שאלה למחלקת הזרע

שאלה למחלקת הזרע

שלום אני מהפורום השכן "הורים אחרי" היום קיבלנו את ה"בשורה" שהמצב הלא סימפטי
של הזרע הוא לא הפיך (כאילו שאחרי קריאה בפורום לא ידעתי לבד שאין גדולות ונצורות בכל האמור לטיפול במיעוט קיצוני של תאי זרע.
) המפתיע הוא שבעלי קיבל את זה בשלווה ובהשלמה יחסית. והרי אותנו תמיד לימדו על הזכר שרוצה להפיץ את זרעו, על "פרי הרבעה" תמיד דיברו על "עקרות" ולא "עקרים", כאילו זה "לגיטימי" אצל אשה- אבל אצל הגבר- הס מלהזכיר. מעניין אותי לדעת איך משפיע העניין על גברים אחרים ? על הזוגיות שלכם?
בעניינים

i p e r e t z

New member
איזה...

שטויות אין מצב שגבר יהיה עקר???? מה לעשות מקרים כאלו גם קורים את יודעת.... מי אמר שתמיד דיברו על כך שהאישה עקרה למה מה ההבדל? גבר לא יכול להיות עקר? יכול להיות שבתוך תוכו של בעלולך הוא שומר בלב או שהוא באמת מקבל את זה בקלות....... אני מאחלת לכם בהצלחה מכל ה

לא לכך התכוון המשורר...

אני מ מ ש לא חושבת שאין מצב שגבר יהיה עקר (וואוו איזה מילה איומה- בואי נגיד "לא פורה" טוב?
) אני חושבת- הן מההיסטוריה הארוכה שלי בענייני פוריות, והן מתחום הדעת שלי במדעי החברה- שאי הפוריות של גברים תמיד טואטאה- כמעט שלא מדברים על זה, לא חוקרים מה זה עושה לדימוי העצמי שלהם ולזוגיות שהם חווים. הכתובים שלנו מלאים נשים "עקרות" - אין ציון לגבר אחד כזה- הגבר מוצג תמיד כ"פר הרבעה" שתפקידו בטבע הוא להפיץ את זרעו והאשה "עקרה" לכן מעניין אותי לדעת איך גברים אחרים מתמודדים

שירן55

New member
היי, אני מאוד מבינה את מצבכם העדין

גם אצלנו יש בעית זרע חמורה מאוד
, זה מאוד מאוד קשה לקבל את זה לשני הצדדים. אני לא מכירה את בעלך- איך הוא מקבל בדרך כלל בשורות?האם הוא אדם אופטימי? פסימי? יתכן והוא מקבל את זה בהשלמה, אך יתכן שהוא נסגר ומפנים את תחושותיו האמיתיות. אין ספק שידיעה מן הסוג הזה פוגעת בצורה מסויימת בזוגיות, אך "מים רבים לא ישטפו את האהבה..."כן, האהבה מנצחת ומתוך המצוקה והאכזבה הזוגיות מתחזקת אם יודעים איך להרים את הראש מעל למים ולא לטבוע. מציעה לך לאהוב את בעלך
, לתמוך בו ועוד הצעה אחת...אומנם הרפואה הקונבנציונלית הרימה ידיים, אך ישנה גם הרפואה האלטרנטיבית שאליה גם אנחנו פונים עכשיו וייתכן מאוד עם אמונה בלב שהמצב כן הפיך
. מאחלת המון הצלחה

נולי3

New member
שלום לך, גם אצלנו יש בעיית זרע קשה

והאמת, בהתחלה היה מאוד קשה לבעלי (שבגללו אנו נמצאים במצב הזה וכו'...) אך לאחר שיחות בינינו ודברי עידוד הוא הגיע למעין מצב של השלמה, אנו מתבדחים על זה ומשתדלים לראות את הדברים החיוביים שבעניין (כשלא נרצה להרות, לא נצטרך להשתמש באמצעי מניעה וכו') אבל בעלי טיפוס מאוד מופנם (אולי כמו בעלך?) והוא לא משתף אותי בכל דבר, אז אולי יכול להיות שהוא מאוד מוטרד מכך ומסווה את זה מאוד יפה כדי לא להלחיץ אותי? - אין לי מושג ואני לא בטוחה אם עזרתי לך בכלל...

