שאלה למחשבה

mishi777

New member
שאלה למחשבה

מי יודע את התשובה למה זה הגיון???? זאת אומרת איך מגדירים הגיון כי חבר שלי טוען שאני חסרת הגיון. לפי הגישה שלו למתמטיקה ולהגיון יש אסוציאטיביות ולכן אם אני גרועה במתמטיקה אז זה אומר שאני חסרת הגיון. בנוסף הוא טוען שחוסר ההיגיון שלי יפגע בסיכוי שלי להיות מדענית טובה(אני רוצה ללמוד ביולוגיה ואלי בהמשך מדעי המוח)יש אמת בדבריו??? חבר שלי טוען שחוסר ההיגיון שלי בא לידי ביטוי בהחלטות לא טובות ובאמירת דברים שהם לא קשורים...לצערי אני לא יכולה להיזכר במקרה ספציפי כשיהיה לי אני אשתף

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הגיון ופרגון

הגיון בהקשר הזה הוא לא הגיון של מתמטיקה אלא הגיון שאנו קוראים לו השכל הישר. אין קשר בין יכולת במתימטיקה ובין שכל ישר, וגם לא ליכולת להיות מדענית. אם עד עתה היית טובה בתחומי המדעים והביולוגיה אין סיבה שלא תוכלי ללמוד זאת בהמשך. מבין דברייך עולה חבר שלא כל כך מאמין בך ומפרגן לך, והשאלה החשובה באמת היא, אם אם זה אמנם כך, מה יש בחברות הזו?

mishi777

New member
הבעייה היא:

שלא יצא לי כל כך להתעסק עם מקצועות בתחומי המדע בתיכון.בתיכון הייתי במגמת תיאטרון אבל בכיתה י' למדתי ביולוגיה וקיבלתי ציון גבוה 80+ אבל אני לא יודעת עד כמה זה נחשב כי הרמה של כיתה י' זאת לא רמה של אוניברסיטה. לגבי החבר זה יותר מסובך....פשוט יש לנו גישות שונות\צורת מחשבה שונה וחבר שלי מאמין שהגישה שלי לא נכונה

המלצה על ספר

בשם "כוחה של נחישות" של קרול דואק. מסבירה שם מה מאוד לא הגיוני ופרודוקטיבי בתפיסה הזו שיש לנו כישורים מסוימים וככה זה. מלמדת איך לפתח תפיסה שמאפשרת לנו להתפתח, בכל נקודה בחיינו, וגם לעודד ולאפשר לילדים להתפתח. החלטות לא טובות - תורה שלמה. רובנו לא ממש רציונליים בהחלטות שלנו. ספר מעניין על זה הוא "לא רציונלי ולא במקרה" של דן אריאלי, ויש עוד. אגב, זה שאת לא שלמה עם החלטות מסוימות (או שרק הוא אומר שהן לא טובות?) לא אומר בהכרח ששגית כאשר עשית אותן. אולי לא היה לך מספיק מידע, או שהשתנית בינתיים. וגם אם שגית, זה לא אומר שאין לך הגיון. האמירה הזו בפני עצמה לא הכי הגיונית (ואני דווקא כן למדתי מתימטיקה בטכניון
) כי המצבים בחיים מורכבים מאוד, ולא פשוט להסיק מסקנות ולהחליט החלטות. אני מניחה שהכוונה של חבר שלך טובה. הוא מנסה למנוע ממך כשלון או חוסר הצלחה. אבל טובי החוקרים בעולם מנסים לנבא מי יצליח בקריירה האקדמית שלו (מנסים לבדוק את זה בפסיכומטרי, למשל), וההצלחה שלהם צנועה לכל היותר, ולפעמים גרועה מאוד. לא נשמע לי שהחבר שלך משתמש באיזשהם כלים מתוחכמים שיעלו על התוצאות שלהם. ועכשיו מנסיוני, נסיון של שנים בתחום העבודה האישית: ההצלחה שלך תלויה בך. במה שתשקיעי. במה שאת מוכנה לעשות. באתגרים שאת מוכנה להעמיד את עצמך בפניהם. במידה שאת מוכנה ללמוד גם מאי הצלחות. במידה שאת מוכנה ללכת אל מעבר למה שאת מכירה את עצמך, אל מעבר למה שנוח לך, לפעמים. התלות שלה בנתונים ההתחלתיים שלך קטנה מאוד. אם את רוצה להיות מדענית טובה, העולם שלנו זקוק לך. ואני גם מאחלת לחבר שלך שיכיר היטב את החלומות שלו וינסה להגשים אותם, גם אם נראה שהנתונים שלו לא מושלמים לעניין.

mishi777

New member
תשובה ממש טובה תודה :)

