שאלה למנהלים

MrCheff

New member
שאלה למנהלים

הייתי מעוניין לדעת ולהבהיר כמה דברים ע"י ההנהלה 1. את מי לדעתכם ראוי לברך ברוך הבא בשערי הפורום? האם הפורום סגור לדתיים אורתודוקסים בלבד, או שמא הוא פתוח גם לחרדים, קונסרביטיביים, רפורמים, חופשיים ושאר בני עמנו? 2. האם יש כללי כתיבה בפורום? האם יש נושאים שהם מבחינת טאבו ואסור לדון בהם? האם אין זה חוטא להיותנו סרוגים? מעצם היותנו סרוגים, אנו חשופים יותר לעולם שבחוץ, ואי לכך, מגוון הנושאים שאנו נתקלים בהם גדול, ותחומי העניין שלנו והאירועים/חוויות/לבטים בהם אנו נתקלים ביום-יום, הינם אירועים שיכולים להיות מפורשים ע"י חלק מאיתנו כלא צנועים. למשל, נושא טהרת המשפחה. נושא שלדעתי מטריד לא מעט אנשים. במיוחד לאור ההבדל בין גישת ההלכה לבין הנהוג היום (מחמיר). אבל יכול לגרום לאנשים להגיד שזה עניינים שבינו לבינה ולכן אינם צנועים. 3. האם ניתן להגיד לאדם, אל תכתוב הודעה בשבת? האם הפורום הזה יהיה סגור לגלישה בשבת? האם בכך נפספס אולי גולשים רפורמים/קונסרבטיביים/חופשיים, שיש להם דעות מעניינות שנוכל כולנו להעשר מהם? זכות הבחירה לדעתי האם לקרוא הודעה שנכתבה בשבת צריכה להיות בידי כל גולש. ממש כמו לראות טלויזיה במוצ"ש על חדשות שצולמו בשבת...

אם לדעתי אתה שואל

במקור ייעדנו את הפורום לחובשי כיפות סרוגות מתוך רצון שיהיה לגולשים מכנה משותף ומכאן גם תחומי עיניין משותפים. אבל אין זאת אומרת שהוא לא פתוח לכל אחד ואחת. כל אחד ואחת שמוצאים את מקומם כאן מוזמנים להישאר בשמחה. 2. כללי כתיבה בפורום: מבחינתי הכל פתוח. ניתן ורצוי להעלות כל נושא שהוא בתנאי שלא תהיה פגיעה בגולשים אחרים. כולנו יודעים שיש הרבה יותר מדרך את להעלות דברים על הכתב והייתי שמחה מאוד אם אופן הביטוי יהיה כזה שלא יפגע באחרים. 3. הפורום לא סגור בשבת וכל אחד כותב מתי שהוא רוצה. אבל שוב,לא הייתי רוצה לראות פגיעה מכוונת במי מהגולשים.

פגיעה

היא למשל לנבל את הפה, לשלוח מעל דפי הפורום רמזים מיניים לגולשות. לגבי שבת, פגיעה היא לכתוב במכוון בפורום בשבת על מנת להכעיס. פה אני לא בודקת אף אחד בציציותיו אבל סומכת על הגולשים שלנו שלא ינסו לעורר פרובוקציות מיותרות.

למעלה