נולי3

New member
אני רוצה לברר פרט קטן לגבי כל

הגברים שמאותגרים מבחינת זרעים
האם יש הקשר לכך שהם ספורטאים
בעלי כזה, אז חשבתי שאולי יש איזשהו קשר? אשמח לקבל תשובה לכך תודה

elian5

New member
תתעודדי../images/Emo39.gif !!!

רציתי לספר לכם על המקרה הראשון גבר חסר זרע בשפיכה. חמי הוא גיניקולוג מדהים לא רוצה לנקוב בשמו בפורום שלא יגידו שזה סיפור סוביקטיבי. אבל המקרה הזה היה מפורסם בעיתונים והוא חלק מהעבודות שלו והצלחותיו כרופא. הגיע עליו למרפאה זוג שניסו להכנס להריון במשך שנה ללא הצלחה האישה (כרגיל ראשית מחפשים אצלנו הנשים)הופנתה לעשות צילום רחם והכל נמצא תקין. חמי מייד מבדיקה חיצונית של הגבר חשד שהבעיה נעוצה בו ויכול להיות שהוא אנדרוגן גבר ואישה כאחד.(כמעט ולא היו לו שערות וזה החשיד אותו) מבדיקת הזרע נמצאו 0 תאים. הזוג שקע בדיכאון עמוק.חמיבשיתוף עם פרופסור אחר עשו את הפעולה שהיום כבר ידועה של חתך באשך והצליחו למצוא כמה זרעים בודדים. מהזרעים האלה היום הזוג חובק תאומים!!!!! ככה שיפסיקו להלחיץ את כל הנשים לגבי הזרע , היום יש פתרונות מצויינים של הפריית icsi ומספיק זרע אחד על מנת להפרות את הביצית , כך שיש פתרונות מציאותיים ולכן כדי לצאת מהלחץ המיותר. בכלל לדעתי אין לחפש אשמים במצב אלא לקחת אחריות משותפת ולחתור למטרה!!! רציתי להוסיף עוד דבר חשוב , המון גברים מפרשים את בעיית הזרע שלהם כחוסר גבריות , הרי התאוריה הביולוגית מסבירה את רצונם לקיום יחסי מין באופן תמידי כרצון ביולוגי מולד לפזר את זרעם. ולכן יש להם קושי בסיסי לקבל את העובדה הזו , יתרה מזה לעיתים הדבר אף יכול לגרום לבעיות חמורות של אונות. לכן עצה ידידותית לכולכן תעזבו אותם מימלא כל המניפולצה נערכת על גוף האישה ולכן במקום מתחים נופים מיותרים ובעל מתוסכל בנוסף לכל התהליך שאנו צריכות לעבור יהיה איתנו גבר מחוייך ותומך. מקווה שעזרתי.... אליאן.

p l a

New member
מסכימה לכל מלה... כמעט ../images/Emo36.gif

לא כל המניפולציות חייבות להערך ב/ על גוף האשה!!!! אם (והדגש הוא על ה'אם') ניתן לטפל בבעיית הזרע של הגבר ע"י ניתוח או כל פרוצדורה אחרת שעשויה לתרום לכניסה ספונטנית להריון או "רק" הזרעה במקום IVF מדוע לא לעשות זאת?! יש מספר מקומות שאשמח לטייל בהם מעבר לבתי חולים ומרפאות......... לשמחתי 'החזק' משת"פ מן השורה הראשונה (טפו, טפו, טפו). בכל מקרה, המון, המון, המון הצלחה!

elian5

New member
את צודקת במקרים מסוימיים...

