שאלה למומחים

שאלה למומחים

בוקר טוב! מישהו זוכר בחור בשם B.A. Robertson שהיו לו כמה להיטים בסוף השבעים / תחילת השמונים: (Bang Bang, Cool in the caftan (love and peace man ועוד אחד או שניים. האדמה כאילו בלעה אותו: לא מצאתי איזכורים באף מנוע חיפוש או בחנויות CD באינטרנט.

oril123

New member
אכן נעלם הבן אדם

התקליט המצליח ביותר שלו נקרא : Initial Success ויצא בשנת 1980 וכלל את הלהיטים הבאים : Kool in the Kaftan , Bang Bang , To Be or Not to Be זהוא אלבומו השני מתוך 4 (את האחרים אני לא מכיר ). אורי *גם ב AMG אין כמעט שום פרטים מלבד אזכור 4 האלבומים.

תודה תודה תודה!

זכרתי שיש לו עוד שיר שאהבתי. To be or not to be היה שיר חמוד לאללה! חבל שנעלם - בכיף הייתי קונה את initial success. תודה לך!

oril123

New member
לדעתי כדאי לך לנסות לרכוש את

האלבום הזה בפורמט התקליט הישן והטוב (ויניל) באחת מחנויות המשומשים : החור בשחור או קדמת עדן ופשוט להעביר אותו למחשב(מצ"ב הסבר): מחברים את הTAPE OUT מהמגבר לכרטיס הקול במחשב וניתן להעביר אודיו למחשב באמצעות מספר תוכנות, אני מכיר את הקריאטיב רקורדר ששם ניתן לבחור את מקור האות (מיקרופון,ליין וכד`) ומפעילים את המוניטור במצב ON ומנגנים את הקטע הרועש ביותר בתקליט ומכוונים את חוזק ההקלטה כמו שעשו בעבר בטייפ דק במערכת(ניתן גם להפעיל LIMITER שמונע מעבר עוצמה ללדים האדומים אך רגישות/איכות ההקלטה נפגעת) יש לנגן את התקליט ולשבת ליד המחשב ולהפסיק את ההקלטה בגמר כל קטע ולחדשה עם תחילת הקטע הבא (על מנת ליצור מס` קטעים כמו בתקליט ולא קטע אחד ארוך). תוכנה נוספת היא ה MUSICMATCH המאפשרת גם חיתוך קטעים אוטומטי בהליך המושתת על קביעת משך זמן השקט ועצמת קול השקט המינימלית על מנת לאפשר לתוכנה "להחליט" שמדובר בסיום קטע - החסרון התוכנה עשוייה לחלק קטע שעוצמת הקול שלו פוחתת באחד משלביו למס` קטעים. לאחר שהתקליט הומר לקבצי מחשב (WAV,MP3 וכד`) ניתן באמצעות כל תוכנת צריבה לצרוב מהם דיסק אודיו. כמובן שהמושג GARBAGE IN GARBAGE OUT נכון גם לפעולה זו ואיכות הדיסק הצרוב מושפעת ישירות מאיכות התקליט וסוג כרטיס הקול שברשותך. כיימות מס` תוכנות לשיפור איכות הצליל שאני אישית לא מכיר. הפעולה כדאית וחוקית רק כאשר התקליט לא ניתן להשגה בפורמט דיגיטלי. .

וואי - שוב תודה על המידע!

באמת עכשיו אני נזכר שראיתי משהו כזה בתפריט של הקרייטיב, אבל התסיידות העורקים מחקה את המידע הזה מהראש. מה שכן, נראה לי שאני אצטרך לחכות לנסיעה הבאה ללונדון. הסיכוי למצוא דברים כאלה בחנויות שזהכרת נראה לי זניח. כמה אנשים כבר קנו את התקליט בארץ? שלושה?

turrican

New member
קשה להאמין ש...

אפשר באמת למצא תקליטים כאלו בארץ. שוק משתמשי הויניל הוא זן נדיר בהחלט למרות ניסיונות להחיות במעט את השוק . הבנתי שמייצרים את התקליטים באיזה מפעל בצ´כיה . מעניין למה דווקא שם. איזה תקליטים חדשים יצאו בגירסת ויניל??

oril123

New member
תתפלא

אבל ניתן למצוא הרבה מציאות בפורמט תקליט בחנויות שהזכרתי.

למעלה