שאלה למשתתפי הפורום

  • פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
שאלה למשתתפי הפורום

שלום, אני לא משתתפת בפורום, אבל קראתי פה קצת בזמן האחרון, ואני צופה ב"מאסטר שף". ומעניין אותי לדעת משהו: כשאתם כותבים את דעתכם על מתמודד כזה או אחר, ואומרים שהוא היה מעולה או גרוע, איך בעצם אתם יכולים לדעת? הוויזואליות של המנה זה אמנם דבר חשוב, אבל הדבר הכי חשוב באוכל זה הטעם שלו. זו לדעתי תמיד הבעיה בשעשועוני בישול: ב"כוכב נולד" אני שומעת את השירה בדיוק כמו השופטים, ויכולה לדעת איזה מתמודד הוא גרוע וזייפן ואיזה הוא זמר מדהים, ובהתאם גם להעריך או להתנגד לדעתם של השופטים. אבל בתכנית כמו "מאסטר שף" - איך אפשר לדעת? באמת מעניין אותי לשמוע מכם: איך אתם מגיעים בעצם למסקנה שמתמודד כזה או אחר הוא מעולה או גרוע?
 

yoleis

New member
תשובה

נכון שאנחנו לא יכולים לקבוע לפי הטעם, אבל אנחנו יכולים לראות את היצירתיות במנה ואת צורת ההגשה שלה.
 

Haad Yao

New member
לכאורה יש כאן פרדוקס, אבל אם מתעמקים

אז בהחלט אפשר לחוות דעה על כישורי הבישול ואיכות המנות דרך הטלוויזיה. רק לגבי פרמטר אחד - טעם המנה - אין לנו דרך לחוות דעה, ובזה אני מניחה שרובנו סומכים על השופטים. לכן, אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמה שהשופטים מגדירים כ"טעים" או "לא טעים" הוא אכן כזה, ומוסיפים לכך התרשמויות לגבי: 1) צורת ההגשה: ממולאים מוכי כיעור שזרוקים בשלולית של רוטב ביצתי לרוב ירשימו פחות מאשר מנה מעוצבת (סטייל אליהב). 2) רמת היצירתיות: כשמישהו מגיש מנה שכולנו אכלנו בבית בדיוק באותה מתכונת, או אצל החברים, או שהורדנו מהפורום "מתכונים להורים עובדים שאין להם כוח לחיות" - זה פחות מרשים מאשר מנה שבחיים לא ראינו כזו לא בבתים ולא במסעדות. 3) יש גם אלמנטים של איכות הבישול שניתן לראות, למשל: קל לראות אוכל שרוף; לרוב רואים כשבצק/ בשר אינו מבושל דיו; לפעמים רואים כשהדג/ הבשר התייבש לחלוטין. 4) רמת הגיוון: בשלן שמשלב בין המנות מהמטבח האתני שלו לבין מנות שמזכירות עולמות אירועים, לרוב ירשים פחות ממישהו שלפעמים מביא מנה בהשראת הבית, לפעמים מנת גורמה מעוצבת, לפעמים מנה ממטבח של מדינה אחרת. בשורה התחתונה - אלה שמבשלים אוכל לא אכיל לרוב בכלל לא מגיעים לנבחרת של מאסטר שף, או נושרים בשלבים הכי מוקדמים שלה. בשלבים הבאים, כבר משחקים תפקיד גורמים שכן אפשר לשפוט דרך מסך הטלוויזיה.
 

peporain

New member
גם בעלי לא מבין :)

כל פעם שאני רואה את התוכנית, הוא שואל איך אני רואה את זה, לא יכולה לדעת אם זה באמת טעים או לא.... והוא צודק. מצד שני, מפעילים את הדימיון. כמו לדוגמא בתוכנית האחרונה כשעמנואל הכין גלידה ואמר ששם ציפורן והל, ישר אמרתי שזה לא יעבוד, טעם חזק מדי, ושמחתי כשניסה גרסה אחרת.... שגם לא עבדה כל כך, אבל כבר מסיבות אחרות. החסרון כשמפעילים את הדימיון יותר מדי... נהים רעבים בשעה מאוחרת של השידור... וזה בכלל לא טוב... ו-Haad Yao נתנה תשובה מדוייקת :)
 
למעלה