שאלה למיכל מנדל

tilayo

New member
שאלה למיכל מנדל

למיכל שבוע טוב. אני שם לב שברוב התשובות בפורום את מלקטת הרבה דברים מהדת היהודית ומשלבת את זה עם עולם רוחני מגוון.רצית לשאול אם את אדם דתי ואם את מחוברת לדת בצורתה הרוחנית או עושה הפרדה ביניהם. דרך אגב אין צורך להתעצבן מכל מיני `` שודדי אנרגיה `` בפורום זה.אשמח לקבל תשובתך בברכת שבוע טוב עם הרבה אור ואהבה

אדם דתי לא !אדם מאמין !כן :cool:

tilayo שלום!!! איש יקר אני לא אשה דתיה. אם שמת לב רוב התשובות שלי והכניסות שלי מתבצעות לרוב דוקא בערב שבת ובשבת. אני אשה מאד מאמינה בדרך שלי שמחוברת לאמונה היהודית כמובן. אני טוענת שלא קיימת שאלה אשר החומש הפשוט ללא פרושים מסוגל לתת לה תשובה. אני טוענת ומטיפה לפשטות. לחבור של כל אחד לעצמו ובדרך הזו יתחבר בזמנו אל בורא עולם שלדעתי הוא האנרגיה הכי גבוהה שמכילה את כל האהבה האין סופית בכל העולמות. לי באופן אישי קשה עם המצוות של עשה ועל תעשה. לדעתי זה אוסף של כללי התנהגות שהכתיבה אותן איזו שהיא אליתה שניסתה בדרך זו לשלוט בעם. כמעט כל בני האדם זקוקים לגבולות ולהוראות הפעלה ולכן הכללים טובים להם. ומה יעשו אנשים שבכל זאת מאמינים אך החוקים לא נראים להם? יבחרו לא למלא אחריהם או יאמינו בדרכם שלהם. לדעתי ביום שבת לנסוע לאיזו שהיא חורשה כמו יער בן שמן לדוגמא ולהתחבר לטבע לצומח ולשמיים זו שבת אמיתית יותר מאשר להשאר כלואה בבית ולהרגיש רחמים עצמיים על שויתרתי על היופי לטובת שמירת שבת... אני חושבת שכל אחד מספיק מבוגר לקבל את ההחלטות שלו ולהתחבר אל האל בדרך שלו. שום מטיף רבני או איש דת שיוצא באמצעי התקשורת ומשתמש באלמנטים של פחד חרדה ואיום לא יהפוך אותי לדתיה כהגדרתו. או אם חלילה לא אקיים מצוות אזי אשרף באש הגהנום. אנשים התעוררו אף אחד לא יכול להיות מתווך בינכם ובין בורא עולם. הקשר חייב להיות ישיר. המשימה היא למצוא את הדרך להתחברות וכאן בא כל החיבור הרוחני שאני מנסה להעביר לכם דרך השורות שאני רושמת. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

למעלה