שאלה למצביעי מרצ

• פותח הנושא L roi
  • פורסם בתאריך

L roi

New member
שאלה למצביעי מרצ

כאדם שמסכים לרעיונות של הפסקת הכיבוש ובעד מדינה פלסטינית,(למרות שאני מתנחבל..) רציתי לשאול אתכם: אתם נגד השארת ההתנחלויות בידינו בגלל שאתם מאמינים שכל שטחי יהודה ושומרון עד גרגיר האדמה האחרון שייך לעם הפלסטיני, ושעצם הימצאותם של ההתנחלויות הן פשע נתעב (למרות שנבנו על שטחים ריקים, בד"כ), או שאתם נגד השארת ההתנחלויות בגלל שאתם דואגים לדמות המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית? וגם- אתם באמת חושבים שע"י משא ומתן עם החמאס נוכל להגיע להסכם שלום אמיתי? לזה אתם חותרים, או שאתם חושבים שהדרך היחידה היא באופן חד צדדי?

Archibald

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif תפסיק לגלוש בפורום הזה

זה משפיע עליך לרעה.

בא לך לשחק? או.קי נשחק...

אז ככה - ראשית שטחים ריקים (אצלך בסוגריים), אינם שטחים ישראליים, כך שעדיין מדובר בגזל... שום גרגר אדמה לא שייך לאף אדם, אומה או מדינה. חברות מדינה נוסדו תוך התפתחות החברה האנושית, ולא בגלל שייכות קדומה בטבו (אפילו אם אתה בטוח שיש לך קושן בתנ"ך...). ובמילים אחרות, אתה משליך את הדרישות שלך ושל חברך על הדעות שלנו... בסופו של דבר גבולות נקבעים על פי אנטרסים, צרכים ו...הסטוריה. התפתחות החברה האנושית הביאה לתודעה את העובדה שכל בני אדם נבראו בצלם (בטח שמעת על זה באיזה מקום), אפילו פלסטינאים. על האדמה הזאת שעליה אנחנו רבים חיים שני עמים, שאחד מהם מימש את זכותו להגדרה עצמית, והשני מנסה לממש אותה ממש בימים אלה. להגדרה עצמית של עם יש פן טריטוריאלי. מדינת ישראל היא הפן הטריטוריאלי של העם היהודי. מדינת פלסטין, כשתקום, תהיה הפן הטריטוריאלי של העם הפלסטינאי. פשוט, לא? ההיסטוריה הכתיבה את ההגדרה המחודשת של העם היהודי בתחומי א"י. ההסטוריה הכתיבה גם את העובדה שעד שהתעוררנו לעניין, הגיעו הנה בני אדם אחרים גם הם, מה לעשות, נבראו בצלם (ראה שתי פסקאות למעלה...). ומכאן שיש צורך בפשרה. בגלל המציאות, הפשרה הסבירה ביותר היא זו הנשענת על קווי 67. הפלסטינאים לא אוהבים את הפשרה הזאת. אנחנו לא אוהבים את הפשרה הזאת, אבל זה מה יש וזה מה שהולך להיות בעתיד. זו המציאות. ואם אכפת לך באמת למה בדיוק כל אחד ואחד חושב כך, אז הנה למה אני חושב כך: כן, חשוב לי מאוד שהמדינה שלי תהיה דמוקרטית ולא רק יהודית, שים לב - לא הדמות של המדינה שלי, אלא המדינה שלי בפועל! אין לי מושג מה יהיה אם החמאס יהיה בשלטון, וזה לא כל כך משנה לי. הדרך היא ברורה - מדינת ישראל חייבת להחזיר את השטחים הכבושים. באיזו דרך? הדרך הטובה ביותר היא באמצעות מו"מ. אני מתרשם שהפלסטינאים מבינים שזו הדרך העדיפה גם עבורם. (תראה איך החמאס מתפתל)האם זו הדרך היחידה? אני לא בטוח, מה שאני בטוח שיש ללכת בדרך הזאת ואם יהיה צורך לעשות מעקפים, נעשה מעקפים, ואם יהיה צורך לעשות מלחמה נעשה מלחמה. אבל לא נעשה מלחמה כשלא צריך, רק כדי שאתה תחיה בנוחיות על חשבון משלם המסים הישראלי, בגלל שאתה בטוח שכל גרגר אדמה שייך לך בזכות ברוך או מישהו אחר, או בגלל שאתה חושב שאתה חזק יותר ולכן תעשה מה שמתחשק לך. מה לעשות, העולם של היום הוא לא העולם של אתמול. בדרך כלל הוא טוב יותר, לפעמים לא. אתם הופכים אותו לגרוע הרבה יותר. קומו וחזרו הביתה. הציונות קמה כדי להקים מדינה, לא כדי למנוע מאחרים להקים מדינה. ודמוקרטיה באה כדי לתת לבני אדם את זכויותיהם, לא כדי לשחק בבחירות. הבחירות הן הכלי, הזכויות הן המהות. מי שנתן לחמאס להשתתף בבחירות פגע במהות הדמוקרטיה, כמו מי שנותן לש"ס, לאגודת ישראל ולכל אלה שמראש מודיעים שלא יכבדו את זכויות הלא יהודים, בישראל גופה, בשטחים הכבושים, ואפילו את זכויותיהם של היהודים החילונים. בנתיים הדמוקרטיה הישראלית נראית חזקה מספיק לסבול את הפגיעה הזאת. אבל מי יודע? אולי מחר ישתלט חמאס יהודי ישראלי על הכנסת... אפשר להגיד שתוצאות הבחירות ברשות הן אות אזהרה, ולא רק לפלסטינאים...

למעלה