שאלה למנוסות.....

shelycat

New member
שאלה למנוסות.....

גם אנחנו מתחילים עכשיו כמו רבות פה שכבר עברו/עוברות את זה בחיפוש (ומקווה כבר שבקרוב קנייה) של כל מה שצריך לבית אז רציתי לשאול בגדול כדי לאבזר בית/מטבח במכשירי החשמל הגדולים (מדיח, מקרר, מכונת כביסה,מייבש,תנור..) מה פחות או יותר היה התקציב הכולל שלכן(כדי שנדע כמה להכין)? דבר נוסף למישהי יש ניסיון עם המקרר ה"הפוך" (מקפיא למטה ומקרר למעלה)?

לא יכולה לעזור לך בדברי בית

אבל לי יש את המקרר ההפוך ולדעתי זה הרבה יותר נוח + שיש לך המון מקום לאחסון (HOTPOINT) גם למעלה וגם למטה

ayush

New member
מנסיון טרי ...

אנחנו קנינו את כל מוצרי החשמל שציינת - מקרר /מדיח / תנור /כיריים / מכונת כביסה / מייבש/ שואב אבק... בכל חנות "רגילה" שקם אלקטריק וכדומה - התקציב הוא בסביבות 20-50 אלף שקל שזה כמובן משתנה בהתאם למותגים שאת מחפשת.. יש מוצרים שהם מאד זולים ויש כמו בכל דבר - כאלו שיקרים יותר. אנחנו קנינו את כל המוצרים (ובחרנו דגמים מעולים ולאו דוקא מהזולים שבשוק..) ויצא בסביבות ה- 30 אלף ש"ח - טיפה פחות.. לגבי המקרר ההפוך - גם אנחנו חשבנו לקנות אותו, יש אותו לקרוב שלנו והוא ממש מרוצה, אבל בסוף העדפנו SIDE BY SIDE שזה מדליק לטעמי... אבל שוב -הכל עניין של תקציב ושל פירמות... בהצלחה

shelycat

New member
..............

האמת כל חיי תמיד חייתי עם סייד-ביי-סייד ופה ההתלבטות שלי אם סייד-ביי-סייד אז כמובן שיהיה גדול מצד שני אנחנו ממש לא צריכים מקרר ענק ואולי שווה לחכות איתו עד שבאמת יתאים לצרכים שלנו, ומצד שני די נדלקתי על ההפוך אבל ממה ששמתי לב אין הפוכים עם קיוסק או אייס-מייקר בכלל.

ayush

New member
צודקת, אין הפוכים עם קיוסק...

ולכן לקחנו ס-ב-ס ! לגבי לקנות ולהחליף -לא כדאי לדעתי. קחי בחשבון שהמקרר זאת בעצם ההוצאה הכי גדולה מבין מוצרי החשמל בסדר גודל של פי 3-4 . גם אם תקני הפוך - זה לא זול.. מקרר לדעתי זה לא מוצר שמחליפים בתדירות גבוהה.. אם המוצר איכותי ואמין גם 20 שנה הוא מחזיק מעמד (מנסיון של ההורים) אז עדיף להשקיע קצת יותר במה שאת באמת רוצה, גם אם ישאר קצת מקום פנוי...

יעלי2

New member
לשליקט welcome to the club

סתם מהתענינות אתם מתכננים לעבור או רוכשים שיהיה לביתכם הנוכחי ואחר כך יעבור הלאה? לגבי שאלתך: אנחנו קנינו תנור בילד אין של שאוב לורנס ב 1700 ש"ח במכרז באולסייל. לכיריים אנחנו מקציבים עד 1,000 ש"ח למדיח אנחנו מעריכים בין 3,500-4,000 ש"ח (אבל מדובר על מדיח אינטגרלי מלא, כזה שעליו מלבישים דלת של מטבח שיתאים למטבח שקנינו). מדיחים לא אינטגרלים עולים משמעותית פחות. שאיפתנו היתה לקנות מוצרים כדלקמן: תנור: שולטס כיריים: שולטס מדיח: AKG (סליחה AEG) או מילה (בסגול), או בוש. אלו הפירמות החזקות במוצרים אלה. אך היות ואנחנו עושים שיפוץ נרחב, אנחנו עושים מכרזים באינטרנט (ומתכוונים לבדוק גם את אבי סופר) לגבי שאר המוצרים. על כמה חשבתם להוציא?

