שאלה למומחים

Nagumu

New member
שאלה למומחים

שלום רב לכולם, יש לי שאלה ואשמח לתשובה מקצועית. אני ועוד חבר רצינו להקים חברה אבל לא היה לנו את התקציב לעשות זאת וחיפשנו גב כלכלי לתקופה קצרה של חצי שנה כדי להרים את הנושא וכדי לראות אם בכלל הרעיון שווה. דיברנו עם גורם צד שלישי שהסכים להיות לנו לגב כלכלי תמורת 10% מהחברה שתיפתח, הוסכם על סכום שיהיה המשכורת לתקופת ההרצה, הסכמנו על הכל ויצאנו לדרך. שלחנו לאותו מממן מכתב מנוסח בנוסח הבא: הסכם שנערך ונחתם ביום _ בחודש __ הסכם בין פלוני מס' ת"ז__ שמענו ברח' _ ב___ ואלמוני מס' ת"ז____ שמענו ברח'____ב____ להלן צד' א לבין המממן מס' ת"ז___ שמענו ברח'__ ב___ להלן צד ב' 1. צד ב' מעוניין לעזור לצד א' לפתוח חברה וכי צד א' מוכן תמורת העזרה לנפק 10% ( עשרה אחוז ) מהון המניות של החברה החדשה לצד ב'. 2. סוכם כי העזרה של צד ב' תתבטא במתן השלמת שכר בכלל ואו שכר בפרט לצד א' בגובה של 6000 ₪ נטו בחודש ( ששת אלפים שקל חדש ) לתקופה של חצי שנה . 3. למען הסר ספק, בבעלות צד ב' חברה בע"מ. לצד א' לא יהיה כל קשר משפטי לחברה הנ"ל. וכי צד א' לא ידרוש שום זכויות בחברה הנ"ל. 4. צד ב' יחליט כיצד ישולם השכר בין עם כהעברה בין חברות או כרישום צד א' כשכירים בחברתו של צד ב'. 5. ספרי החברה החדשה יהיו פתוחים לעיונו של צד ב' וזאת בכדי שיוכל לדעת כמה כסף להעביר בכל חודש נתון. 6. יובהר כי בשיחות מוקדמות שנערכו הובהר ע"י צד ב' כי הוא אינו מעוניין לנהל את החברה החדשה וכל הניהול יבוצע ע"י צד א'. עוד הובהר כי צד ב' יהיה מעוניין לראות את הצעות המחיר שיוצעות מהחברה החדשה בכדי לחוות את דעתו ולראות שההצעה הגיונית מבחינה כלכלית. 7. היה וצד ב' מעוניין למכור את מניותיו בחברה. יציע את מניותיו קודם כל לצד א' בין אם ביחד או לחוד (זכות סירוב ראשונה). היה ולצד א' ביחד או לחוד יהיה הממון לרכוש את מניותיו של צד ב' יתבצע הדבר לאחר הערכת שווי החברה בפועל ע"י רואה חשבון. 8. למרות האמור לעיל בסעיף 6 צד א' מתחייב לנהוג בשקיפות מוחלטת כלפי צד ב'. ולראיה באנו על החתום המסמך נשלח במייל למממן וחזרה תשובה ממנו בנוסח הבא: ההסכם בסדר אני דיברתי סכום שונה וקטן טיפה ממה שרשום (הסכום רשום במייל) אני מוכן לשקול 5.5 נטו לפי 6 חודשים כאשר אם אני רואה שאתם לא ממריאים עזיי אני מפסיק את ההתקשרות בהתראה של 14 יום (כנהוג בפיטורים) לפני כמה ימים הגיע הודעה במייל שהוא מפסיק את ההתקשרות שלנו (לאחר חודש) בטענה שהעסק לא מתרומם ואין עדיין לקוחות ולפי מה שנראה הוא גם לא מתכוון לשלם את הסכום שסוכם עליו. לדעתי חודש הוא אפילו לא זמן סביר להקמה של עסק ולראות כדאיות, ועוד עכשיו לפני החג הרבה עסקים אינם רוצים להתחיל מהלכים ורוצים לדחות את הכל לאחרי החג. השאלה היא מה אני יכול לעשות בנושא הזה, ללא ההבטחה שנעשת על ידי המממן לא הייתי עושה את הצעד, הייתי ממשיך בחיפוש עבודה נורמלית ולא הייתי מסכן את המשפחה בבעיה כלכלית. תודה על העזרה

אתה יכול לפנות לבית המשפט

ולבקש את אכיפת ההסכם ולטעון שצד ב' פעל בחוסר תום לב. אני בספק אם הדבר כדאי לנוכח הסכומים הקטנים בהם מדובר, התמשכות ההליכים בבית המשפט ועלותם.

Nagumu

New member
תודה ועוד שאלה

האם אני יכול לטעון שזמן סביר הוא למשל 3 חודשים? האם יש איזו הגדרה שנחשבת לזמן סביר בנושאים מסויימים?

למעלה