שאלה למחשבה...

שאלה למחשבה...

בס"ד אם כתוב בהלכה שאסור לכתוב בחול המועד אז האם מותר לכתוב תגובות באינטרנט או בכלל לכתוב במחשב???

beckham17

New member
תשובה שנכתבה בשו"ת של מורשת:

כתיבה במחשב בחוה``מ הייתי רוצה לדעת האם מותר: א. לכתוב במחשב ולהדפיס בחוה``מ? ב. לכתוב במחשב ולהדפיס לאחר המועד? ג. להדפיס בחוה``מ קובץ שקיים במחשב (מלפני המועד)? תודה ומועדים לשמחה! תשובת הרב דוד לאו, מודיעין: אם המדובר הוא בעניני עבודה, ראוי שלא לעסוק בהם בחול המועד כלל. שלא בעניני עבודה, אם מדובר בדברי תורה, והדפסתם תסייע ללימוד, מותר לכתוב ולהדפיס. אם מדובר בסתם דברים. א. לכתוב במחשב מותר. להדפיס אסור (אלא אם דבר האבד, או צורך ציבור, או דבר מצוה). אין חילוק בין הדפסת דבר שכבר הוקלט, לדבר שמוקלד כעת. חג שמח

חבמ

New member
לכתוב בחול המועד באינטרנט

בס"ד עד כמה שידוע לי אין בעיה אם לכתוב באינטרנט שאלתי גם מישה שמבין וגם הוא אמר כך מועדים לשמחה

ליאור השריף

אם תצליח לשכנע אותי או להסביר לי למה זה משנה אני מבטיחה לגלות לך את התשובה! ואני מתייחסת לזה כמחלוקת לשם שמיים!

רק שאלתי בכדי להעלות את הנושא...

בס"ד ולראות אם חברי הפורם יודעים, ידעתי שמשהו יביא את התשובה הנכונה ורציתי שזה יתפרסם לכולם...

ליאור -אתה באמת

כהן? תדע לך שזה די הפסד! אתה בטח יודע את הקטע של הגרושה אז כדי שתשים לב יותר לפני שאתה בוחר במיועדת........ סתם מניסיון חיים

למעלה