שאלה למי שמתעסק עם הדפסים או קנה הדפס ומיסגר

comuna

New member
שאלה למי שמתעסק עם הדפסים או קנה הדפס ומיסגר

יש לי מספר הדפסים שאני רוצה להעלות לאטסי, כולם על A4 ללא שוליים, כאשר יש לי אפשרות להקטין את התמונה/ליצור שוליים וכו' במחשב. שמתי לב שכמעט כל הציורים/ הדפסים נמכרים באטסי עם שוליים סביבם בנימוק שהשוליים מיועדים למיסגור קל של ההדפס. ניסיתי ללמוד מהחנויות האלה (שמוכרות בגדלים סביב ה A4) אילו מידות הם נותנים לציור ואילו לשוליים, אבל כל המידות שמצאתי, אם אאמץ אותן, יעוותו את פרופורציות הציורים שלי. אני מניחה שרוב האנשים שקונים הדפסים ממסגרים אותם במסגרת סטנדרטית מוכנה, ולכן הציור+השוליים צריכים להתאים למסגרת כזאת. האם יש גודל מסוים אליו כדאי להתאים את הציור והשוליים כך שהפרופורציות של הציור ישמרו והשוליים לא יהיו קטנים או גדולים מדי למסגרת? האם גודל מסגרת סטנדרטית סביב גודל A4 זהה בארה"ב ובישראל? יכול להיות שכ"א קובע מה שהוא רוצה ואין פה באמת חוקים, אבל אני לא יודעת ולא רוצה לעשות שינוי בגודל התמונות ולהעלות אותן ואח"כ להבין שזה לא מתאים, אז תודה למי שיכול לעזור לי!!!

P E T E K

New member
היי ../images/Emo8.gif

הדרך הכי נכונה והפשוטה היא שתחפשי מסגרת סטנדרטית ותבדקי. יש כל כך הרבה דרכים למסגור בעולם כך שאין חוקים שנקבעו מראש. אני למשל התאמתי את הפוסטרים של הA3 אצלי למסגרת של איקאה - אולי זה ייתן לך פיתרון, גשי לשם ותבדקי בפועל איך להתאים את ההדפסים שלך למסגרות שהם מציעים. בהצלחה !

למעלה