שאלה למתן

העניין הוא.....

שתסתכלי על כמות התרבויות שיש אצלנו בתוך הארץ... כל מדינה צריכה לדאוג בתוכה שלא תהיה תרבות שתעלה על השניה, ולהיות ביחסים טובים עם המדינות שלידה... רעיון התרבויות השונות עם ממשלה גלובלית אינו שונה מרעיון המדינות, פשוט רעיון המדינות קל יותר וריאלי יותר לביצוע.

אבל,

בשביל שתקום ממשלה כזאת, כלל עולמית, היא צריכה להיות בעצמה כזאת... שעולה על כל האחרות... היא צריכה כוח מאיפה שהוא, נכון? זאת אומרת תרבות. ואז איך היא תשפיע על העולם? איך היא תסתכל עליו? כמו שהאו"ם מתנהג לדוגמא? אני לא מאמין שזה אפשרי... בשביל שממשלה גלובלית תצבור מספיק כוח, עד כדי כך שהיא יכולה לדאוג ש"לא תהיה תרבות אחרת שתעלה על השניה" צריכה להיות לה תרבות משל עצמה... אחרת זה סתם גוף שלא עושה כלום, כיוון שהתרבויות בעלות הכוח הרב יותר (שמיוצגות בו) מבחינה כלכלית, מספרית וכו´ עושות מה שהן רוצות בעצם. גם אני לא יודע להסביר את עצמי, אז לא נורא.

"אני מאמין"

אני מסכים עם פיצי ברוב הדברים האוטופיה "ממשלה הגלובאלית" נשמעת לי נהדרת,פשוט פנטסטית... אבל כמו כל פנטזיה היא לא תוכל להתממש. המחשבה שלי יוצאת מציונות והומאניזם (וקצרה היריעה מלומר כאן כיצד זה מתחבר). אבל אביא דוגמא אני חושב שקריטי למדינת ישראל "להיפטר" מ-3 מליון פלשתינאים שבשטחים כדי לשמור על מדינה יהודית
פתרון הומאני: להביא להקמת מדינה פלשתינית בגבולות 67 על-פי זכותם להגדרה עצמית. אינני יודע אם אלוהים קיים וגם זה לא מעניין אותי בכלל. אני יהודי וכחלק מהזהות היהודית האישית שלי אני שומר מסורת, כמו כשרות,קידוש,יום-כיפור,פסח וכדומה. אך למרות זאת אני חילוני ואינני שומר תרי"ג מצוות.

Aeroguy

New member
לא התכוונתי לזה מעבר לאוטופיה.

תארתי את חלומי, ואני גם יודע טוב מאוד שהוא ריאלי כמו זה שפרס אי פעם יפרוש. למרות ה"חזון" שלי, לא תראו אותי הולך עם שלטים של "הלאה הגבולות!" אלא "2 מדינות ל- 2 עמים!"... מה לעשות, צריך להיות מציאותי. Dream yourself a dream come true!

aaa123

Member
הדעות שלי לא תואמות אף מפלגה

אני ימני ביחסי למחבלים(לדעתי בכלל לא היה צריך לחתום על הסכם כלשהוא עם ערפאת והיה צריך להתעקש על זה שערפאת איננו פרטנר) אני שמאלני מבחינת יחסי לערבים, אבל קיומנו קודם ליחס הומני כלפי הערבים כך שאם אני צריך לבחור בין גישה שמסכנת את האזרחים שלנו לגישה שמסכנת את הערבים אז אני אבחר בגישה שמסכנת את הערבים. אני בדעה שהסכם אוסלו היה שגוי. הסיבה שהיום יש יותר הרוגים מטרור יחסית לעבר היא העובדה שמדינת ישראל נתנה להם נשק. כאשר פרצה האינתיפאדה הראשונה לא היו לערבים האמצעים לגרום לכל כך הרבה הרוגים כך שהמצב אז היה עדיף. אני מאמין שאפשר היה למנוע את האינתיפאדה הראשונה ביחס יותר טוב לאזרחים הערבים במקביל ליד קשה יותר נגד המסיתים הערבים. האינתיפאדה לא היתה התקוממות ספונטנית. היתה הסתה נגד ישראל במסגדים שלהם אבל מדינת ישראל פשוט לא פעלה על מנת לעצור את המסיתים. בנושא הכלכלי אני בימין. הרעיון שכל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו איננו רעיון ישים ,ובפועל רק במצב של תחרות אנשים באמת עובדים לפי יכולתם. אני חילוני. זהו פחות או יותר על דעותי.

