שאלה למנוסים...

Benkok

New member
שאלה למנוסים...

תסלחו לי על הבוטות, אבל יש כמה דברים בסיסיים שאני חייב להבין. בשביל מה אנשים יוצאים לטיול של שנה אם אין להם כסף לחיות כמו שצריך? אני פוגש כאן אנשים שעושים חישובים על אגורות, רק כדי למשוך עוד יום של סבל (אני לא מבין איך בנאדם יכול להינות בטיול כזה) עם כל הכבוד, לא עדיף לתכנן טיול של חודשיים ולחיות כמו מלך??? או לחסוך עוד קצת כסף ולדחות קצת את "טיול חייך"? בסופו של דבר, בנאדם מבזבז 80-100$ ליום בממוצע, ולא משנה איפה הוא נמצא. פחות מזה קונה לך רמת חיים שאני בספק אם תסכים לחיות בה באופן רגיל, שלא לדבר על חופש! תגידו לי שאני חי בסרט, תגידו לי שאני מפונק, אבל כשאני יוצא לחופש אז אני רוצה לחיות טוב. התמונה שעולה מהרבה מהשאלות כאן היא שאנשים מוכנים לחיות כמו כלבים רק בשביל לספר אח"כ איזה מגניבים הם וכמה הם נהנו בתאילנד. תודה, בן

SPnage

New member
אל תגזים

לא זוכר מתי ביזבזתי 80$ ביום חוץ מקניות... אני מבין אותך טוב מאוד, אבל קח בחשבון שיש אנשים שנוסעים עם כל החסכונות שלהם ומנסים להאריך את הטיול עד כמה שאפשר. מי שנהנה מזה, איך אומרים, על טעם וריח...אז גם בטיול. יש אנשים שפחות חשוב להם חדר מפואר אם זה אומר להשאר 4 לילות ולא 1. וקבל ציטוט מתוך הקסיקון השלם למטייל הישראלי: קמצן, ה – ככל הנראה הזן הנפוץ ביותר. הטיול עבורו הינו מלאכה סיזיפית של הסתפקות במועט על מנת לעמוד במסגרת תקציבית מעורפלת שככל שהוא מצליח לצמצם אותה גוברת תשוקתו להקטינה עוד יותר. ממש מילכוד 22. עם זאת, זוכה לרגעי חסד קטנים בדמות חנות שמוכרת נייר טואלט ב-5 רופי פחות וכדו'. שים לב שקמצן אמיתי לעולם לא יהיה סטלן (ע"ע) כי הוא לא יכול להרשות לעצמו את המאנצ'יז. "אחי, 10 רופי פה ו-10 רופי שם זה עוד חודש בהודו"

muga

New member
בגדול, אני מסכימה

למרות שאני לא מסכימה עם זה שצריך 80-100$ ליום בכל מקום. רק עקב העובדה שטיילתי בהודו בתקציב של 400$ לחודש וממש לא התכלבתי (חדר זוגי עם שירותים, מקלחת, מים חמים, 3 ארוחות ביום, קצת קניות, טיולים ואטרקציות, נסיעות ברמה טובה..) מעידה שאפשר. אני אישית, לדוגמא, לא אוהבת לישון במלונות גדולים...זה לא מה שגורם לי אושר. גם בתאילנד אפשר לחיות בכיף עם 700$ בחודש. מה שכן - תמוהה לי הגישה של אנשים לטוס רחוק ולחיות ברמת כלום. לישון רק בחדרים משותפים, לאכול רק ברחוב, לסע רק בתחבורה ציבורית, לא לקנות כלום, לא לבזבז על שום דבר. הכל נחשב "מותרות". זה לטעמי גורם לפספוס גדול של טיול - לא משנה איפה, ובהחלט נראה סבל...