וחבר שלי מאמין שאפשר להוכיח הכל במתמטיקה או לחשב הכל

ladybug4NLP

Active member
זה שהחבר שלך מאמין במשהו עדיין לא אומר

שהוא צודק. איש באמונתו יחיה. לא קל לערער על אמונה של מישהו מאחר והמשמעות היא שאדם החליט שמשהו נכון/או לא נכון ואז ימצא- תמיד ימצא את הסיבות וההוכחות לכך שהאמונה שלו היא נכונה. יש סיפור נחמד מאד, על רופא בשלהי המאה שעברה (כמדומני שזה היה ד"ר מספר, האב הקדמוני של ההיפנוזה), הביאו לו פציינט שהחליט שהוא גוויה. לא עזרו השכנועים - והוא בשלו. אני לא חי, אני גוויה שאל אותו הרופא: האם גוויות מדממות? כמובן שלא - ענה הפציינט. דקר או הרופא באצבע ואמר לו: הנה, אתה רואה, יוצא לך דם, אתה חי. ענה הפציינט: בחיי, למדתי משהו חדש! גם גוויות מדממות!
אז אולי כדאי שהחבר שלך יאמין במה שהוא רוצה להאמין, ואת תאמיני במה שאת רוצה להאמין והתמך בהוכחות שכבר יש לך להצלחה בלימודים (ולדעתי אין הבדל בין הצלחה במקצוע אחד או מקצוע אחר. הכל עניין של עניין והשקעה). מעניין מה הוא מרוויח מזה שהוא מאמין על חברתו שהיא לא כל כך מוצלחת (התנשאות? חיפוי חוסר בטחון וכד'?) ומעניין עוד יותר, מה את מרוויחה מזה שאת מאמינה לו ומעניין גם מה את מפסידה בעצם זה שאת מאמינה לאדם שמנסה להקטין אותך במקום לחזק אותך. ומעניין האם בעבר היו לך עוד חברים או אנשים בחייך שניסו להקין אותך ולהוריד לך את הבטחון העצמי. שווה בדיקה

mishi777

New member
תודה על התגובה

חבר שלי טוען שהרבה אנשים צוחקים עלי כי אני הרבה פעמים אומרת שטויות.....הקטע המצחיק הוא שכל מי שהוא ציין בעצמו מדבר שטויות אז אמרתי לו שאיך הוא יכול להחשיב אותם אם הם בעצמם מדברים שטויות אז הוא אמר לי שאני חיה בהכחשה אבל מה שכן הוא מאמין שיש לי את יכולת להפסיק לדבר שטויות

אין שום בעיה עם מה שחברים שלנו מאמינים

הם בסדר גמור. זה בסדר שהם מאמינים כך, יש להם סיבה טובה לזה... השאלה היא איפה אנחנו עומדים, והרבה פעמים עומדות, ביחס לזה. ביחס לאמונות של אחרים. האם אנחנו מסוגלים ובעיקר מסוגלות להקשיב ללא הזדהות? בלי לאמץ מיד את הדעות שלהם? האם אנחנו מסוגלים ובעיקר מסוגלות לגבש לעצמנו את הדרך שלנו? כשיצאתי לדרכי כמאמנת עצמאית, רוב האנשים אמרו שזה תפור עלי בול. כמה אמרו שלא אצליח להרוויח. עם הראשונים, שמחתי. את האחרונים, כיבדתי. הנחישות שלי, ובסופו של דבר גם הקבלות שהבאתי, שיכנעו את כולם. אבל זה לקח זמן.

bridges

New member
יש לי שאלה שאת יכולה לשאול את חברך...

(זה לקוח מתוך הספר: "הברבור השחור"): אני זורק מטבע 99 פעם ויוצא לי פאלי. מה הסיכוי שיצא לי פאלי עוד פעם? יש לי חבר שגם חושב שהכל נמצא במתמטיקה והשאלה הזאת הפילה אותו (אחר כך הוא ניסה להתחכם אבל באופן כללי הוא טעה). מה את חושבת שהתשובה הנכונה? העניין הוא שרוב ההמצאות, רוב הדברים הגדולים שנעשו ופריצות הדרך נעשו על ידי אנשים שהיו לא הגיוניים. בהצלחה, רונן

mishi777

New member
תגובה

האמת שאין לי שמץ של מושג... ניחוש פרוע:נראה לי 50% כי כל הטלה היא בפני עצמה ולא מתחשבת בהטלות קודמות

kdmyuda

New member
כפי שאת מציגה את הדברים

ולפי מיטב הבנתי, בעיית ההגיון היחידה שיש היא מדוע החבר שלך מנסה להנמיך אותך כל הזמן? האם כל ההגיון והחשיבה הבריאה כביכול שהוא ניחן בה לא מספיקה לו כדי להרגיש שווה כוחות איתך? מדוע מה שכביכול החברים אומרים עליך יותר חשוב לו ממה שאת מרגישה? (אני משתמש במילה "כביכול" היות ולדעתי הוא מתבסס רק על תחושותיו הוא והדברים לא נאמרו בפועל על ידי החברים ). למיטב הבנתי ניחנת ביכולות רבות (שלא מוערכים מספיק על ידי חברך) ואת עושה ותעשי בהם חייל. האנרגיות שאת משקיעה בשאלות שאין בהם אמת (והן רק עקב יחסי החברות), הן מיותרות ומחלישות אותך, וחבל. הסתכלי קדימה, בטחי בעצמך ואם לחברך זה לא מתאים...אז אפשר גם לשחרר.. לשיקולך ובהצלחה יהודה קדם

למעלה