שאלה למי שהתנסה

ruthi26

New member
שאלה למי שהתנסה

אני לוקחת למיקטל לאפילפסיה.

בחודשים האחרונים התברר כי נוספה לי גם מחלה בשם פיברומיאלגיה (דאבת השרירים), קיבלתי ליריקה שכמובן לא אישרו לי, קודם כל צריכה לקחת כדור בשם גאבפנטין, שטוב מאוד גם לאפילפסיה, הנויורולוג אמר לי שבעצם יכול להיות שנתפוס 2 ציפורים במכה אחת, גם יעזור לפיברומיאלגיה וגם יעזור לאפילפסיה.

הכדור גרם לי לתופעות לוואי מאוד משונות, שעה אחרי שלקחתי את הכדור הייתי מתחילה להזיע בצורה מטורפת, בעיות רציניות מאוד בזיכרון, יותר ניתוקים, וזרמים משונים ברגליים, האם מישהו נטל גאבפנטין והרגיש גם תופעות לוואי דומות?

ולא מדברת על ייעוץ לגבי התרופה, גם אם מישהו חש את התסמינים שאני חשתי?

guligirl

New member
מניסיוני עם גבאפנטין

זו דווקא היתה תרופה שלא היו לה שום תופעות לוואי מיוחדות אצלי. היא לא עזרה לי במיוחד, אבל לא סבלתי מאף אחת מהתופעות שאת מציינת.
נשמע שהיא לא מתאימה לך, במיוחד אם היא מחמירה את מצב הניתוקים.
בנוסף, ייתכן שזה לא מנבא טובות לגבי ליריקה כי ליריקה היא נגזרת של גבאפנטין. אני ממליצה להתייעץ עם הנוירולוג בהקדם.

ruthi26

New member
לקחתי ליריקה

2 חפיסות אבל המחירים היו בשמיים. כמעט 480 ש"ח.. שזה המון

וככל שעולים במינון המחיר עולה

היתה לי בעיה של זומבי בהתחלה, ואח"כ התרגלתי. וניסיתי לקבל את התרופה דרך קופ"ח, אבל לא הצלחתי

לא ידעתי שיש לה מאפיינים כמו של הליריקה.. לא טוב בכלל

guligirl

New member
אלו אכן תרופות יקרות

אני לקחתי גבאפנטין לפני שהיא נכנסה לסל וזה היה יוצא כמעט 1000 ש"ח לחודש.

יש קופות שמסבסדות תרופות מסויימות רק אם ניסית כבר מספר מסויים של תרופות לפני כן. אז יכול להיות שלפני כן ליריקה עלתה לך 480 ש"ח, אבל עכשיו, אחרי שניסית גם גבאפנטין, ליריקה תעלה לך פחות.

אך מכיוון שמבנה התרופות דומה, כדאי להתייעץ עם רופא אם כדאי בכלל לנסות ליריקה.

ruthi26

New member
כן יש לי תור לנוירולוג החמוד שלי

הוא גם דיבר על משהו בשם סימבלטה, נדמה לי שאני מבטאת את זה נכון.. לא בטוחה

איזה מבאס שאנחנו תלויים|ות בכדורים, אבל אין מה לעשות, אם זה ישפר את איכות החיים, כדאי וחשוב לא לוותר ולהמשיך הלאה

חייםלוי

Member
מנהל
התרופה היא אכן סימבלטה. לא התבלבלת

אני רואה שאת מכירה כבר את פורום פיברומיאלגיה. יש שם אנשים מאוד נחמדים.

ruthi26

New member
כן מאוד כמו בפורום הזה

בכלל נחמד שיש פורום שמבין מה אני עוברת, ולא צריכה להצטדק או דברים כגון אלה

כולם באותה סירה פחות או יותר, כך שמרגישים הכי בבית שאפשר

סימבלטה מיועדת גם לאפילפסיה וגם לפיברו'.. ווואו בשביל מה המציאו שמות כאלה ארוכים...

חייםלוי

Member
מנהל
לפיברו' באמת יש שם ארוך, כמעט כמו של אפי'

הייתה תקופה שניהלתי את פורום פיברו' כי חיה ביקשה ממני לעזור לה. כלנית עוד לא ניהלה אז. כך למדתי קצת על המחלה.

ruthi26

New member
ראיתי אותך מבקר גם שם

לא ידעתי שניהלת יחד עם חיה... יפה, משם הידע שלך אם כך

אני ביום רביעי נוסעת לנוירולוג שלי, נראה מה יציע לי, הניתוקים והקשב שלי לא הכי מאוזנים... וממש ממש לא בא לי לקבל עוד תרופה בדרך

למעלה