שאלה למנוסות

ענתינה

New member
שאלה למנוסות

לחברתי ילדה שבספטמבר תהיה בת שנתיים וחודשיים. היא רשמה אותה לגן שמאוד מומלץ ומוכר, עם גננות משקיעות ואוהבות והכל שם טוב ויפה אבל.. קבוצת הגיל שתהיה שם נעה בין שנה וחצי-ילד אחד, שנה ושמונה,וצשע כמה ילדים בני שנתיים ועוד ילדה בת שנתיים וחודשיים. הילדה מאוד מפותחת ונמצאת היום במעון של נעמת בקבוצת גיל שבה היא הכי קטנה. חברתי מאוד מתלבטת אם קבוצת הגיל בגן החדש מתאימה לבתה . הגננת טוענת שזו קבוצת הגיל האופטימלית שיש בה רצף של גילאים והגננת לא מעונינת למשל להוסיף לקבוצה שני ילדים בני שנתיים וחצי בטענה שהם יהיו גדולים מדי לקבוצה. מה דעתכן הכנה? האם עדיף שהילדה תהיה בעצם הכי גדולה ותוביל? או שיש סכנה בכך? אציין כי יש בגן עוד קבוצה של גדולים יותר מגיל שנתיים וחצי עד 3 וחצי ויש גם אפשרות שהילדה תהיה בקבוצה ההיא. הגן מאוד מאוןד נראה לה אבל הגיל זה מה שמפריע לה. מצפה לתשובתכם המהירה. ענת

נעה גל

New member
תשובה אינסטנט

אני אענה לך באריכות יותר מאוחר (חייבת לזוז), אבל, בנתיים את יכולה לקרוא מה שכתבה כאן בעבר דרורית אמיתי דרור - שהיא אשת מקצוע (
דרורית, אם את קוראת את הדברים אולי תוכלי לומר לנו מה בדיוק התואר שיש לך?) והדברים נכתבו מנקודת מבטה - קישור

לאה_מ

New member
זה מאד תלוי בילד.

יש כאלה שמרגישים נוח יותר בתור הקטנים ויש כאלה שמרגישים נוח יותר בתור הגדולים. אני אישית אוהבת מאד מסגרות רב גיליות, שלא מחלקות את הילדים לקבוצות בטווח של חצאי שנים, אבל גם זה עניין אישי. אפשר למצוא יתרונות בשהיה עם קטנים ממך וגם בשהיה עם גדולים ממך, ואני לא בטוחה שהגיל הממוצע בקבוצה הוא מה שמכתיב את קצב ההתפתחות. בנוסף לקישור שנעה נתנה, אני מצרפת לך קישורים לדיונים שהיו כאן בעבר בנושא השתלבות בקבוצת גיל בגן. אני מקווה שתמצאי בהם עניין.

למעלה