שאלה למי שיודע..

Babajista13

New member
שאלה למי שיודע..

שוחרים בצבא מקבלים נשק? כאילו אנחנו נוכל לחזור הביתה אם נשק? וגם איך משרתים שוחרים, כל יום הביתה כמו בית ****ת או שגרים בבסיס וחוזרים כמו כל שאר החיילים?

shimonev

New member
נשק תקבל לפי התפקיד שלך

ובקשר חזרה הביתה בדרך כלל זה שבת כן שבת לא. אבל זה תלוי בתפקיד ובכל מיני גורמים שונים

DemonDog

New member
אין תפקיד של חייל במערך הטכני

שמצריך נשיאת נשק, ככה שנשק תקבל רק במשימות אבטחה

ברגע שתתגייס

כבר לא יהיה דבר כזה שוחר או לא שוחר.אתה תהיה חייל כמו כולם תקבל נשק בהתאם לצורך (אבטחה,אבטש"ים,טיולים,פריסות...).תשרת כמו כל חייל אחר ותיצא אותו דבר כמו כולם הביתה(בדרך כלל חצאים עד הסמל)

Prince Yoni

New member
לגבי הדרגות..

שמעתי משו פעם שלשוחרים התקופה בין הטוראי לרב"ט או בין הרב"ט לסמל היא יותר קצרה מלחייל רגיל.. יש בזה משו?

ניראה לי..

שבין הטוראי לרב"ט מקצרים עד 8 חודשים.. זה אומר שבערך תוך שנה אתה רב"ט.

Babajista13

New member
רגע..

שוחר מתגייס כרב"ט, כך אמרו המדריכים וכך רשום בחוזה.. או שאני טועה?

אז ככה

אתה מתגייס כטוראי ומקבל את הרב"ט איך שאתה מסיים טירונות.את הרב"ט אתה מקבל בגף/בטייסת או בכל מקום אחר שאתה משרת בו.התקופה שמתקצרת היא בקבלת הסמל כאשר חייל רגיל מקבל סמל בשנה ו10 חודש ושוחר מקבל דרגה בשנה ו7 בערך.סמל ראשון מקבל חייל רגיל ב2 ו10 חודש ושוחר מקבל ב2 ו8.

חמשושים יש גם כשאתה רב"ט

העניין שמשתנה הוא התדירות:חצאים כשאתה רב"ט ושלישים כשאתה סמל(שתי שבתות בבית אחת בבסיס).

שוחרים אתם קולטים???

במשך שנה וחצי מיניום(להנדסאים) ושנה ו 10 חודש(בוגרי יב') תסגרו חצאים שבת בבית ,שבת בבסיס ככה ממש כמו קרביים. למה נראה לי שזה לא מפריע פה לאף שוחר???

מיניום=מינימום

אגב עוד לא דיברנו על הקורס שלא דופק בפזם. אנשים תתעוררו,תתחילו לשאול שאלות!!!

Babajista13

New member
כבר 4 שנים בב"ס צבאי...

ולא יודע מה יהיה בצבא, זה ממש מטופש! לא ממש מפריע לי להיות הרבה זמן בבסיס, אם זה יהיה על חשבון הנסיעות הארוכות שאני סובל מהן הרבה זמן, אבל זה שאנשים שמתגייסים כשהם כבר 4 שנים היו בצבא לא מקבלים שום יתרון, זה לא כל כך בסדר.

לא רק שאתה לא מקבל שום יתרון

אתה מתחיל במינוס זמן של 4 חודש. אין לי מושג למה שוחר שלמד מינימום 3 שנים בח"א צריך לספוג 4 חודשים של פזם על חשבונו+לקבל קורסים לא מוצלחים. תבינו 4 חודש באזרחות זה המון,אפשר לעבוד ולהרוויח בזמן הזה 20,000 שח בממוצע,לעשות פסיכומטרי.מה לא... אבל אם כל זה הטכני נתן לי המון ואני לא מתחרט לרגע פשוט שידרגתי את עצמי ב 15 שנה מבחינת בגרות נפשית ויכולות אישיות.

למעלה