שאלה למר עמוט חג'ג'

שאלה למר עמוט חג'ג'

אני כתושב שנולד ואבל לא התחנך בלוד חזרתי לגור בלוד לאחר שסיימתי לימודי, בשנים האחרונות פועל אנוכי בתחום החינוך בלוד בהתנדבות מלאה וללא שום תפקיד רישמי מוגדר . לעומת זאת אתה פשוט ניתקת מגע מהעיר לוד , מאסת בעיר. אנני יודע מהיא רמת פעילותך הציבורית במקום מגורייך הנוכחי ובמה אתה תורם לקהילה שם . כאן בלוד לא הרגשתי בתרומתך בפועלך במשך השנים למרות שמשפחתך חייה עדיין בלוד וגם אישתך מורה בלוד . הייתי מצפה שאתה (כאיש חיצוני ובעל דרגה גבוהה בצהל ) הייתה פועל למען לוד בתחום של הבאת אנשי קבע ללוד . שיווק העיר כעיר בעלת פוטנציאל ואולי אף רוכש דירה בעיר כדוגמא אישית לכולנו.אבל זה לא קרה משום מה ? עצם עזיבתך רבת השנים את לוד מהווה דוגמא אישית לא בריאה לכל התושבים . איך אתה מונע 'בריחת' תושבים מלוד כשילדיך ואשתך לא מתכוונים להתגורר בלוד ? אנחנו זקוקים בלוד לבולדוזר עם נשמה !! האם אתה כזה ? לי יש ספק , מפני שעד עתה ואפילו בצבא לא הייתה מפקד של חיילים פשוטים הייתה מפקד של אנשי מודיעין , זה משהו אחר. אצטט את מר מקסים לוי ראש העיר המנוח שאמר "כדי לטפל במחלות של לוד צריך רופא מנתח עם קליניקה מוכנה לפעולה " מר חג'ג' האם יש לך 'קליניקה' בשביל לטפל בלוד ? צריך אדם שמכיר את המערכת ומראש. לידיעה - אני טרם החלטתי במי לתמוך בבחירות בלוד כך שהאפשרות לבחור במר חג'ג' עדיין קיימת כמו למועמדים האחרים פרט למועמד הערבי.

תגובה למר אושה

1- על דיגלה של לוד כתוב הפסוק "ושבו בנים לגבולם". נכון שעמוס עזב את העיר לתקופה מסוימת בה שרת את המדינה אבל עלינו לקבל בברכה כל תושב חוזר. כן ירבו. 2- מהיכן המידע שאשתו וילדיו לא מתכוננים לגור בלוד??? האם דיברת איתם אישית או אתה ניזון משמועות ופליירים שמפיצים המועמדים האחרים שלא בוחלים באמצעים. 3- מר מקסים לוי היה משכמו ומעלה. הניסיון שצבר, הכישורים והקשרים הפוליטיים היו חשובים. אנחנו לא צריכם דוקטור ולא קליניקה ואנחנו גם לא צריכים ראש עיר שדירדר את העיר לשפל המדרגה. שנה שלמה הוא לא עשה דבר ולפתע, לפני הבחירות, הוא משקיע בפרחים, פארקים, מינהלות וכד. האם הוא חושב שתושבי לוד תמימים? גם עם 100 ממשלות יעמדו מאחוריו של בני רגב, האיש פשוט לא מסוגל. אין לו את ההשכלה והכישורים. תושבי לוד יודעים שהעיר חייבת שינוי. העיר חייבת ראש עיר שלא מחויב פוליטית לכל ההנהגה המסואבת בלוד. מישהו נקי כפיים, משכיל, נחוש שיעשה סוף סוף קצת סדר ויוודא שהשירות לתושבים הוא היעוד...ולא הכסא במועצה. אני, אישית החלטתי לבחור בעמוס חג'ג'.

בסדר אתה בעד חג'ג' , הבנתי .