טעות!!!!!

הרעיון: "כל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו" עומד בבסיס הקומוניזם לא השמאל הכלכלי,בשמאל הכלכלי נכנסים גם סוציאליזם סוציאל-דמוקרטיה ואנארכזים. נ.ב. אף פעם לא הסבירו לי כיצד תתבצע חלוקת המשאבים באנארכזים. לתשומת ליבך ליהי.

פרן

New member
אנרכיזם

אני גם רואה את עצמי אנרכיסט ולדעתי בחברה אנרכיסטית העשיר, בעל המשאבים, יחלוק אותם עם העני, דל המשאבים, מרצונו החופשי על מנת ליצור חברה אמידה שיהיה יותר קל ונעים לחיות בה, מה גם שהעוני הוא המקור המרכזי לפשע וכך הוא יוכל לצמצם גם אותו. נ.ב. השאלה המרכזית בנוגע לאנרכיזם היא איך יהיה ניתן להבטיח שסיפור קין ואבל לא יחזור שנית.

^Meri^

New member
אההה...

למיטב ידיעתי זה קין והבל... לא קין ואבל. חפיף. אבל כמה שאני יודעת(ואתם מוזמנים לתקן אותי..מממ...מתן?:)) אבל קין הרג את הבל בגלל קנאה, בגלל שאלוהים לא רצה לקבל את המנחה שלו, כי הוא רעה צאן וזה מקצוע פחות מכובד מעובד אדמה או להיפך לא מקשיבה מי יודע מה בשיעורים אבל זה נבע מקנאה ובעולם אנרכיסטי אמיתי אין מקור לקנאה (או לפחות בעולם שלי....:)))

מיטב ידיעתך,

נכון... מדובר על קין והבל, קין הרג את הבל מתוך קנאה על זה שמנחתו לא התקבלה ושל הבל כן. אבל זה לא בגלל שרועה צאן זה פחות מכובד מעובד אדמה... יש המון פרשנים על הסיבות הווכוחים והמריבות בין הבל לקין, אני חושב, בסיכומו של עניין, הועלו ע"י הפרשנים כל הסיבות הגדולות שבעולם, או רובן לפחות, למריבה וקנאה בין שני אנשים. אין כ"כ הרבה, האמת.

מעניין, הגיוני?

בעולם אנרכיסטי 1.קנאה זה רע אז זה אסור. 2.אנוכיות זה רע אז זה אסור. 3.ביטחון עצמי זה רע אז זה אסור. ולכן נשלול מהאנושיות שלך כדי לצור עולם חדש "וטוב".

חלוקת המשאבים באנרכיזם

ישנן גישות רבות לחלוקת המשאבים באנרכיזם בהתאם לגישות הכלכליות השונות. מבחינתי המצב האידיאלי הוא אנרכיה סוציאליסטית.

.המוסד

New member
המצב האנרכיסטי סוצילאסיטי ה-

אידאלי הוא קן נמלים או כוורת דבורים, אבל אתם יודעים מה? אני מוותר על צורת חיים הזאתי, אני פשוט מעדיף להיות בן אדם ולחיות גם בשביל עצמי

בההה....

"ואם הם לא היו נלחמים כ"כ ועל כל דבר עם הדתיים למיניהם" אני לא בטוח שהדבר נכון לגבי מרצ, דווקא מרצ בענייני דת ומדינה ויחס לכפייה דתית הוא מאוד שקול ומכבד, מה שאי אפשר להגיד על נוער מרצ (ברובו) בנוער כן קיימת תופעה של התנגדות לכל דבר שעולה ממנו ניחוח של דת, הרצון נגד כפייה דתית הופך לכפייה חילונית ובכלל אני חושב שמבחינה חינוכית מעט מאוד אנשים בנוער התמודדו עם השאלות בנושאי כבוד לדת, דת ומדינה, דת כתרבות וכדו´ בצורה רצינית. (אם כי שמעתי על כמה סניפים שעברו פעולות בנושא פגיעה ברגשות הדת... אני לא עברתי את הפעולה הזאת...)

