שאלה למירבי

meirav69

New member
שאלה למירבי

מירבי היי, יש לי שתי חברות, אחת מהן חברה שלי עוד מימי התיכון המאושרים... שלושתינו פגועות בתסמונת DES אבל רק אני הצחלתי ללדת ילדה לפני 3 שנים, מאז אני מנסה אבל ללא הצלחה!! נפגשנו בשבוע שעבר, ואחרי שיחה ארוכה על תהליך הפונדקאות רציתי לדעת האם אין אפשרות בידכם - לא לבד - בעזרת אנשים אחרים, חברים, משפחה וכו´ לדבר עם משהו מהכנסת לנסות לשנות את פני הדברים: ההמתנה הממושכת - הועדה האיטית עד להחריד!!! - אין איזו דמות ציבורים אולי מהועדה לזכויות האישה בכנסת שתוכלנה לגשת אליה עם מכתב חתום או פשוט לשפוך את הלב<? דבר זה מטריד אותי , ההמתנה, העלות הכספית!!! במידה ויש לך אי אילו כתובות, מספרי טלפון, אשמח לקבל ולנסות לעזור לשתי חברות טובות ולעוד נשים שאינני מכירה אבל חושבת עליהן כל הזמן. שיהייה לכולנו בוקר שקט וטוב, שלכן, מירב ויזר 055-477859

בנדה1

New member
אני מאד מעוניינת לקחת חלק בקידום

בחקיקה בנושא זה, כ"כ בנושא המחירים וכד´. אני אתחיל לברר איך עושים ומה.

תשמעו בנות...../images/Emo4.gif

עכשיו אני רצינית בנדה ומילנית וכולן...לגבי המחיר, אני רצינית עכשיו נכון לא אצל כולן המחיר משחק תפקיד ואני מתכוונת לפונדקאית, אבל יש כאלה שעושות את זה בשביל כסף, וכל הזמן אתן מדברות כאן על הכסף אני תמיד קוראת ולא מגיבה הפעם אני רוצה להגיב אחת ולתמיד, ישבתם וחשבתם עם כל הכוונה הטובה איזה סיכון לוקחת הפונדקאית על חייה ??? האם לזה יש מחיר? נכון היא עוברת ועדות ובדיקות של פלכולוגים קלינים, אבל מה יקרה אם בסוף ההריון כמו בכל הריון רגיל שזה יכול לקראות היא תמות בלידה ותשאיר אחריה ילדים חשבתם על זה?, אתם כל הזמן מדברות על הפונדקאיות כמשנוררות, אני קוראת אותכן כאן כל הזמן ומצטערת זה ממש צורם, גם הפונדקאיות בנות אדם גם הן לוקחות סיכון על חייהן, נכון אתם נפגעים כלכלית בכיס, אבל הן יכולות לשלם בחייהן ולזה אין מחיר, לכן שימו לב לפונדקאות אין מחיר לכן אני לא מאמינה ששום חברת כנסת או דמות ציבורית תוכל לחוקק חוק שכזה, מצטערת אם מה שכתבתי מכעיס אתכן אבל זה פורום וכאן הדיון פתוח, נכון מירבי??? ואני חייבת אחת ולתמיד להשמיע את דעתי, לא רק אתן מרגישות רע, אנחנו לוקחות סיכון על חיינו, נכון אנחנו בוחרות בלקחת את הסיכון, אבל גם בידכם הבחירה אם לקחת פונדקאית נכון?.. מצטעת שוב על תגובתי אבל הייתי חייבת להוציא אותה החוצה.

מירבי*

New member
דרדסית, זה שהסכום לא קבוע מזיק

להורים ולפונדקאיות, ברגע שיהיה סכום אחיד לא תקופח אף פונדקאית, ולהורים לא תהיה תחושה שמישהו סוחט אותם. זה לא סוד שהמחיר פרוץ, שמעתי על פונדקאיות שביקשו 70000$ ועל כאלה שביקשו 20000$, המצב הזה יוצר בעיה, ברגע שפונדקאית אחת שומעת שחברתה קיבלה סכום גבוה ממה שהיא קיבלה נוצר תסכול וכעס על ההורים. מצד ההורים, אם קיים זוג שלא מברר לפני חתימת החוזה וחושב שמה שהפונדקאית משלמת זה הסכום הנהוג הם עלולים למצוא את עצמם משלמים סכומי עתק. כל הדברים שכתבת לגבי הסכנות הכרורות בלידה, לגבי הסבל בזמן ההריון הם מוצדקים לחלוטין ובהחלט אין להם מחיר לכן אני חושבת שצריכה להיות החלטה בעניין, צריך שיחקק חוק שיגדיר את המחיר המומלץ וכך ימנעו בעיות מהסוג שציינתי. הסכומים שבנדה מדברת עליהם לא בהכרח מיוחסים לתשלום לפונדקאית, מדובר על תשלום לתרומת הביצית ולתהליך עצמו. בהצלחה מירבי*

