שאלה למחשבה...(
)

שאלה למחשבה...(../images/Emo35.gif)

רציתי לשאול אם לימים בשבוע יש משמעות מיוחדת בשבילכם
כל יום משמעות אחרת
אם כן, תנו דוגמא
או שאתם מקבלים את ימי השבוע בצורה רגילה כמו השעה עכשיו (לדוגמא)..
שאלה שקשורה.. אני לא הכי מבין בקבלה אבל אני מתעניין בזה ורציתי לשאול אם בקבלה לכל יום בשבוע יש משמעות
אני מניח שכן.. אבל רציתי לשמוע תשובה בטוחה ואולי גם קצת יותר מפורטת...
מראש!

היי שחרחר מתוק

אני באופו אישי לא רוצה לפתח כאן דיון בנושא קבלה. כן בקבלה לכל יום יש משמעות בשבוע. כל יום מתחבר לאחד מזעיר אנפין בעץ החיים. גש לסידור תמצא את תפילת "אנא בכח"... בכל תפילת שחרית היא מופיעה. לכל יום בשבוע יש את הפסוק שלו. כל יום בשבוע מתחבר לאחד האבות. יום א'-אברהם אבינו יום ב'-יצחק יום ג'-יעקב יום ד'- משה יום ה'- אהרון הכהן (פנחס הכהן, אליהו הנביא- גלגוליו של אהרון הכהן) יום ו'- יוסף הצדיק יום ז'-דוד לכל חודש בשנה ישנה משמעות קבלית. התפילה של אנא בכח מחברת אותנו אל הצפנים של מ"ב שמות שזו מדיטציה קבלית מאד גבוהה. בתפילה זו אנו יכולים לחבר בן היום בשבוע לחודש בשנה ולחודש הנוכחי. אין מה לגעת עדיין ברזים בסודות ובצפונות. אתא רוצה קרא את התפילה בצורה רובוטית והיא כבר תעשה את העבודה. טל לכל שעה ביום יש משמעות לכל דקה ביום ישנה משמעות לכל שניה ביום ישנה משמעות לכל מעלה ביום ישנה משמעות ובסך הכל האדם יצר את מימד הזמן...

../images/Emo51.gif רבה..

אם את לא רוצה לפתח פה דיון בנושא קבלה אז ... תמחקו לעצמכם את השאלה השנייה.. מצפה לעוד תגובות..(לא בנושא הקבלה
)

מיכל

גם אני לא רוצה להכנס לדיונים בנושא, אבל... התפילות אינן מתוך הקבלה!!! הצפנים של מ"ב שמות נכתבו על-פי הצפנים הקבליים, ואינם כתובים בקבלה עצמה. תפילת "אנא בכוח" גם היא איננה מתוך הקבלה!

ד א ר מ ה

New member
ימי השבוע

הימים שאני מרגישה במיוחד הם, ראשון, מצד אחד הוא מסיים את סוף השבוע ולכן יש לו תחושה של סיום, ומצד שני הוא מתחיל שבוע חדש, ולכן הוא גם גם פותח תקווה לדברים חדשים, כמו דלת שנסגרת ונפתחת דלת חדשה. ועוד יום שמרגיש לי מיוחד זה יום שישי, יש לו מין ריח כזה נעים, שלווה כזו, רוך ונעימות, כאילו אומר "מה שלא הספקת עד עכשיו יכול לחכות"
"תרגעי, תנשמי, תחשבי". אני אוהבת את כל ימי השבוע, ותמיד יש מה לצפות ביום זה או אחר, מה שהופך כל יום למיוחד במינו. המשך שבוע נעים
דארמה

טלוש...

לימי השבוע בקבלה אין משמעות מיוחדת, אבל ב"שולחן-ערוך" (מערכת-הכללים של הדת) יש.

אה, וגם...

בפרשנויות השונות לתורה ולקבלה, כמו גם בתפילות, תמצא את היחודיות של כל יום בשבוע. אך בקבלה עצמה, זה לא קיים!

rama69

New member
אוי כמה נחמדה השאלה

דווקא לא מהכיוון של קבלה וכו', סתם משמעות של אדם מן השורה, יום ראשון - זהו יום שהשמש בו זורחת, תמיד גם אם לא קל, מתחילים משהו חדש, ובטוח שיהיה רק טוב, יום שני - יום חופשי מעבודה, יום שבו אני עם עצמי למען עצמי בשקט בלי הרעש של הגן, וגם בלי הרעש של הילדים המקסימים שלי, יום שלישי - פעמיים כי טוב, נישאתי ביום זה של השבוע, יום רביעי - יום שבו אני מתחילה לחשוב על השבת, קניות, ניקיון הבית, ולאחר כל זה בערב יוצאת לכיף עם חברות בלבד, ערב נשים, כל זה בתנאי שאני לא עובדת בערב בטיפולים או הרצאות. יום חמישי - סתם יום חול עם הכנות לקראת השבת ועבודה, יום שישי - יום שאחת לשבועיים בבוקר אני פנויה, שוב יום לעצמי, יום זה בביתי מאוד מיוחד בערב אנו עורכים קידוש (אנחנו לא דתיים), שרים שירי שבת, כל המשפחה סביב לשולחן, מאוד מאחד ומלבב, אוכל מיוחד שכל אחד מזמין לפי אהבותיו, ואיך שכחתי יום שיש בצהריים - קוסקוס על כך אף אחד לא מוותר לי. ושבת - שבת של טיולים, משפחה, מנוחה והמון אהבה, מחברים מהילדים מהבעל, בברכת אור המודעות אתי

../images/Emo51.gif

הייתי שמח לשמוע יותר דיעות של אנשים על ימי שבוע.. אם יש להם משמעות אישית בשבילם..

למעלה