוד מאוחר יחסית, משרד הצנזורה הסובייטי אסר את זה בזמנו כי זאת הייתה לדעתם "מוסיקה אימפריאליסטית".

למעלה