ayush

New member
מכרזים באינטרנט זה פתרון טוב

למי שיש סבלנות וזמן... לנו אין לא את זה ולא את זה.. דבר נוסף - ברגע שמרכזים את הקניה במקום אחד - אוטומטית יותר קל להתמקח על המחירים... ועוד הערה קטנה - צריך לקחת בחשבון שבד"כ יש מחיר הובלה על כל מוצר בין 100-300 ש"ח ! אם הקנייה מפוזרת בין כמה חנויות יש לקחת בחשבון גם את העלות הזו.. בקניה מרוכזת ההובלה היא חד פעמית ובהצאם גם התשלום.

ayush

New member
פשוט נכנסים לאתרים של מכרזים

כמו אולסייל, נטאקשן וכו´ ועוקבים מתי יש מכרזים על המוצרים שאתם רוצים (כמובן שצריל קודם כל להתביית על דגם ולדעת מה מחיר השוק) ואז פשוט נכנסים למכרז (בד"כ זה בחינם) ומי שמציע את ההצעה הגבוהה ביותר הוא הזוכה. מנסיוני הדל - זה דורש המון סבלנות, כי לא תמיד השעות נוחות וגם המחירים לפעמים עולים קצת גבוה מדי... אבל אם תופסים יום טוב - אפשר להוציא מוצרים במחירים ממש ממש טובים. כמו שאמרתי - עניין של זמן וסבלנות !

צוקה

New member
אני אשמח לקבל פרטים ../images/Emo9.gif

רבה!

קוקולה2

New member
ולגבי המקרר ההפוך

אני אישית לא מכירה מישהו שיש לו ויכולה להעיד רק מאנשים שסיפרו לאנשים... כשאני חיפשתי והתלהבתי מההפוך המליצו לי לא למהר ולקנות כזה כי עדיין יש בעיות פיתוח עם המנוע בגלל ההיפוך.... לא יודעת מה זה אומר ועל מה זה אמור בדיוק להשפיע אבל - שווה לדבר עם מישהו שיש לו...

uti

New member
מקרר הפוך......./images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

ההורים של רן קנו לסבתא שלו את זה... וזה היה צרה צרורה.... מקפיא גדול מידי ונמוך מידי. המקרר טיפה יותר גבוה ממקרר רגיל כך שגם הלמעלה היה גבוה. לה זה היה בכלל לא נוח כי היא מצאה את עצמה מתכופפת יותר ויותר והיה לה ממש קשה!!! אני יכולה להגיד מניסיון שזה בכלל לא נוח ולא פרקטי זה נורא קוסם בהתחלה אבל זה פשוט לא נוח! אנחנו לפחות שומרים הרבה בהקפאה...וזה ממש לא משרת את המטרה. אני גם נמוכה...נו מה לעשות וזה לא נוח. אז אם אתם מקפיאים הרבה...וגם נמוכים...לא ולא מומלץ את המקרר של הסבתא החזרנו אחרי חודשיים זה היה בלתי אפשרי...

צוקה

New member
יש לי עוד רעיון לסיבה למה לא כדאי

לקנות מקרר הפוך - (כמה פשוט) - ילדים. כשהילדים שלנו יהיו בני 3-12 הם לא יוכלו להגיע למקרר לקחת מה שהם רוצים, כי ... הם לא יגיעו!!! סיבה מספיק טובה למה לא לקנות מקרר הפוך, לא?

Ronnie*

New member
ברוכה השבה ../images/Emo13.gif

להורים של אורי יש מקרר הפוך, ולמיטב ידיעתי הם מרוצים ממנו בהחלט...

למעלה