ls dm thc

New member
חשבתם על זה

שיש אנשים שנהנים מהפשטות? מלאכול את האוכל הטעים בדוכנים? מלישון בחדרים משותפים ולהכיר אנשים חדשים? אני לא אומר שצריך להיות ככה כל הטיול מידי פעם צריך להתפנק פה ושם אבל פשטות זה היופי שבעיניין לקום בבוקר להודות לאלוהים שאתה בריא ושמח ולהתחיל עוד יום חדש סתם מעניין אותי לדעת כמה ממכם תפס את עצמו ונסע לטייל לבד???

muga

New member
בהחלט

פשטות זה לא רע. והאוכל בדוכנים מצוין. ודורמס זה פתרון נחמד מדי פעם. אבל פגשתי זוג שוויצרים בטיול שלי בהודו, שטייל שנתיים. בשביל שהוא יוכל לטייל שנתיים - הוא ישן רק בדורמס, אכל רק טאלי (כי זה עולה 10 רופי, ואפשר לקבל כמה שרוצים), שתה מים מקומיים, תמיד הלך רק ברגל (לא לקח ריקשה/מונית וכו'), נסע רק באוטובוסים מקומיים, לא נכנס לשום אתר שמחייב תשלום כניסה, ועל קניות אין מה לדבר.. אז זה אפשרי. בהחלט. ומדי פעם - זה גם נחמד לעשות את זה. אבל במשך מספר שבועות/חודשים/שנה? זה נראה לי מוגזם, ומאבד את כל הכיף שבטיול. וד"א - אני לא נסעתי לבד. למה? ככה. לא מתאים לי. לא אוהבת להיות לבד. זו אני.

SPnage

New member
מה קשור?

נסעתי כבר פעמיים לבד ועוד חודש פעם שלישית. רצה הגורל ולא באמת טיילתי לבד, אבל נעזוב את זה. מרוצה? גם אני תמיד ישן בחדר הכי זול (אלא אם צריך מזגן ואז הכי זול שיש בו מזגן
), טיילתי חודשיים וחצי בסין וכמעט תמיד ישנתי בדורם. אין לי בעיה לאכול ברחוב ואני כמעט תמיד לוקח תחבורה ציבורית מקומית. אבל עדיין, אני לא מבין אנשים שממש ממש מתקמצנים כל כל שקל. יצא לי לפגוש אנשים כאלה וממש ריחמתי עליהם. לא כי אין להם כסף, אלא כי הם טיפשים. כל אגורה שצריך להוציא כאילו כואב הלב. יש הבדל גדול בין לא להוציא כסף על מה שלא צריך (ונכון שלאנשים שונים יש צרכים שונים), לבין להתקמצן על משהו שהוא חלק מהטיול ולהפסיד. לקחת חדר זול כי גם ככה לא נמצאים בו כל היום זה הגיוני (אם כי כבר יצא לי לפגוש בחורה שישנה כל יום בחדש של 10$ כי היא לא מסוגלת בלי שירותים ומקלחת בחדר, אבל עשתה כביסה ביד כי חבל לה להוציא על זה כסף). מצד שני לא להכנס לאתר מסויים כי יקר מידי לשלם על הכניסה זה טיפשות. אנשים משלמים אלפי שקלים להגיע לצד השני של העולם, ומתקמצנים על 20 שקל כניסה??

