שאלה למעיןבר בנושא הביוץ

שאלה למעיןבר בנושא הביוץ

בדרך כלל אני מרגישה את הביוץ. החודש לא חשתי בו. למיטב הבנתי ישנם מחזורים ללא ביוץ. אם כך, האם נכון יהיה להגיד שחום השחר לא ישתנה, ולא תופענה הפרשות (הנובעות מהפרוגסטרון)? כפי שאני מבינה אם לא היה ביוץ, לא אמורה להיות פעילות של הגופיף הצהוב (שגורם לתופעות הנ"ל). אודה על אישוש / הפרכת השערותי.

מעיןבר

New member
הי נעמי

מצטערת על התשובה המאוחרת אבל רק עכשיו הגעתי הביתה... לעניין השאלות שלך - ראשית זה שלא הרגשת את הביוץ אין משמעו שבהכרח לא היה ביוץ, התחושות הן סימנים מישניים ולא חייבות להופיע לכן אלא אם כן וידאת זאת קשה לדעת מה בדיוק קרה. לעניין התופעות הנלוות במקרה של היעדר ביוץ - ההפרשות הן תוצאה של אסטרוגן - המקדים את הביוץ, לכן עדיין תתכן הופעה של הפרשות רק שאולי הדפוס יהיה קצת שונה מהרגיל ופחות מובן. ההנחה לגבי היעדר גופיף צהוב ופרוגסטרון נכונה, אם אין ביוץ אין גופיף צהוב ואין מה שיפריש פרוגסטרון ולכן גם לא ניתן לצפות בעליה בחום הגוף או תופעות נלוות אחרות שלעיתים מופיעות כגון רגישות בשדיים, עצבנות וכדומה.

קודם כל תודה !

וממש אין לך על מה להצטער. למיטב הבנתי, לפני הביוץ ההורמון האחראי להפרשות הוא האסטרוגן, והן אכן מסוג מסוים. לאחר הביוץ, הגופיף הצהוב אחראי והן גם שונות במקרמם. האין כך?

מעיןבר

New member
הי נעמי

ראשית אני מציעהלך לקורא את המאמר הזה הסוקר את מחזור הפוריות וההורמונים המשתתפים בו. לעניין ההפרשות - ההורמון האחראי להן הוא אסטרוגן - רמותיו עולות מאוד לפני הביוץ ואז יש שינוי כמות ובאיכות ההפרשה וצונחות לאחר הביוץ לכן טיב ההפרשה משתנה (בהריון רמותיו שוב עולות ואז שוב יש הרבה הפרשות, אני צמודה לתחתוניות היום הרבה יותר מאשר לפני ההריון). הגופיף הצהוב הוא מה שנשאר מהזקיק לאחר שהביצית עוברת לחצוצרה, הוא אכן זה שמפריש את הפרוגסטרון. הפרוגסטרון מכין את הגוף להריון ע"י שמירה על רירית רחם מעובה והעלאת החום.

למעלה