שאלה למזריעות

קוקיקית

New member
שאלה למזריעות

שלום לכן, עברתי לפני מספר חודשים הזרעה טראומטית. מאז 4 חודשים עם איקקלומין (+ מעקב) וכלום... אני שוקלת לחזור להזרעות. שאלתי: מה עושים כדי להרגע, זה נורא נורא כאב לי כי כווצתי. האם כדאי לקחת משהו לפני כן (רגיעון...), המלצות אחרות? תודה.

avivit18

New member
אפשר בהחלט לקחת משכך כאבים

כלשהו או אפילו טיפות רסקיו רמדי, כחצי שעה לפני הבדיקה או, לחילופין, לבקש מהרופא המזריע למרוח מעט אזרקאין(ESRACAIN) על הספקולום (משחה מאלחשת) בכדי לטשטש את התחושות. והכי חשוב - לנשום עמוק - ולהרפות את הגוף...

נועם@בת

New member
קודם כל לוקחים רסקיו, המרגיע הלאומי

להתחיל לקחת יום לפני ההזרעה כמה פעמים ביום, ביום ההזרעה ואם יש כאבים אז גם ביום אחריה. ניתן לקחת משככי כאבים לפני ואחרי, אבל הכי חשוב זאת ההרפיה. מומלץ לנשום נשימות עמוקות מהירות בזמן ההזרעה. "נשימות כלב" או נשימות כמו בלידה (לא שעברתי לידה, אבל כולנו ראינו סרטים
). לנשום כמעט עד היפרוונטילציה כי הנשימה משחחרת את השרירים ומקהל על המתח והכאב. לא להתבייש לנשום ככה למרות שזה נראה מצחיק כזה. ככל שתהיי יותר מכווצת יותר יכאב לך וחבל. בהצלחה נועם

debby12

New member
מנהל
ועוד רעיונות

* לודא שההזרעה תבוצע הפעם ע"י מישהו אחר (במקום שאני עשיתי תמיד היה רופא אחד מכאיב ואחד שלא - אולי זה תלוי בסיגנון ההגשה האישי... כמו בטניס
) * אני ממליצה מאוד על דמיון מודרך ככלי להרגעה. משלבים מדיטציה עם דמיון מודרך שבו את עוברת הזרעה וזה לא כואב בכלל ועובר חלק וכו' (את כל זה עושים מראש כמה וכמה פעמים בשבועות שלפני ההזרעה). אני יודעת שזה נשמע מופרך - אבל זה יכול מאוד לעזור.

פליאה 4

New member
גם אני עברתי משהו דומה רצוי שבהזרעה

הבאה תבקשי שיחדירו לך את הזרע יותר לאט לי לאחר ההזרעה היו התכוציות ברחם ולא הייתי מסוגלת לשבת מרוב כאבים ובנוסף סעלי יצא למילואים ככה שהייתי לבד עד שאחי בא לקחת אותי להרוים שלי לכן הרופאה אמרה לי שפשוט בפעם הבא היא תחדיר יותר לאט אומנם לא עשיתי שוב אז אולי תנסי לבקש שההחדרה תהיה יותר איטית ולא מהר מידי לרחם ב ה צ ל ח ה אסור להתייאש

נרי כ

New member
זה לא חייב לכאוב בכלל!

זה נורא תלוי במנח (או מצג, אנא עארף) צוואר הרחם - כלומר אם הוא ישר ומרשה לרופא להכנס לרחם, או שהוא מעוך קצת או מעוקם, וזה משתנה מפעם לפעם. וגם נורא תלוי ברופא, במיומנות שלו ובציוד שלו. כמו שכבר כתבתי כאן, ההזרעה האחרונה שלי נמשכה בערך 20 שניות וכאבה טיפה יותר מבדיקה רגילה, ולזה אנחנו כבר רגילות. ולעומת זאת היו לי הזרעות כואבות יותר, ואחת גם טראומטית. אז אולי הפעם הצוואר יהיה ישר יותר, ולא יהיה צריך ליישר אותו, והרופא יהיה עדין, ואת תהיי רגועה, ולא יכאב!

וקצת מהניסיון האחרון שלי בהזרעה

(שלא הצליחה
) ההזרעה ביום הראשון עברה חלק, ללא שום בעיות או כאבים בכלל. ביום למחרת צוואר הרחם היה סגור יותר (הרופא שלי קישר זאת למועד הביוץ= כשזה קרוב מאוד לביוץ צוואר הרחם רחב יותר ופתוח יותר וככל שהזמן עובר הוא הולך ומתכווץ) ואז זה כבר היה לא נעים בכלל... בכל אופן, הוא אמר לי במפורש להשתדל ולהמנע מלקיחת משככי כאבים כגון אדוויל, נורופן ודומיו משום שהם מכילים חומר אשר עשוי להפריע לביוץ! על פי המלצתו, אם אני מרגישה שאני חייבת להשתמש במשכך כאבים אז להשתדל לקחת רק אקמול...

גם לי הייתה ההזרעה הראשונה

טראומטית, עקב צוואר רחם קצר שבורח אחורה. ממש צעקתי מכאבים, והבעלול מתכווץ בצד :( בהזרעות הבאות כבר ידעתי למה לצפות והיה קצת פחות נורא... עם אופטימיות זהירה החודש
רסקיו רמדי באמת מקל?

זה נורא תלוי במי שעשה את זה.

באיכילוב יש שלושה רופאים - אחד לא מרגישים בכלל, השני מורגש אבל לא כואב, והשלישי כואב ממש... "למזלי", את הטיפול הראשון עשה לי המכאיב, ועכשיו הכל נראה לי הרבה יותר טוב

למעלה