kogawa

New member
מרגיש מנוסה מספיק לענות

בהנחה שהשאלה היא מהרצון לדעת ולא לנגח, הרי לך כמה נקודות למחשבה: לכל אחד טיול הוא מסע אחר. וכל אדם בעל מדרג חשיבויות שונה, וללא הימצאותך באותה נקודת מבט תתקשה לראות את שרואה עיין אחרת מנקודה שונה. נתחיל בסיבות ליציאה: חופש הוא מושג ערטילאי, יש הרואים בו מסע הזדככות, יש המחפשים כיף, יש היוצאים על מנת לברוח מעצמם, ישנם רבים שחייבים זאת לעצמם משיקולי לחץ חברתי, ויש המחפשים את עצמם במקום זר ומנותק, וודאי ישנן עוד סיבות רבות. משך הטיול תלוי גם הוא באדם, והרבה גם בהגדרה: האם שנתיים מחיה בבנגקוק הוא טיול? האם שנה במנזר הוא מסע? ומה הוא בעצם טיול או חופש?? נקודה נוספת לדיון הנוטה להבחן אחרת ע"י אנשים שונים, והיא רמת חיים. והרי פאריס הילטון לא תדע על מה אתה מדבר כשאתה אומר חיים ב-100$ ליום, (ואתה עוד טורח לרשום "מבזבז" 100$ ליום). ואיך לכל הרוחות תרגיש פאריס בהתכלבות שכזאת? היא עשתה מזה סדרה, ועשתה בהזדמנות מיליונים מזה.. והאם משמעות "החיים הטובים" זהה אצל כולנו? והאם אני אידיוט כשאני תורם מבחירה מהנטו שלי מספר אלפי דולרים כל חודש כדי לחיות בקבוץ שלי רק כדי שאוכל לשמוע ציפורים מצייצות בקומי בבוקר, בעודך שרוי בערפיח רעשני במקום בו הביטחון האישי מפוקפק ביותר, ורואה בזאת פסגת החיים הטובים? האם אני אידיוט כשאני ישן באוהל במדינה בה מגורים ואוכל עולים פחות משלושה ירוקים ליום, מהם יש לי עשרות אלפים במשמורת הבנק? ואולי החיים הטובים הם היות אדם בעל בחירה עצמית ללא קשר לתוכן הבחירה? ואיך תתייחס למי שיעדיף לישון על קרטון גלי בתחנת ויקטוריה במומביי בינות מאות אדם וחולדות המחפשות מזור מגשם על שינה במלון? ואילו חוויות יחווה ואיזה שיעור ילמד על האדם והסביבה משתי צורות אלו? טיול הוא דבר שאינו מתאים לרבים, ודרך חיים למעטים, אבל שיפוטיות מתאימה לאלו שמכירים את שתי הדרכים, וכן גם הבחירה. כמה מילים על טיול ארוך כפי שמופיע בבלוג שלי בתפוז: "מסקר שעשיתי בין מטיילים רבים שטיילו תקופות של שנתיים ויותר ומניסיון אישי: טיול רצוף הוא דבר מורכב. אפשר לטייל 5-8 חודשים ברציפות, אבל אז חוסר האיזון בין החוויות הנצברות ויכולתנו לפרוק את החוויות מכריע אותנו, ומתחיל משבר מנטאלי שאם מושכים אותו הופך למשבר פיזי, והוא מכונה בעגת המטיילים המשבר החצי שנתי. זוהי תופעה מחזורית, שמתחילה בחוסר עניין, וממשיכה באדישות, ובחוסר אכפתיות, ובעייפות גופנית ופגיעות למחלות. כשמרגישים את אותות המשבר יש לעצור את הטיול ולהשתקע במקום אחד למשך 3-8 שבועות כדי למלא/לפרוק מצברים. אין מטייל שחסין בפני זה. שנה שנייה של טיול מתבטאת בקצב שונה לחלוטין