בנדה1

New member
סליחה אם הרגזתי ... אבל

א. בנוגע לקביעת סכום לפונדקאית - הנושא ימנע הרבה רגשות שליליים בתהליך שאמור להיות הורמוניה שלמה בין פונדקאית להורים מיועדים. הסכום יהיה כזה שלא יקפח אף אחד מהצדדים. (למיטב ידיעתי במרכז להורות יש מחיר קבוע לנושא לא? לטוב ולרע זה מונע את הדיון על המחיר) ב. לא מדובר רק בתשלום לפונדקאית אלא כל שאר הסכומים שמוציאים מסביב. ג. גם שיחוקקו חוק שיחייב את קופ"ח להשתתף בעלויות, או בטוח לאומי. אני משלמת המון כל חודש, שיכירו בבעיה הזו של חוסר יכולת להרות כבעיה שמצדיקה עזרה כספית. אני חושבת שזה הזמן להתחיל לפעול, אם לא לנו אז לדורות הבאים....

מירבי*

New member
מירב, הוועדה לנשיאת עוברים היא הגוף

האחראי מטעם משרד הבריאות על ענייני הפונדקאות, את הוועדה מרכזת אביבה נמרודי בוצר, אישה נעימה מאוד, עם הרבה רצון טוב והבנה. היקף הפעילות של הוועדה לא מתאים למספר הפונים בשנתיים האחרונות, כשחקקו את החוק לפני 6 שנים, קבעו מספר סעיפים שנותרו בעינם עד היום אפע"פ שמספר הפונים לוועדה הוכפל. כשניסיתי לבדוק את האפשרות להציע תיקונים לחוק, קיבלתי המלצה לא להתקרב לנושא הזה עכשיו כל עוד שר הבריאות המכהן הוא דתי, יש לי הערכה רבה מאוד לשר ולפועלו, אולם בעניינים הקשורים בפונדקאות דעתו יכולה להחמיר את התנאים שממילא לא מקלים. מירבי*

meirav69

New member
הועדה לנשיאת עוברים

מרבי וכל הבנות שענו לי - אז קודם כל תודה בנות, כייף לקבל תגובות. מצער אותי כל כך לחשוב שבגלל ששר הבריאות הוא דתי!!!! אי אפשר להתחיל לובי למען כל אותן בנות שמחכות וסובלות סבל נפשי גדול!!! אני כל מתוסכלת מזה, המטרה, השורה התחתונה של כל המאמץ הנפשי של האמא והגופני של הפונדקאית הוא להביא תינוק לעולם, פשוט לא נתפס אצלי בראש הקטע הזה. קרן - חברה שלי - קוראת פסיבית, אני מכירה אותה המון שנים, ואני חושבת שכולכן עוברות את אותו מסלול יסורים, למה אי אשפר לארגן פגישה, שכולכן + בני בנות זוג שיבואו ולשבת ולדבר על הבעיה הכואבת הזו? ממש ימי הביניים!!!!! מירבי, אני מקווה שדברים יזוזו פה לכל אותן בנות שמחכות, אם יש משהו שאוכל לעשות, אל תהססי ליצור איתי קשר במייל שלי:eek:[email protected] להת´ ותהיו חזקות, מירב69

מירבי*

New member
תודה מירב, צריך לזכור שעד לא מזמן

אי אפשר היה לעשות בארץ פונדקאות, אני מרגישה ברת מזל שהחוק בארץ מאפשר את קיום התהליך, אני מאמינה שהמצב ישתנה בעתיד הקרוב. מירבי*

meirav69

New member
כן, אני יודעת אבל עדיין

עדיין, קשה לחשוב שבגלל ששר הבריאות הוא דתי......

מירבי*

New member
זה לא מדוייק מירב, חוק נשיאת

העוברים לא נחקק בזמן כהונתו של השר, הוא לא "אשם" שכך הם פני הדברים. שבת שלום מירבי*

למעלה