שאלה למיתר נדיר

geshem

New member
שאלה למיתר נדיר

קראתי באחת ההודעות שלך שאת מתאמנת בשיטה של קובייאשי סנסיי. תוכלי לספר מהי והיכן אפשר לנסות אותה? תודה

התאמנתי. בעבר.

קובאיישי סנסי הוא אחד מתלמידיו האישיים של או סנסיי. הוא שייך לאירגון האייקיקאי אבל הוא מלמד בדוג´ו משלו ולא בדוג´ו המרכזי בטוקיו. יש לו גם תלמידים שמפיצים את הניואנסים הספציפיים שלו בעולם. למיטב ידיעתי, המורה הקודם שלי, יוסי מגל ממודיעין הוא התלמיד היחיד בשיטה זו בארץ.

איפה בדיוק

נמצא הדוג´ו של קואיישי סנסאי? בן כמה הוא? ואגב, מי ראש שיטת אייקיקאי בארץ?

יסואו קובאיאשי סנסיי

קודם כל הוא לא רוד קובאישי מייסד בסיידוקאן. כל קשר הוא מקרי בהחלט. (בכלל לא ידעתי שגם למייסד הסיידוקאן קוראים קובאיאשי). יש לו כאמור רשת של דוג´ואים ברחבי העולם אבל המרכז נמצא בטוקיו. רק שזה לא ההומבו דוג´ו - הדוג´ו המרכזי של האייקיקאי. הדוג´ו ה"פרטי" שלו נמצא בקודאירה ( Kodaira ), איפה שזה לא יהיה (ישוב קטן מדרום לטוקיו, אאל"ט). קובאיאשי סנסיי נולד ב 1936, ושימש כאוצ´י דשי של או סנסיי ב 1954. כיום הוא מחזיק בדאן 8 . ואין לי מושג מי ראש האייקיקאי בארץ, ואם יש בכלל משהו כזה מסודר במקומותינו. המורה הבכיר והותיק בארץ הוא איתן כהן (נדמה לי שזה שם המשפחה. תקנו אותי אם אני טועה) שהוא דאן 5 כמדומני.

aiki-freak

New member
כן, אה...

בקשר לתמונה... זה תמיד מצחיק אותי מחדש...איך אותו סנסאיי, כאשר הוא לבוש בהקמה ובגי ומהדס לו על המזרון בביטחון נראה כל כך מרשים ורב עוצמה... ואחר כך רואים איזה זקן יפני בבגדים מזעזעים (בד"כ עם המכנסיים עד הפופיק) ואיזה כובע מרוט (אולי הוא גם סנילי), שמשאיר את הרושם שהוא הולך להתעלף כל רגע, מחייך חיוכים חסרי פשר ואתה חושב לעצמך....זה? זה האיש שלפני רגע העיף אנשים באוויר כמו בובות נייר? הטרנספורמציה הזו תמיד מדהימה אותי. זה מזכיר לי משהו מצחיק על סקי סנסאיי... ישבנו בחדר אוכל בקיסריה אחרי שיעור, ומי מתיישב לידי...הסנסאיי בכבודו ובעצמו. איזה יפני חביב עם משקפיים...ביישן פחד ושקט. בקיצור אנחנו הישראלים מתחילים לטחון טונות של אוכל כמזי רעב, לועסים אצבעות מתכות וניירות וכל דבר שעומד בדרכינו... ויושב לו הסקי הזה, שולף סכין קטנה ותפוח... ומקלף... ומקלף.. ומקלף... כאילו הוא מפסל פסל שנהב... ואחרי שקילף הוא פורס... ופורס... ופורס... בזמן שאנחנו אכלנו ארוחה שלמה, שתינו, צחקנו, דיברנו... האיש הזה ישב ואכל תפוח. והוא לא נח לרגע!! כאילו כל פעולה תכריע את גורלו!. 40 דקות לאכול תפוח....כמה זמן ייקח לו לאכול מלון???? אחר כך התערבנו על כך שהוא חוזר לחדר שלו ומרביץ איזה שלושה סטייקים עסיסיים...

aiki-freak

New member
בקשר לראש השיטה...

איתן בן מאיר (לא כהן) כבר לא עימנו לצערי... כלומר לא בארץ!!!! הוא היגר לארה"ב כשהוא משאיר אחריו חלל גדןל מאוד. מי ראש השיטה? נראה שכל אחד...
אני חושב שזה מורה בשם גדעון שמלמד בפלורנטין. היה התלמיד הבכיר של איתן. האם למישהו יש מידע אחר?

למעלה