והתרכזות בדברים שונים, הרבה מטיילים עוצרים לפרקי זמן גדולים יותר, ומקדישים יותר בלחוות את החיים עצמם ופחות את האתרים. העניין במקומות מסוג "הכי" מתמעט, והחוויה היא הסתכלות על העולם בקטן, התנהגות מרתקת, אנומליה התנהגותית או כל דבר קטן ולא שיגרתי נהפך לחוויה. קרומי ומעטפות ההגנה מתחילים להתקלף, ועושים מטמורפוזה נפשית ראשונה בהשתחררות אמיתית ממוסכמות. שנה שלישית היא הקשה והמורכבת ביותר להסבר, הטיול נעשה דרך חיים ופחות ופחות מכירים חיים בדרך אחרת, וקשה יותר לתקשר עם אנשים שאינם מטיילים (אם כי השפה נשארת, תחומי העניין שונים). בשנה זאת אותה אני מכנה שנת גשר, מגלים שוב ושוב את המציאות הנפרדת, המקבילה, ועדיין עוברים בין מציאויות שונות, וכל זאת ללא מורה דרך המוביל אותנו – להמחשה, הסמים יכולים לקחת אותנו למציאות נפרדת באמצעות מורה דרך שעשוי להוביל אותנו, ועשוי גם לא להחזיר אותנו, וכשהתובנות של מטייל מאפשרות במודע או שלא במודע לקחת אותנו למציאות אחרת , ותוך שליטה לשוטט וגם להחזיר אותנו, גילינו דבר מופלא. בשנות הטיול הבאות נאבד את היכולת לחזור למציאות האוניברסאלית, ונאבד את המפתח לשער ונשכח את הדרך חזרה, כך שמי שרוצה "לחזור" צריך לעשות זאת בשנת הטיול השלישית. כמובן כל אחד והמטען שהוא מביא איתו, והחלוקה לשנים יכולה להיות מעט שונה, אבל כללית זוהי התורה". כשכתבתי זאת לא התייחסתי ולו במילה לנושאי הכסף ורמת החיים. לי כמטייל חשיבות הממשקים עם עצמי והסביבה הם החשובים יותר. כמי שבז למתווך הנקרא כסף, שלא מייחס חשיבות רבה למטעמים ולמנעמים שהוא מקנה, מתאים לי יותר לנדוד מאשר לאדם שנוחות חשובה לו ביותר. גם לי אין את הפריבילגיה להיות שיפוטי על מנת לנסות לחוות דעה על גולים מארצם מרצון, ועל בוחרי המחיה בארץ ניכר, ועל החיים מבחירה במקום אותו איני אוהב כלל כמו בנגקוק על צפיפותה וחולייה, כמו שאיני מנסה לשפוט מתכלבים מבחירה וסאטלנים מבחירה, ובליינים מבחירה כל עוד זוהי בחירתם החופשית, כמו שאיני מקבל שיפוטיות מצד אנשים שאינם מכירים את הדרך בה אני בוחר. ולנושא החופש אותו הזכרת, לצערי מרבית היוצאים לחופש משלים עצמם כל זמן שמתכננים צעדיהם בקפידה, מחושבים בהוצאותיהם, ונשמעים לצווי חברה. זוהי פשוט בחירה בהשמעות לאדון אחר הנקרא "אני" במקום שרות אדון הנקרא "רסר" או "אמא". החופש האמיתי נמצא מעבר לצווי חברה, או השמעות טוטלית לתכניות, אבל זהו דיון נפרד. ולגבי כבוד לבחירות של אחרים, בדוק עצמך האם אתה נוהג כבוד בזולת כשאינך מכבד ומעריך בחירותיו, והתוצאה וודאי תהיה שהאחר ידע לכבד אותך ולהוקיר בחירותך. מקווה שתרמתי משהו לך או לאחרים בתובנות שלי בנושאי טיול, ושיהיה רק טוב!!

