שאלה למומחי אקסס

sunhbu

New member
שאלה למומחי אקסס

שלום רב, השאלה בקצרה: האם ניתן לבצע שינוי ב'ערך ברירת מחדל באמצעות טופס'? וארחיב מעט: נניח שיש לי טבלת משימות ושדה 'עובד' מוגדר לערך ברירת מחדל "דוד", אני מעונין שניתן יהיה לשנות ערך זה ל"איתמר" באמצעות טופס "שינוי שם עובדים", כיצד אוכל לעשות זאת תודה מראש למשיבים.

מהאש

New member
ככה

תפתח את הטופס בתצוגת עיצוב ותשנה את המאפיין DefaultValue של השדה סגור ושמור את הטופס

sunhbu

New member
תודה, אולם לא הבנתי

ואבהיר את עצמי מעט יותר, אני מעונין לשנות ערך ברירת מחדל בשדה שבתוך טבלת 'משימות' על ידי עדכון ערך זה בטופס נפרד.

מהאש

New member
אני לא כללים, אבל אני מקוה שזה עוזר...

Public Function TableInfo(TableName As String, fildeName As String, defValue As String) On Error GoTo myerr Dim db As DAO.Database Dim tdf As DAO.TableDef Set db = CurrentDb() Set tdf = db.TableDefs(TableName) tdf(fildeName).DefaultValue = defValue Exit Function myerr: MsgBox Err.Description End Function​

sunhbu

New member
אני מודה לך מקרב לב.

ביקשתי את כלליים כי הוא זה שעזר לי בפעמיים הקודמות. אני ממש מתחיל כך שלא הבנתי היכן לשתול את מה שכתבת, מצ"ב קובץ דוגמא לצורך הענין, אודה לך מאד אם תכניס אתמה שכתבת במקום הנכון ואוכל לעדכן דרך הטופס, את הסיומת יש לשנות ל rar תודה רבה רבה

sunhbu

New member
תודה רבה רבה

למעלה