שאלה למקצוענים !!!!!

kinchi

New member
שאלה למקצוענים !!!!!

אז ככה, עד שאני ארכוש מצלמה (מחכה לאישור תקציב) אני מצלם לבנתיים במצלמה שלי, והנה השאלה: איך אני משיג תוצאה מקסימלית ??? ברשותי מצלמה דיגיטלית מדגם 602Z עם 6 מגה פיקסל, ביצועי המצלמה לא רעים אבל כאשר אני מצלם משחקי כדורגל (מקוי המגרש, על כר הדשא) אני נתקבל בבעיות. למרות שהמגרש מואר בזרקורים ואני עובד עם צמצם 2.8 (הכי פתוח) ו-400 אסא התמונות יוצאות דיי חשוכות מיכוון שאני חייב לעבוד עם מהירות תריס 320 לפחות, כדי שהתמונה לא תמרח (שהרי השחקנים רצים).. יש לי מספר פונקציות במצלמה שאולי יכולים לעזור לי להביא תמונות יותר איכותיות: PHOTOMETRY: עם 3 אפשרויות MULTI, SPOT, AVERAGE SHARPNESS: עם 3 אפשרויות NORMAL, SOFT, HARD MULTI EXPOSURE: עם 2 אפשרויות ON ,OFF בנוסף יש לי גם אפשרות ל- 800 אסא ו-1600 אסא (באיכות 1 מגה פיקסל בלבד!), אבל מהניסיון הקטן שלי, התמונה יוצאת עם הרבה רעש.. אני יודע שהשאלה שלי היא מורכבת, אבל אני מבקש לדעת איך אני יכול לקבל את התמונה הטובה ביותר במצלמה הזאת. תודה מראש לעוזרים !!!!

צלמי ספורט משתמשים בעדשות צמצם

גדול ומהירות סגר גבוהה - שני מצבים שאין אצלך במצלמה - בגלל היותה קומפקטית. מה כן אפשר: הורדת המהירות ל250\1 וצילום בעקיבה אחרי השחקנים, להיות קרוב יותר אליהם, לצלם בנקודות מוארות יותר במגרש-אם יש כאלו, או - לצלם ברגישות הגבוהה - ולהוריד את הרעש בפלאגאינים שיש לפוטושופ - אני מניחה שכל פלאגאין יתאים, יש גם תוכנה חינמית

kinchi

New member
מזאת אומרת להיות קרוב יותר ?

את מתכוונת שבזום איהיה יותר קרוב, או פיזית המצלמה תיהיה יותר קרובה לגוף שאני מצלם ? ובכלל איך זה אמור להשפיע ? לגבי שאר התכונות שהזכרתי(אני לא מבין בהם וגם לא משתמש), הם לא יכולים לעזור לי ? תודה מראש.

LazyGecko

New member
הגיע הזמן ללמוד אם כך

Shapness משפיע על החידוד שמצלמה עושה לתמונה. לא רלוונטי לבעיה שלך. MULTI EXPOSURE גם לא רלונטי. PHOTOMETRY זו השיטה בה המצלמה מודדת את האור ומחליטה על הצמצם וזמן החשיפה וזה אכן יכול להשפיע , תקרא בחוברת מה הפירוש של כל אחת מהאפשרויות, ותעשה נסיונות בכל אפשרות לקבל הרגשה של איך זה עובד.

kinchi

New member
עשיתי ניסיונות אבל אין שוני

בין הפונקציות השונות שב- PHOTOMETRY, אני בטוח שיש הבדל, אבל בניסויים שאני עשיתי לא מצאתי הבדלים. לצערי אני אצתרך לעשות ניסיונות ב- LIVE

amirmk

New member
המצלמה שלך פשוט לא מתאימה לזה

צילום ללא פלאש במגרש שלא מואר מי יודע מה, רק ב-ISO 400 ובצמצם 2.8 זה לא משהו. זה לא מספיק לאולם שמואר מספיק טוב לשידור טלויזיה. תצטייד בפלאש חזק, אם יש דבר כזה עבור המצלמה שלך. תכוון את מהירות התריס ל-1/180 (אל תדאג, לא ימרח לך כלום, חוץ מהכדור קצת, אולי.) תכוון לחשיפת חסר של חצי סטופ. (0.5-)

kinchi

New member
איזה פלאש אני צריך ??