אני לא יודע מהי תובנתך הפוליטית לגבי מה צריך כדי להבריא את העיר לוד . הדוגמא האישית היא גורם מרכזי בכל העיניין. מר עמוס חג'ג' התגורר בקיבוצים בצפון ובגולן היום הוא גר ברעות . אישתו מלמדת ב'ספיר' לוד ואני מכיר אותה אישית . אני פעלתי ב'ספיר' כדי לנקות את האורווה שהיית בבית הספר הזה כשבית הספר היה מוזנח ביותר והמורות המטופחות היו מגיעות ממכבים ורעות ושוהם ל'מעברה' בלו . סליחה על הדימוי אבל ככה זה היה . חג'ג' הקצין המעולה לא שמע מאישתו מה קורה בבית הספר ? חג'ג' לא שמע על החינוך בלוד ממקור ראשון ? שמע גם שמע ידע וגם ידע . מה עשה ? ובעצם מה היה איכפת לו , הילדים והמשפחה במקום ברעות הקופה דופקת וזהו זה . מה שמפליא הוא שעד כמה שהבנתי המצב הזה עומד להימשך , ובעצם למה להפסיק אותו . את הדלק לנסיעות לאישה ולילדים ברעות האזרחים ישלמו . צריך מישהו שיכנס איתנו לתוך הבוץ הלודאי , האם חג'ג' הוא אדם כזה ? איך בואו אנשים לגור בלוד אם זה יהיה המצב ? איפה הדוגמא האישית ?

אתה "נעול" על קונספציה...

יש חוק במדינה שמחייב מועמד וראש עיר להתגורר באותה העיר. עמוס חג'ג' פועל עפ"י חוקי המדינה. לא אני לא אתה ולא אף אחד אחר זכאי ל"התערב" בנושאים אישיים בין עמוס ואישתו. כאשר עמוס שרת הצבא או לאחר מכן בתפקידים אזרחיים, הוא אולי היה פחות מעורב בחינוך בביה"ס וכד' ואני לא רואה בזה בעיה. גם בלוד יש הורים מעורבים יותר ומעורבים פחות. לזכותך יאמר שאתה מעורב מאוד. לעניות דעתי עליך לבחון את עמוס בהיבטים נוספים ורחבים יותר. בנוסף, האם אתה מרוצה מהנעשה בעיר? האם ההנהגה הנוכחית עושה למען העיר או למען עצמה? האם הניהול בעירייה מקצועי ואפקטיבי? מי אשם בהתדרדרות העיר? אני בעד עמוס כי חייבים לשנות. חיבים מישהו שונה עם תרבות ניהולית ופוליטית אחרים, אחד שהעיר חשובה לו ולא הכסא.

הקונצפציה שלי היא להבריא את העיר

לי אין קונצפיה שקשורה באיש מסויים שאני אוהב יותר או מסמפט פחות . מבחינתי העומד בראט צריך למלא את תפקידו ושליחותו הציבורית . קרי לדאוג שכל האזרחים כולל הוא ובעיקר הוא בעצמו יכבדו את החוק . ראש העיר הייתי מצפה שיהיה בכל מקום ובכל שעה וידאג שעובדי העירייה יעבדו וקשה ויצדיקו את משכורתם . אם זה יתרחש תוך הקפדה ופיקוח נאות שלנו התושבים השינוי יתקדם בכיוון הנכון . אסיים בסיפור שגור על מנכ"ל תעשייה האוירית הראשון מר אל שווימר . שאלו אותו החברים - אל מדוע אתה לא נימצא במשרד שלך ? ענה - אני נוסע לחו"ל להביא לעובדים עבודה ופרוייקטים ( כבוד לעובד זאת העבודה שלו, הפרנסה ) וכאשר אני בישראל אני מסתובב בהנגרים לראות מה עושים ולתת כבוד לפועלים בשטח . במשרד אין לי מה לעשות! בשביל זה יש לי מזכירה . כך צריך לנהוג ראש עיר . להסתובב כל היום בעיר לראות את הנעשה ולהיות מעורב בהכל . במשרד שישבו הפקידים שלו ויעבדו . האם מר חג'ג' מעורה בעינייני לוד בשטח ? לא במה שכתוב בניירות ! האם לחג'ג' יש גב מהממשלה ? האם הוא יכול לפתוח דלתות שם ? או שיצטרף לפרוץ כדי להביא תקציבים ממשרד האוצר. האם ביבי 'חבר' שלו ? האם הוא מקורב לשרון ? ככה זה עובד . ראש עיר בלוד בלי תקציבי ממשלה אין לו מה לחפש בלוד!

zivsb

New member
קבעתה דיאגנוזה! מה התרופה../images/Emo35.gif

חרד ללוד בקר טוב!קבעתה,יפה נגמרו הצרות? זה הפתרון? לבחור עמוס? וזהו לא צריכים לעשות משהו? אולי לאמץ את מכתבו של ד"ר יגיל לוי? באמת ידידי קבעתה!!!!! נמק

genesis

New member
התרופה היא...

