שאלה למומחים

thegreengirl

New member
שאלה למומחים

שלום. קיבלתי זוג תוכונים בכלוב קטן. החלפתי להם את הכלוב ליותר מרווח והם נראים יותר מאושרים. בכל מקרה יש לי שתי שאלות: 1. איך אני הופכת להיות חברה שלהם? שיעמדו לי על האצבע וכו'. 2. אם הבית שלי קר, זה יכול לפגוע בהם? יהיה להם קר ורע? 3. לשים להם שמיכה על החלק העליון ובצדדים של הכלוב? 4. אפשר לתת להם לצאת? מתי? יצא לי יותר מ- 2... תודה רבה לכם.

אממ.. אני לא מומחית אבל....

ממה שאני יודעת אני יכולה לענות על חלק מהשאלות: 1) עד כמה שאני יודעת כדי "להיות חברה שלהם" את ציכה להיות עם תוכון אחד כדי שלא תהיה לו להקה של תוכים אחרים ואת תהיי בשבילו הלהקה ולכן הוא ינסה ליצור איתך קשר...אבל אל תתפסי אותי במילה... 2) לפי מה שקראתי במקורות מידע.. תוכים יכולים לחמם את עצמם אם קר להם ויכולים לווסת את חום גופם כך שקור זו לא בעיה(התוכונים שלי נמצאים בחוץ ובלילה לפעמים הטמפ' 14 מעלות) 3) עד כמה שידוע לי לכסות את הכלוב בשמיכה יכול לעזור לך להשקיט אותם במידה והם מרעישים זה עושה להם "לילה". גם רצוי לך לעשות להם "לילה" לפי הזמן בו באמת יורד הלילה.... 4) את יכולה לשחרר אותם מדיי פעם בבית אבל תדאגי לקצוץ להם את נוצות התעופה שלא יעופו לך.... אני חוזרת שוב.. זה מה שאני יודעת ואני לא יודעת הרבה... אל תתפסי אותי במילים.. תחכי "למומחים של הפורום".... מקווה שבכל זאת עזרתי במשהו... את גם יכולה ללכת לקישורים של הפורום ולחפש מידע על תוכונים באתרים השונים...

קור

קור לא מומלץ רצוי לכסות עם ניילון שקוף (כמו במלחמת המפרץ) כמובן לא הרמטית שיוכלו לנשום....עדיף על שמיכה כי היא תספח נוזלים ותעשה סביבה לחה וקרה... באיזה טמפ מדובר? אם את מסתדררת עם הטמפ הם בטח יסתדדרו, תוכים בבית רצוי לוודא שיש להם מקור אור לא ישיר -לא לשים אותם בחלון "להתבשל" שהם יוכלו להיות גם בצל.. תזונה נכונה = תוכי מאושר !! בהצלחה

thegreengirl

1. להפוך להיות חברה שלהם זה כצאת קשה.. אלה עם הם תוכים מוכתמים 2. לתוכים לא קר בדרך כלל.. הדבר היחיד שיכול לפגוע בהם זה רוח.. אם התוכים בבית רק תדאגי שלא תגיע אליהם רוח ישירה. 3. שמיכה.......לאאאאא
4. תוכי שלא מוכתם רצוי לא להוציא מהכלוב.. גם מסוכן שהם יברחו ויותר מסוכן שמרוב פחד הם יתקעו בקירות/מנורות וכו... ויכולים להפגע... וגם יהיה קשה לתפוס אותם !!! אוהד

למעלה