שאלה למנהלות

meyrav a

New member
שאלה למנהלות

אתמול הייתי אצל חברה טובה והיא הראתה מידע על הרצאות בנושא קשב וריכוז. האם אפשר לענין את החברים ?רוצה לצלם לכם. לי זה נשמע מעניין, משהו על ילדי האינדיגו והקריסטל.

תמיד שמחים לעוד הרצאות, מידע,

בכלל- ניירת..
אפשר????

"ילדי האינדיגו"

אני נתקלתי בספר "ילדי האינדיגו" בחנות הספרים, כדיי להבין עלמה מדובר חיפשתי יותר פרטים במנוע חיפוש באינטרנט, לפי מה שקראתי לא נראה לי שיש קשר לADHD לדוגמא, כתב אדם שביקר את הספר: "ילדי האינדיגו מעבדים את רגשותיהם באופן שונה מילדים אחרים, מפני שיש להם הערכה עצמית גדולה ויושר פנימי מפותח" לצערי איני מכירה ילדיי ADHD עם הערכה עצמית גדולה... עוד דוגמא מאת הד"ר שחיבר את הספר המסביר מיהם "ילדים" אלו: "רבים מילדי האינדיגו הם בעלי יכולות ראייה על-חושית" "רוב ההורים תיארו מערכת יחסים מאושרת עם ילד הקריסטל שלהם, עם בעיות מועטות בלבד. " לא התחברתי כלל למה שקראתי, לא נראה לי שיש כאן כל קשר לADHD לכן אפילו לא צרפתי קישור.

zivadina

New member
אלו מונחים לא מדעיים

ולפחות "ילדי האינדיגו" מופיעים אצלנו בקישורים. הבעייה עם מונחים כאלה, שחוץ מלהציג את ילדינו באור מיסטי, הם אינם תורמים לטיפול שלהם. מתוך נסיוננו הקולקטיבי כאן, נראה שרק טיפולים שהוכחו באופן מדעי אכן עוזרים וניתנים לשליטה של ההורים והילד. את מוזמנת להביא קישורים בהודעות הפרטיות שלך, אבל הפורום ככלל תומך בהגדרות מדעיות שמציעות טיפולים קונקרטיים שהוכחו כמועילים.

meyrav a

New member
הרצאה /ערב עיון

כפי שאמרתי מוסיפה את המידע שקיבלתי גם אני לא ממש מבינה את ההקשר אבל כתוב "הרצאה על ילדים עם הפרעות קשב וריכוז"..."גידול ילד ADD ,

לא נעים לי להיות משביתת שמחות

אבל לא יכולה להתאפק! למרות כוונתך הטובה המידע הפירסומי שצירפת נראה לי פשוט לא אמין אני חושבת שמי שרוצה לשמוע על החויה "המרתקת" של גידול ילד עם הפרעת קשב יכול להיכנס לפורום (וזה בלי לשלם 65 ש"ח) אולי אפשר לשמוע את המרירות בדבריי אחריי הכל לי יש לא אחד ולא שניים ADHD אבל ממש לא ברור מה יכול להיות "מיסטי" בהפרעת קשב. אני חוששת שמישהוא מנסה לסחוט כאן כסף ולמכור תיאוריות ע"יהרצאות וספרים.

zivadina

New member
נא לפנות ל-meyrav a במסר לקבל פרטים

נאלצתי למחוק את הקובץ המצורף עם פרטי ההרצאה, היות שהכיל מספרי טלפון פרטיים, שאסורים לפרסום בפורומים של תפוז. מירב, את יכולה לספר על נושא ההרצאה ומקומה, ולהפנות אנשים לפנות אלייך במסר אישי כדי לקבל פרטים נוספים. זאת ההזדמנות להזכיר שאין לפרסם מספרי טלפון פרטיים וכתובות דוא"ל בפורומים של תפוז. ניתן לעשות זאת ב"לוחות הפורום".

יש בעייתיות בדברייך.

לגבי הספר וגישתו, הם אינם קולעים לטעמי. לגבי טיפולים שהוכחו על ידי המדע, יש לזכור שאותם טיפולים הואילו גם לפני שהם הוכחו ולא התחילו להואיל רק למוחורת ההוכחה. אני ממליץ להתחיל בטיפולים שכבר הוכחו ומקובלים על חוקרים ומטפלים רבים. אם הם לא מועילים מספיק, להמשיך אל טיפולים שהמטופל מאמין שיש להם סיכוי להיות מוכחים בעתיד.

למעלה