בחירת מועמד לא פוליטיקאי , ולא כפוף להסכמים כובלים וזאת בטרם נבחר לראשות העיר. בקיצור מה שאני מציע זה לבחור בניסים דהן מועמד מולדת לראשות העיר.. איציק

תגיע לכנס של עמוס

להרצל אושה. אני אישית היתי בכנסים של שלושת המתמודדים. אצל רגב לא ניתן היה לשאול שאלות.אצל אסרף ניתן היה לפעילים שלו לשאול שאלות שסביר שהוא הכין לשאלות הקלות עבורו תשובות טובות. אצל עמוס כל אחד שאל מה שהוא רצה. למה אתה לא גר בלוד?(אגב הוא כן גר הוא שכן של ההורים שלי בסן מרטין, בן גוריון). מי הסיפור עם הכוורת שלך? מאיפו מימנתה 2 מיליון, וכל ההשמצות וההכפשות שקימות בכול הפליירים. להכול עמוס ענה כך שפשוט תגיע לכנס ותשאל כל מה שאתה רוצה, ואתה כאיש ציבור משפיע בקלות גם תוכל לקבוע פגישה לא מחייבת, אבל תדע שהוא לא מבטיח גובים לאף אחד. פשוט תגיע ותשמע ותשאל זו הדרך להחליט את ההחלטה הטובה ביותר עבורך ועבור העיר. אני רואה תמונה פשוטה נהג מונית במיל מוכר בורקס במיל וסגן אלוף במיל בלי לזלזל באף מקצוע(אני קרוב יותר לנהג מונית) צריך להיות בעל כישורים והשכלה מינימליים כדי לנהל את העיר. אגב הזכרתה שלא תבחר במועמד ערבי. ראשית אין כזה מועמד, דבר נוסף התמיכה בעמוס היא אפסית(היה פלייר בערבית שבו נראה עמוס שוחט ילד פלסטינאי ונאמר אסור לבחור בעמוס יש לו דם על הידיים), הערבים יודעים שכול הנושא של הסמים הפשע והבניה הבילתי חוקית יפסקו ורובם מעדיפים את רגב ואסרף שמניסיונם הם נותנים להם יד חופשית.

מאיזה ניסיון!?!?!

אתה מודע לעובדה שגבי אסרף מעולם לא היה ראש עיר ומעולם לא היה אחראי לטיפול בנושאים מעין אלו?! בני רגב הוכח ככושל, ואכן. ולידיעתך, נכחתי גם כן בכנסים של כל המועמדים... ואתה צודק שאצל בני רגב לא ניתן זמן לשאול שאלות (כנראה מפחדים משאלות מסויימות - מתקילות משהו)... אבל אצל גבי אסרף השואלים לא היו מקרב הפעילים, כל אחד יכול לשאול איזו שאלה שירצה. אצל עמוס חג'ג' אין לי מושג אם היו אלה פעילים או לא, אך תשובותיו לא השביעו רצוני. הסיבה העיקרית לכך שתשובותיו לא השביעו את רצוני מכיוון שהוא מתקשה להתבטא במקצת (או קצת הרבה)... שפתו עממית מדי וכושר הדיבור שלו לוקה. אבל זאת דעתי בלבד.

מיקי 100

New member
זאת עם הכנפיים תעופי ל....../images/Emo55.gif

חוצפנית שכמותך!!!!!!! למען האמת לא רציתי להגיב לדברי ההבל שלך אבל השקרים שלך כבר בלתי נסבלים כמו כל שאר אנשי אסרף כנראה זה מדבק אצלכם. מי את בכלל שתעבירי ביקורת על יכולת הדיבור של עמוס חג'ג' תזכירי כמה תארים אקדמאיים יש לך??????. עמוס מדבר בשפה עממית........ וואלה בדיחה טובה כנראה ששמעת מישהו אחר ולא את עמוס חג'ג' (אולי זה היה אסרף?). עוד מעט תגידי שהוא מגמגם וחסר בטחון עצמי ויש לו רגשי נחיתות ומה לא בעצם. אני מודיע לך כאן באופן חד משמעי כל מי ששומע את עמוס ולא נגוע באינטרס זר משתכנע והופך להיות תומך של עמוס חג'ג'!!!!!!!!!!!!

