האם כך ?!
שלום אוריאל, אצטט את משפט הסיום מדבריך : ``ומכיוון ש``יצר לב האדם רע מנעוריו`` קשה מאוד לעשות את המאמץ האקטיבי לשינוי`` . האם חשבת על המשפט לפני שאמרת אותו ?! ואם כן, האם אתה מאמין במשפט שזה עתה כתבת ?! שאכן, יצר ליבנו מקורו ברוע ?! המשפט הזה מייצג תפיסת עולם שלא הוכיחה עצמה לאורך כל ההיסטוריה. תפיסת העולם של שכר ועונש. תפיסת עולם זו גורסת כי נולדנו ``רעים`` ובאנו לתקן את עצמנו. היא גורסת שמקור קיומנו הוא בחטא (יש הקוראים לכך חטא האדם הקדמון), ומעתה והלאה כל מחשבה , הרהור, מילה שלנו תישפט , אם לגן עדן ואם לגיהנום. מה הטעם לבצע שינוי אם היסוד הוא רע, אם בין כה וכה לא אגיע לשלמות, כי אני לא מושלם, ,אם בין כה וכה אשלם על החטאים שלי. תפיסת עולם זו מנסים להנחיל לנו אלה ש``מחזיקים`` בדת, אולם אין סיכוי שזו היתה הכוונה. הבט על העולם כיום... התפיסה הזו לא עבדה.נקודה. אני חושב שקשה ``לעשות את המאמץ האקטיבי לשינוי`` כי אנו שבויים בתפיסה המעוותת הזו. מעוותת - פשוטו כמשמעו - האמת הנצחית עוותה. האמת , הרי היא פשוטה.. המקור האמיתי שלנו היא שמחה, היא אהבה אינסופית. המקור שלנו, כור מחצבתנו, הוא החיים, הוא אלוהים. כולנו חלקים של השלם , אנחנו אחד. החיים הם שינוי מתמיד (``הדבר היחיד שקבוע בחיים הוא השינוי`` אמר בודהה). המקור שלנו הוא ``טוב``, ולא ``רע``, כל דבר שאתה מקבל הוא טוב, רק שאתה לא יודע את זה. טוב ורע בעצם לא קיימים - הם שני היבטים שונים, שתי רמות שונות של אותה אנרגיה. שניהם בעצם דבר אחד. כמו קר וחם , כמו יהודי ומוסלמי , הכל זה גרסאות של אותו הדבר. אם נבין הוויתנו קיימת לעד, שאנחנו כאן רק כדי לצמוח ולהתפתח, וזו מטרתנו היחידה - לבטא ולהגשים את מלא הדרנו , השינוי יהיה דבר פשוט וקל, כמו הנשימה. השינוי יקודם בברכה. אנו נרצה ``לזרום`` עם השינוי, להיות איתו. אף אחד לא ``ישפוט`` אותנו על מעשינו, כי בידינו הבחירה. ברמה גבוהה יותר של הדברים, אני הוא האחר והאחר הוא אני ,זהו הביטוי הגבוה ביותר של ``ואהבת לרעך כמוך``. we live forever and there is only one of us אנו חיים לנצח, ויש רק אחד מאיתנו. המסר הזה נחוץ לכולנו כמו אוויר לנשימה. רק מסר זה יביא לסוף ההרג, המלחמות, השחיתות, לכריתת יערות, רצח בע``ח, רק מסר זה יביא לשינוי אמיתי בחיינו. לא יהיה לנו אינטרס לפגוע באחר, כי אז נפגע בעצמנו. לא יהיה טעם לשקר לאחר, כי אז אנו משקרים לעצמנו. לא יהיה טעם לקטול חיי אדם\בע``ח כי אנו חיים לנצח, הישרדותנו מובטחת. המניע לא יהיה יותר חטא ועונש, אלא מניע אמיתי, שבא ממקור הוויתנו... החמלה ובאהבה, אלדד