ישנם מגוון בעיות המובילות לליקוי בזרע אני התיחסתי למורפולוגיה נמוכה מאוד!!! (ושכחתי לציין בדבריי) במקרים כאלה ממליצים להתחיל ישר בהפריות. כמובן יש גם את ניתוח הוריקוצולה המשפר את הזרע אבל שוב מתאים לבעיתיות מסויימת. לגבי מורפולגיה רציתי לציין שיכול להיות שיפור במבנה התא למרות שהרפואה הקונבנציונלית לא מאמינה, לאחר טיפול אצל רופא סיני בדיקור וצמחי מרפא המורפולוגיה אצל בעלי עלתה מ7% תקינים (לפי שיטת קרוגר המחמירה) ל 10% תקינים. כך שלרפואה האלטרנטיבית יש מענה. אשמח להוסיף פרטים בנושא למי שתרצה. בכל מקרה כרגיל שום דבר לא חד משמעי, ישנם מקרים חריגים ביותר שאפילו איתם הצליחו להשיג הריון ספונטני. זה תלוי המון ברופא המטפל יש כאלה שישר מחליטים להתחיל לטפל "בתותחים" ואחרים רק "ביריות"... הרפואה בנושא עדיין בחיתוליה והעבודות בנושא תא הזרע לא מספיק מעמיקות וגורפות. בכל אופן הכי חשוב שיש פתרונות!!!!

Galit29

New member
אליאן צודקת בהחלט

ואם יורשה לי (ויורשה לי) - איזה כיף לך עם חם שכזה. אנחנו עם הבעיה של הזרע בהתחלה בעלי הרגיש הכי לא שווה בעולם. לאט לאט הוא מתחיל לקבל את הרעיון. אין כלכך דרכי טיפול ועכשיו אנחנו מטפלים דרך תזונה, דיאטה שניתנה לו ע"י תזונאית והמון שיחות מוטיבציה.

לא שמעתי על קשר...

יש מחקרים הקושרים את זה לעבודה עם חומרים מסוכנים או מצב של התחממות האשכים (שיכול להיגרם אגב מספורט) הספורט העיקרי שהוא עושה הוא עם האצבע על השלט... אצלינו המצב הלך והדרדר עם השנים- הרופא אומר שזה הגיל (כולה 40). ממצב של זרע בינוני מינוס לבודדים בלבד
בהצלחה

Galit29

New member
לא נראה לי שיש קשר

בואי נגיד שהמרחק בין ספורט לבין האיש שלי הוא כמו המרחק בין השלום ביננו לפלסטינאים (נכוןאופטימית?) יש הרבה סיבות לאיכות הזרע

עמית@

New member
בעלי רחוק מאוד מלהיות ספורטאי ../images/Emo8.gif

אבל קרוב מאוד ללהיות חסר זרעים לחלוטין

n e s h e m

New member
אמרת שאת מהפורום ה"שכן"

של "הורים אחרי" זה אומר שיש לכם כבר ילדים , איך הצלחתם להיכנס להריון בהריונות הקודמים ? אצל בעלי יש גם בעיית זרע חמורה, עשינו הזרעה אחת ששבוע הבא אני אדע אם הצליחה או לא (בע"ה כן ) , אבל הרופא כבר אמר לנו שאם זה לא יצליח נצטרך לעבור להפריית מבחנה. בעלי בניגוד לבעלך , לקח את זה קשה מאוד, אבל עם הזמן ועם הרבה תמיכה ועידוד הוא מבין שזו בעייה של שנינו ולא רק שלו. לדעתי תגידי לבעלך שאם הוא לא יכול לדבר איתך, טוב וחשוב שידבר עם משהו אחר ( בן משפחה/חבר וכו' ) , כי כל אחד חייב לפרוק את המתח והקושי של עולם הטיפולים הזה. בהצלחה מחזיקה לך וכולן אצבעות.
החיים הם כמו אופנים כשקצת קשה סימן שאת בעליה

למעלה