למה בכעס???? היא הביעה את דעתה

האישית. היא ציינה שזאת דעתה. בדיוק לתגובות כאלה התכוונתי כשאמרתי שאנשים לא יודעים לנהל פה שיחות. אפשר לכתוב לכותבת שדעתה לא מקובלת עליך ושלדעתך היא טועה ומטעה. אבל להתנפל ככה על אנשים זה גועל נפש לדעתך היא חוצפנית, לדעת אחרים היא צודקת ולי, אין מושג אם היא צודקת או לא כי לא טרחתי לגשת למפגשים ולשאול את המועמדים שאלות נוקבות. לפני שקופצים וצועקים, לוקחים נשימה עמוקה... שותים כוס מים... סופרים עד 10 (במקרה שלך עד אלף) ואז מגיבים בצורה בוגרת ועניינית. או שלא עונים בכלל.

Avis01

New member
הרעיון כאן הוא לא התשובות שמספקים

הרעיון כאן הוא מה עושים עם התשובות שמספקים. מנסיוני המר כתושב לוד הנמצא כאן מעט מדי זמן יחסית לותיקים, אך חווה יותר מדי מערכות בחירות, נדהמתי לשמוע את המועמדים הן לראשות העיר והן לחברי מועצת העיר, מפזרים הבטחות על ימין ועל שמאל ... שלימים התבררו כהבטחות ללא כיסוי. נדהמתי לשמוע על מפלגות שקיבלו לעבודה ב ש כ ר פעילים ולאחר הבחירות התעלמו מהלנת השכר שמפלגתם ביצעה. גם אני הייתי בכנס של עמוס חג'ג' אולם אני הגעתי לכנס מתוך ידיעה ברורה שהאדם אינו מפזר הבטחות שווא !!! השאלה היא לאיזה תשובות היית מצפה ? שיהיה טוב ? הוא הרי לא נביא שהגרעון של לוד יעלם ? אני בספק מה שחשוב הוא (לדעתי) שמר עמוס חג'ג' מתחיל את דרכו הפוליטית ללא שום התחייבויות כלפי מפלגות אחרות וללא שום שטרי חוב שהבטיח לתושבים ולא יוכל לפרוע. האם נראה לך, ידידתי לפורום (זאת עם הכנפיים) שתהיה לך הזדמנות נוספת לשמוע אותו (אך הפעם אבקש ממך לבוא עם ציפיות ריאליות) ולדווח בצורה אובייקטיבית על תשובותיו ? בברכה, אבי שי

genesis

New member
הצחקת אותי....

קראתי בעיון את תשובתך המנומקת דבר אחד יש לי לומר.. עמוס חג'ג' גר בלוד כמו שראש הממשלה גר בה אם אתה אומר שהוא שכן של ההורים שלך, אז כנראה שהמון זמן לא ביקרת אצל הורים.. עמוס חג'ג' גר ברעות . הוא עזב את לוד וברח ממנה , כמו כן אשתו לא מוכנה לשמוע על מעבר ללוד, ילדיו לא רשומים כאן לבית הספר , והוא לא מעורה במה שקורה כאן. לעומת זאת ניסים דהן מועמד מולדת חי כאן כל חייו , ומוכן לסכן את עצמו ורכושו הפרטי כדי להמשיך ולחיות כאן. יש לו תוכנית כיצד להבריא את העיר מתחלואיה , והעיקר הוא שהוא לא פוליטיקאי מושחת ולא מחוייב לשום הסכם זה או אחר . לכן בבקשה אם אתה משיב כאן בפורום מכובד זה מטעם אחד המועמדים רצוי שקודם תדע היכן הוא גר... איציק

אפרופו כנס של עמוס

היום 13.9 היה כנס של עמוס בגן שמעוני ונכחו 400 איש לפחות הגיע גם אלוף מהצבא לכנס והיה מאוד מרשים,לפי מה ששמעתי את תגובות התושבים בשטח (והיו גם הרבה גרוזינים שתומכים באופן כללי ברגב עד כמה שידוע לי), האנשים ממש ממתינים לשינוי השלטון המושחט, והיתה תמיכה גדולה לעמוס שלדעתי הרשים את המשתתפים במפגש ששאלו את כלמה שעלה על רוחם.

