שאלה למקטלגים

erezc11

New member
שאלה למקטלגים

אני מניח שכולם מדי פעם נקלעים להתלבטות בין חוקי הקטלוג לבין הרצון להיות ידידותיים למשתמש. אצלינו בספריה יש ספר מסוים בשלוש מהדורות - למהדורה הראשונה שלושה מחברים ולכן קוטלגה לפי המחבר הראשון. לשנייה חמישה מחברים ולכן קוטלגה לפי הכותר ולשלישית שוב שלושה מחברים הזהים למחברים של הראשונה. החלטנו לקטלג את כולן לפי המחבר כך שלכולן יהיה אותו קאטר - מה דעתכם? וחוץ מזה אולי הגיע הזמן לנטוש את העקרון של יותר משלושה מחברים ופשוט לקטלג לפי המחבר הראשון ולתת עיול משני לכוווווווווווווולם?

חייםלוי

Member
מנהל
בשביל לנטוש את העיקרון צריך לשנות חוקי

הקיטלוג. לא נראה לי שספרן או ספריה אחת רשאים לעשות שינוי כל כך מהותי על דעת עצמם. הרי כל הרעיון בכללי קיטלוג הוא שתהיה אחידות בכל המקומות ולא כל אחד יעשה כראות עיניו. על איזה ספר מדובר. מעניין מה עשינו בספריה שלנו במהדורות השונות.

מעניין גם מה אנחנו עשינו. אם באוצרינו אותה

יצירה. ובכל מקרה אני בעד רענון הכללים. הרי איננו בולים עוד לכרטיסי הקטלוג הקטנים בהם צריך להכניס מקסימום מידע על מינימום מקום. בעידן המחשב ניתן להוסיף שדות ולפרט - להוסיף פרטי מידע על הספר ותכונו. למה לא לשנות את החוקים???

חייםלוי

Member
מנהל
אין לי התנגדות לשינוי החוקים

אבל שינוי כזה צריך להיות בהסכמה של כלל המקטלגים או בנציגות שלהם. יש ועדת קיטלוג ארצית בארץ הכוללת נצידים מכל הספריות האוניברסיטאיות ובארה"ב יש ארגון המקטלגים שלהם שבעצם קובעים לכל העולם את הכללים. שינוי שאינו בהסכמה כזאת יגרום לחוסר אחידות בכללים והרי כל המגמה שלנו היא אחידות. מי שרואה קטלוג בספריה אחת יצפה לראות אותו קיטלוג בספריה אחרת. היום עם האפשרות להעתיק קיטלוגים מספריה לספריה הדבר מחויב המציאות עוד יותר מקודם. אנחנו מעתיקים קיטלוגם מספריות אחרות בארץ ובארה"ב דרך OCLC ולאחרונה נחתם הסכם בין OCLC (The Online Computer Library Center) לספריה הלאומית שהם יעתיקו קיטלוגים מאתנו אליהם. כשאני פותח קיטלוג של ספרית הקונגרס או הרוורד הוא זהה לזה שלנו או שינויים דקים.

למעלה