אני אעשה מה שאתה אומר.. לגבי פלאש, אני אבדוק את העניין. אבל מכיוון שאני לא מבין בנושא אולי תוכל לעזור לי, איזה פלאש אני צריך למשחקי הכדורגל (יש לי אפשרות להוסיף פלאש חיצוני למצלמה) ? ובכלל כמה מטרים יש אפקט לפלאש, כלומר עד איזה מרחק יש השפעה על התמונה כאשר אני מצלם עם פלאש חיצוני ? תודה מראש !!!!!!!

פלאש עם כיוון ידני של צמצם עליו

המצלמה הזו לא עובדת TTL עם אף פלאש.לכן גם יתרון - אפשר כל פלאש.

kinchi

New member
סליחה על הבורות, אבל מה זה TTL ?

אני אף פעם לא עבדתי עם פלאש חיצוני. בשבוע שעבר כשצילמתי משחק, הביא לי הצלם של ידיעות אחרונות את הפלאש שלו לדקה כדי שאני אוכל להתרשם מכמה תמונות.. הוא הרכיב לי אותה על המצלמה, אבל גם לאחר שפעלתי לפי הספר המצלמה לא הצליחה לזהות את הפלאש, אולי בגלל זה שהמצלמה לא עובדת TTL? אשמר אם אוכל לקבל קצת יותר מידע, או הפניה למקור מידע. תודה.

amirmk

New member
בגלל שצלם של ידיעות

משתמש בפלאש שמתאים למצלמה שלו, ולא לשלך. TTL היא שיטת מדידה בה נמדד האור החוזר ממשטח הסרט, דרך העדשות. Trough the lens. היום כבר השתכללנו, ואנו משתמשים בפלאש מקדים, פרה-פלאש בעגה המקצועית, שנורה פלאש רגע לפני הצילום, נמדד, ואז מכוון בהתאם. אין פלאש כזה למצלמה שלך. ואני הייתי מפחד לחבר אליה פלאש בגלל בעיות במתח יציאה של הפלאש, שישרוף לך את המצלמה. פלאש חצוני טוב זה לא דבר זול, סדר גודל של 300 דולר. אך תוכל למצוא בחנויות קטנות פלאשים ישנים, עדיף אוטומטים, בדיי זול. שוב, שים לב למתח.

הפלאש לא יקבל נתוני חשיפה מהמצלמה

אבל כן יקבל סינכרון - כלומר יהיה הבזק כשהתריס פתוח. ההבזק יהיה אוטומטי ומלא - במלוא העוצמה,כי הפלאש לא מבדיל. כדי לשלוט בהבזק בוחרים בפלאש שעליו אופציית כיווני צמצם ידנית,לדוגמה,סדרת הסנפאק 383,373 . גם בחלק מהפלאשים של ניקון יש אופציה כזו. שיטה שעובדת לא רע בכל מיני צירופים. צריך להיזהר מהפלאשים הישנים,דווקא הפשוטים בהם,המוציאים מתח של מאות וולטים (יש לי אחד כזה,נראה תמים וקטן - טוב למצלמת סטילס ידנית ישנה,עלול לשרוף מעגלים במצלמה חדישה. בודקים מתח יציאה בעזרת וולט מטר.

kinchi

New member
תודה רבה על המידע,

אני אלך לחנות צילום ואחפש פלאש מתאים עבורי בסביבות ה- 300$ שוב תודה.

למעלה