אתה חושב כמוני...

העשייה של מר חג'ג' בעיר לוד מסתכמת באפס (אולי מינוס אפילו, אם להחשיב את כמויות הלכלוך האדירות שנוצרות בשל העובדה שתמונותיו מודבקות במקומות אסורים וגורמות לזיהום פני העיר). אני חוזרת ואומרת, בתור אחד שעדיין לא יצאה לגמרי מהמערכת החינוכית בלוד, שחינוך הנו המפתח לשיפור העיר, להעלאת הרמה של האוכלוסיה, למניעת תופעת "בריחת המוחות" שמאפיינת את העיר בעשור האחרון במיוחד. אדם שאינו מודע לעומק חומרת מצב החינוך בלוד אינו אדם שיכול להוביל את העיר קדימה. אתמול בערב נכחתי בכנס של עמוס חג'ג' והאזנתי לדבריו - הוא לא הזכיר לרגע את החינוך בלוד ודיבר סחור-סחור על עיריית לוד ועל השינויים שהוא מתכוון לערוך בה אך הוא לא מבין שלא די בזה. הוא גם התפאר רבות על עברו הצבאי - ולטעמי, עידן הגנרלים תם מזמן... ואנשי צבא הם לא אלוהים והעובדה שאדם נשאר 30 שנה בצבא אינה מעידה על מעלות רבות בו (לפעמים היא יכולה להעיד על דברים שליליים אך לא ארצה להכנס לעניין זה). לכן, לדעתי, מר עמוס חג'ג' אינו יכול להוביל את לוד קדימה עם גישה כזאת... ואינו יכול להתפאר רק בעברו הצבאי, שכן, עם כל הכבוד לתרומתו הנכבדת למדינה, בעבור לוד הוא לא תרם מאומה - ועל כן אני בבחירות הראשונות שזכות ההצבעה ניתנת לי, לא אשים את קולי לאדם זה.

את ממש קשקשנית....

אם את עדיין במערכת החינוך, את בוודאי מחנכת לומר דברי אמת...... 1- נכון, מר חג'ג' עדיין לא עשה בלוד דבר כי הוא לא כיהן כראש עיר או חבר מועצה. ברצוני להדגיש דבר גדול שהוא כן עשה - מסע בחירות שמבוסס על מתנדבים שעובדים עם נשמה ולא תמורת כסף, הבטחות, קומבינות וכד. 2- אם היית בכנס ורצית כל כך לדעת מהי המישנה בחינוך, למה לא שאלת??? 3- האדם שבנה את התוכנית החינוכית עבור אסרף, נמצא היום בשורותיו של עמוס....אסרף מבין בשביתות, בוועדי עובדים, באופוזיציה וכד, בחינוך הוא לא מבין. לדקלם תוכנית חינוכית הוא יודע. 4- את מתלוננת שעמוס לא תרם מאומה ללוד. מה בדיוק תרם מר אסרף? ואם התרומה שלו מסתכמת במצב העיר.....אני מוותר על שרותיו.

elivar11111

New member
הרצל אושה -יש אלטרנטיבה

דומני שיש בעיה עם המועמדות של עמוס. אולי הוא לא היה מגיש את המועמדות? או.קי.,אז מה יש לנו? 1. בני 2. גבי 3. ניסים 4. יגיל היה לך יותר קל להחליט? במידה מסויימת כל העסק מזכיר לי את חמותי תן לה 4 הצעות - שיגעת אותה...

zivsb

New member
אז?אני חמותך!השתגעתי?../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

יש לי בשבילך הפתעה ידידי הפתרון נמצא בבעיה נסח את הבעייה ויש לכל מועמד פתרון לא אני אמרתי את זה.......חכמים ממני אמרו אז איך אמרו הגשש???? מה היה לנו פה?

למעלה