תראה,

לפי איך שרואים את זה מכאן, מרצ יוצאת נגד הדת בכל הזדמנות שרק יש לה, גם אם היא עושה את זה בצורה שקולה. ובקשר לנוער... תראה, אנשים חילונים לא מכירים את הדת בצורה נורמלית כמעט בכלל, והדבר הזה תופס גם כלפי נוער מרצ, וחבל. אני חושב שרבים מהוויכוחים ורבות מהצרות היו נפתרות/ים אילו הייתה יותר הבנה של הדת ודרכה, המון ויכוחי סרק וכעסים היו נחסכים לנו. אני נדהם בכל פעם לגלות שדברים שנראים לי כ"כ ברורים ומובנים ו*נכונים* לא מוכרים בציבור החילוני בכלל אלא ההפך, הוא יוצא נגדם רק בגלל שזה *נראה* לו לא בסדר... אני חושב שנוער מרצ, כגוף שלקח על עצמו להלחם בכפיה דתית וכו´ צריך ללמוד יותר את נושא הדת... כמו שכתבתי בתשובה שלי לנובו לא מזמן... כללי הוויכוח, קודם תקשיב לשני הצדדים ואז תשפוט כמיטב יכולתך.

פינגו

New member
גישה פטרונית טיפוסית

תמיד מרגיזה אותי מחדש העמדה הפטרונית הזאת... אני יודע הרבה על דת. יכול מאוד להיות שאני יודע פחות ממך- אין בכך כדי להעיד על בורותי. בורות היא חסך בידע. מכיוון שהדת (וקל וחומר, הדת היהודית לבדה) אינה תחום הידע היחיד בעולם (על אף שהיא מתיימרת להציג עמדה בכל אחד מתחומי הידע)- ידיעתה אותה בלבד- דווקא היא מעידה על בורות. אני לא מתכוון להגדיר עכשיו את רוחב היריעה שרצוי שאדם המחשיב את עצמו לחושב- תהייה באמתחתו- אך אין לי ספק שתיאוריות דוגמת אלו של פרויד, שפינוזה, דארווין, גליליאו ואחרים ימצאו שם את מקומם המכובד. אינני טוען שאין לתנך כל משמעות עבורי. וודאי שיש לו- אך חילונית לחלוטין. אני גם לא מתבייש לומר שהגמרא, התלמוד והמשנה אינם מעניינים אותי כהוא זה. לא בגלל שזו דת- אלא בגלל שיש כל כך הרבה כיוונים אחרים שניתן להוסיף וללמוד בהם.

מעולם לא טענתי

שלא צריך ללמוד דברים אחרים (אני יודע הרבה דברים נוסף על דת) מעולם לא אמרתי שאתה צריך ללמוד את זה אם זה לא מעניין אותך... אמרתי דבר אחד בלבד... אם אתה רוצה לתקוף את הדת, כמו לדוגמא ההתקפה שיש כאן באחד השרשורים, התקפה שאמשימה את הדת בהרבה מצרות האנושות וקובעת שהיה עדיף בלעדיה... אם אתה רוצה להגיד דבר כזה, אסור לך להישאר בור ועם הארץ בנושא הזה... כדי שיהיה לך על מה להתבסס. אני לא מדבר עליך אישית, אני באמת לא יודע עד כמה אתה יודע... אבל אני מדבר על המצב בכלליותו, שאנשים שמתרחקים מדת כמו מאש, לא מכירים אותה בגרוש, וגם אם כן מכירים טיפה זה רק משיעורים מעצבנים בביה"ס, שונאים אותה ויוצאים נגדה בכל הזדמנות... זה דבר חמור מאוד לעשות, במיוחד לאנשים שרוצים להיות אנשים חושבים, לשפוט ככה, בלי הכרה של הנושא (והמושא לשנאה ממש)

פינגו

New member
קצת על שיפוט מוקדם

אני מסכים עם מרבית דברייך, ובכל זאת ברצוני לחדד נקודה מסויימת. שיפוט מוקדם- של כל עמדה שהיא- הוא אינו נכון. אם נקח דוגמא פרובקטיבית, אז המחשבה שכל בני הגזעים השונים הם שווים זה לזה צריכה להתבסס על ידיעה שזוהי אכן מציאות, ולא מתוך משאלת לב. עמדה אידיאולוגית אינה יוצרת מציאות אלא רק מנסה להסביר אותה. הבהרה: אני אכן סבר שבני כל הגזעים הם שווים, אך זאת לאחר בחינת נתונים המפריכים את טענות הגזענים השונים (עוד בנושא, ראו ספריו השונים של סטיבן גולד המעולה). יחד עם זאת, אני חושב שלהציג את הדת המונותיאיסטית כעמדה נרדפת ומסכנה- זה מגוחך ביותר, במיוחד בישראל. כולנו מודעים לדת בגיל כל כך מוקדם בחיינו. ילדים רבים עומדים על כוחה של דת עוד לפני שהם עומדים על כוח המשיכה...

למעלה