Benkok

New member
תשובה ארוכה ומפורטת../images/Emo51.gif

ואכן, השאלה היא כדי לדעת. ממש לא כדי לנגח. עם כל הכבוד לחופשיות והכרת תרבויות, מי שבוחר מרצונו החופשי לישון על קרטון בתחנת רכבת מצחינה בבומביי הוא לא אנטרופולוג - הוא מטומטם. אני לא שופט ולא מבקר, אני פשוט מביע דיעה אישית. תתפלא לשמוע שאת ארוחות הצהריים שלי אני אוכל למטה, ברחוב, בין עשרות תאילנדים מנדלים (לנדל = לאכול נודלס...פועל שאני המצאתי...) לא כי אני לא יכול להרשות לעצמי יותר, פשוט כי טעים לי. כשאני נוסע לחופש, בין אם מדובר בסופ"ש או יותר, אני לא מתפשר על מקום הלינה. לא איכפת לי אם הוא מפואר או לא, רק שיהיה נקי, ממוזג ועם מים חמים. וכן, אעדיף לשלם קצת יותר כדי לישון כמו בנאדם. מי כמוך יודע שההבדלים בתאילנד בין מלונה לחדר הם לא משמעותיים ביחס לשאר ההוצאות. בקשר לאיכות חיים, אני האחרון שיתווכח איתך, אני שוכר דירה במרכז העיר כי זה צורך העבודה שלי, אבל לא התפשרתי והדירה שלי יושבת בתוך איזור ירוק לחלוטין, מוקף דונמים של עצים ומדשאות. החיים בנויים מפשרות, אי אפשר לנצח בהכל...אבל תסכים איתי שקיצוניות היא טיפשית. כל העניין של להוציא אלפי דולרים על טיול, ולחסוך מעצמך את ההנאות הקטנות והפינוקים הקטנים, שבמיוחד בתאילנד הם לא משמעותיים, מה אני אגיד לך? נשגב מבינתי. אתה שונא את בנגקוק על צפיפותה וחולייה, זכותך המלאה. אני לא יודע איזו התנסות נוראה יש לך מבנגקוק, אני דווקא די מבסוט ממנה...אחרת לא הייתי חי בה כל כך הרבה זמן... בכל מקרה, איש הישר בעיניו יעשה. ושוב תודה על התשובה המפורטת, נתת לי הזדמנות לראות צד שלא חשבתי עליו (לא אומר שאני מסכים איתו או מבין אותו, אבל לפחות למדתי משהו...) בן

ariocarpus

New member
גם אני הוצאתי כאלה סכומים.

גם אני הוצאתי כאלה סכומים ואפילו יותר. אני אוהב להנות וכשאני מטייל אני לא חוסך ברמת החיים שלי ולא מתפשר לא על לינה לא על אוכל ולא על בילויים. לעיתים אני אוכל ברחוב ביום אבל בערב אני לא מוכן להתפשר ואני הולך לאכול במסעדה טובה. לגבי הלינה אני לא מוכן להידחק באכסניות המעופשות ובדוחק שמאפיין את הקוואסאן ואני מעדיף לקחת מלון באיזור הפאטונם הרחק מאוכלוסיית התרמילאים.

טיול לבד? כן אני טיילתי לבד

רוב הטיול, רק מהארץ טסתי עם מישהי שהתקשרתי אליה דרך הפתקים ב"למטייל" התבררה כטיפוס קשה,ולא ספונטני (כבר ביום הראשון היא ידעה היכן היא תהיה עוד 4 חודשים) ולא כל כך אהבתי את האופי שלה לכן אחרי שבוע אמרתי לה יפה שלום ועל כך אני מודה לעצמי כל יום זוהי אחת ההחלטות הכי טובות שעשיתי בחיים. זה פשוט מדהים כל יום אתה מטייל עם מישהו אחר לא דופק חשבון ולא צריך לריב עם אף אחד כשאתה רוצה להישאר והוא רוצה להמשיך הלאה ובלה בלה בלה בזבזתי המון אמנם העדפתי תמיד לחסוך בעלויות ולישון עם מישהו בחדר (ברוב המקרים זה היה כך) בזבזתי המון אבל כמובן שזה נלקח בחשבון על פני דברים אחרים ולמסעדות? כמעט ולא הלכתי אהבתי מאוד את האוכל הפשוט והטעים ללא צורך במסעדות פאר והכי חשוב? חייתי לפי רופ]ים ולא שקלים כמו בקזינו בנאפל שאנשים הפסידו שם 2000 רופי ואמרו "אהה כלום כולה 200 שקל" (לך תסביר להם שזה עוד שבוע + בנאפל) אני הייתי מרוויח 400 רופי עוזב הכל אומר יפה תודה ואת הכסף מוציא על בילויים\שטויות אחרות. אני חושב שכל אחד מתקמצן אבל בדרך שלו כל אחד נהנה מדברים אחרים אחד מאוכל,אחד משטויות, אחד יתקמצן ויאכל ברחובות כל היום אבל יקח מלון 5 כוכבים ללילה. כל אחד נהנה בדרך שלו וזה הדבר הכי חשוב כל השאר שטויות

למעלה