שאלה למומחים

דונלד

New member
שאלה למומחים

האם שבירת בלוקים וכאלה, באה ממקום של ריכוז אנרגית צ´י, או מהתחברות לתנועה ? או משניהם או מאף אחד מהם ? ? ?

קרוקדיל

New member
ריכוז ריכוז ושוב פעם ריכוז

אני במבחן חגורה האחרון שלי הייתי חייב לשבור 2 בלוקים ולפני זה קיבלתי שיעור פרטי איך לעשות את זה ריכוז ורק ריכוז

לא.

התבדחתי. אני לא מומחה לשבירות: בשנות האימונים הראשונות שלי, ניסיתי פעמיים: פעם הצלחתי ופעם כמעט שברתי את עצמי. אח"כ נתקלתי בציטוט של ברוס-לי האומר שעצמים לשבירה, אינם משיבים מלחמה ונטשתי את הרעיון. עד כמה שידיעותי מסגות, שבירה מותנית בריכוז, בטכניקה נוכונה של עבודה עם הגוף והנשימה להגברת ותיעול הכח, וכמו כן: רצוי לחזק את האיבר השובר. אני לא יכול לייעץ לך איך להתאמן על שבירות כי אני ממש לא אוטוריטה בתחום. יש כאלו שכן: רבים מהם בבתי הספר לקרטה מגע מלא אבל לא רק. אגב: לזכותה של השבירה, ניתן לזקוף את הפן הפסיכולוגי של נצחון הרוח על החומר - יש האומרים כי בשבירת האגו עסקינן...

mkz

New member
ברוס לי אומנם אמר מה שאמר,אבל...

גם הוא עסק בשבירות בשנים היותר מאוחרות(עבד על זה לא מעט עם מסטר ז´ון רי,אחד מאנשי הטא קוון דו הראשונים בארה´´ב). לפי דעתי יש לזה חשיבות בהבטי האימון.

../images/Emo92.gifברוס לי

אתם יכולים לכתוב ברוס לי ולצרף אליו תמונה בבקשה או מידע על ברוס לי אודע לכם מאוד בי

ריכוז אנרגיית הצ´י/קי/פראנה, מיקודה

לנקודה ספציפית בגוף (מרפק, ראש, אגרוף וכו´), הכאה באמצעות אותה נקודה לנקודה ספציפית בבלוק - רצוי במרכזו - ושחרור צעקת קי-איי מפחידה. מרשם בדוק.

למעלה