שאלה למכון הדסה

עאמ

New member
שאלה למכון הדסה

שלום רב, אני בוגרת מדעי החברה (מדע המדינה סוציולוגיה) ואח"כ עשיתי הסבת אקדמאים של שנתים למחשבים (סיסטם ותקשורת) עבדתי בתחום 4 שנים , התמחיתי בתכנות ואינטרנט וקצת עיצוב וכבר שנה אני לא מוצאת עבודה. לא אכפת לי לעבוד בתור מזכירה עד יעבור זעם אבל גם את זה אני לא מוצאת למרות שכל יום אני שולחת קורות חיים ורשומה בכל לשכות כ"א. להיות מזכירה זה לא עתיד זה פתרון זמני לחלוטין וגם את זה אי אפשר כבר למצוא. מה אתם מייעצים לעשות בתנאי השוק הנכחיים, אני מאוד מפחדת שגורלי יהיה להיות מזכירה/פקידה כל החיים, זה מעביר בי צמרמורת, אחרי כל מה שהשקעתי ולמדתי ואני כבר לא מדברת על המשכורות העלובות והמעליבות שמשלמים למזכירה על 9 שעות עבודה ביום. הייתי באיזה יעוץ תעסוקתי אמרו לי שמתאים לי לעסוק בגרפיקה ממוחשבת אבל אי אפשר להכנס למקום עבודה בלי נסיון, הם לא מקבלים, ולעשות קורס אין לי כסף. מה עושים? דרך אגב - אני יודעת לאפות ולעשות ריבות לא רע אבל אין לי מושג מה אפשר לעשות עם זה חוץ מלפנק את בני הבית.

עד יעבור זעם

כפי שכתבת בעצמך ניתן להסתפק בשלב ראשון בתעסוקה שהיא פשרה מכאיבה ובמקביל להמשיך בחיפוש עבודה בתחום בו את מעונינת. כפי שאת בודאי יודעת חלק ניכר מוצא את המשרה לא בעתון אלא באמצעות "רשת" של חברים שיודעים שאת מחפשת ומיידעים אותך כשהם שומעים על משרה מוצעת. אפיה והכנת ריבות הובילה לא מעט אנשים לתחום הקייטרינג. אם את רוצה לבדוק אופציה כזו תוכלי להתיעץ עם מט"י- מרכז לטיפוח יזמות , העוזר לך בבנית תוכנית עסקית, בודק עבורך כדאיות והסתברות הצלחה באזור בו את גרה, ואף נותן הלוואות. אם את מעונינת בפרטים כתבי לי היכן את גרה ואפנה אותך לסניף קרוב שלהם.

למעלה