שאלה למומחים

קוליג

New member
שאלה למומחים

השאלה נשאלת ברצינות חברים, בלי כוונה לרדת על מי מאיתנו שזורם על המקצב : אתם חושבים שהראפ שיש לנו פה בארץ מתקרב באיכות שלו ובאמיתיות שלו לראפ הארוגינלי שהתפתח בניו יורק ? אפילו לראפ היותר מפותח של שנות ה90, של אייס קיוב והדוקטור וסנופ, טופאק ושאר החברים ? הרי רובנו עושים ראפ בשביל הכייף, אין לנו צרות גדולות בחיים - כמו אלו שגרמו לאחים בארה"ב להוציא כזו מוזיקה. אז מה אתם אומרים "do we keepin´ it real" ?

Sparkie Dee

New member
אז זהו ש...אתה צודק

בגלל שאנחנו לא עושים ראפ על צרות, כי אין לנו צרות, אז ככה נראים השירים שלנו... קח לדוגמא אנשים שעושים ראפ על צרות, הם ירצו שזה ישמע הכי טוב שהם יכולים ! אבל מצד שני.. הראפרים שבאמת טובים כאן - עושים ראפ איכותי ואמיתי.

Sparkie Dee

New member
ויש לי עוד להוסיף..

עניין של המפיקים... המפיקים פה לא מתקרבים למפיקים ששם, אפשר לראות איזה הפקות גאוניות יש להם ואיזה יש לנו. אבל אני מאמין שעם השנים כל העניין הזה ישתפר כי סה"כ הקטע של ההיפ הופ הישראלי זה עדין בחיתולים..

Latent

New member
קודם כל לא הייתי שאומר

שסנופ, קיוב ודרה keepin it real בעצמם. ודבר שני, דוקא יש לנו עכשיו בישראל את האוירה הנכונה להיווצרות מוזיקת מחאה. חבל רק שיש מעט מדי ראפרים שמתמקדים בליריקס, ולא בסאונד.

ערפדי

New member
לפחות ...

אם את אומרת את זה תגידי את זה נכון ... המוזיקה כאן אף פעם לא תגיע לרמה של הראפ האמריקאי בגגל ש: 1.כסף - הפקות 2.ראיתם פעם קליפ של ראפר מארה"ב ? מחיר של קליפ כזה הוא 50,000 $ ... אם יש איזה ראפר בישראל שמסוגל להוציא כזה סכום על קליפ אני בן אדם נורמלי ...
3.אנשים לא מבינים שהמורל פה חשוב מאוד וצריכה להיות מטרה , בישראל המטרה של הראפרים היא להוריד אחד את השני כמו דבילים ... 4.זה החוק הציוני - תמיד היהודים לא יצליחו ... ישרדו אבל לא יצליחו ... רק אחד מתוך אלפים יצליח , קחו לדוגמא את הכדורגל ... חיים רביבו , אחד השחקנים הכי טובים היום בטורקיה הוא ישראלי , וכזה שחקן יוצא 1 ל-100,000 אז.... זהו בעיקרון ! נדוש עליכם ...

קוליג

New member
אתם שמים לב רק לכסף, אבל..

ראפ אמיתי ואתנטי הוא בדיוק ההיפך הגמור מראפ מסחרי. האיכות הראשונית של הראפ לא הייתה נטו בשביל כ$ף. מה שנחשב היום מסחרי מרגיש אמני ראפ רבים. אבל מה שאמרת לגבינו היהודים נכון איכשהו, לצערי.

הראפרים

באר"הב בונים על זה חיים שלמים והם יודעים שיש להם לאן להתפתחהמפיקים פה לא מקבלים יותר מידי כסף וחוץ מזה ידוע וזה ברצינות שלאדם השחור יש חוש קצב מפותח מאוד זה סתם ככה בלי קשר גם האוכלוסייה פה יעני קהל היעד למוצר קטן ולא שווה השקעה אז סך הכל צריך לחשוב על זה בצורה חיובית על הראפ בישראל ושיהיה מברוק

ערפדי

New member
אבל ...

במצב שאנחנו היום במלחמה נגד באוייבים שלנו (שחלקם ב"סצינה" שלנו) אנחנו לא יכולים לעסוק ולהתפתח בכלום כמו שהמדינה שלנו לא יכולה להתפתח משום בחינה שאנחנו במלחמה וזה כן קשור !!!!!!

Mc Bang

New member
בקיצור...

אין על מה לריב בכלל... הרמה פה ובארה"ב זה 2 גלקסיות שונות... בואו נתמקד במה שיש לנו פה בארץ, ננסה לפתח אותו ולעבוד עליו לפני שאנחנו משווים אותו לאחרים... ובמיוחד לפני שאנחנו משווים אותו לראפ המקצועי והטוב ביותר - הראפ האמריקאי... (נכון להיום)

קוליג

New member
הראפ האמריקאי מתקלקל בעצמו

אתם לא חושבים שמצד אחד ההתפתחות של המוזיקה היא חיובית ואולי מובילה לאיזשהו זרם חדש במוזיקת הראפ ובתרבות ההיפ הופ\ אבל מצד שני בורחת מהאמיתי ? רוב הראפ שמשיעים ברדיו, להוציא תוכניות מיוחדות שעוסקות במוזיקה שחורה, הוא ראפ בשביל הכסף.

קוליג

New member
תגובה צפויה

נכון שיש לנו צרות בחיים, אני חי פה, שירתי בצבא, עושה מילואים, סטודנט, וכו´. אמת אתה אומר, אבל לכל עם יש את הצרה שלו, וגם הראפ מתחלחל לכל חור בעולם, אולי בגלל הייחודיות שלו להיות פורקן של צרות בשביל מי ששיך לתרבות ההיפ הופ. יש דמיון בינינו לבין ההיסטוריה של האפרו-אמריקנים, אבל בהשוואה, המצב החברתי שלנו בארץ (שולטים) או לא כמו שלהם (מדוכאים - בעיקר בתקופה שהראפ יצא לאור, ונזיכר שאמריקה לא נקייה מגזענות כלפיהם).מה אתה אומר בן אדם ?

FishBone

New member
שגם פה לא חסרה גזענות

בטח איפה שאני בא ממנו אבל עזוב אני בהחלט מסכים איתך לגבי זה שהיפהופ מסמל משהו שונה לכל אחד... אבל אם תסתכל עמוק תבין שמה שהם שרים עליו תופס הרבה פעמים גם לגבינו אבל, להגיד שכוסיות רודפות אחריך ויש לך בלינג בלינג ומלחמות כנופיות כטן זה לא מציאותי כאן צריכים לשיר על משהו אחר שכן תופס טוב אני סוטה הנקודה שלי הייתה שהקושי שונה כאן, אבל גם לנו יש על מה למחות ולהתלונן ובגלל זה היפ הופ, לכל מקום שהוא יגיע, הוא יתפוס, כי לכל מקום יש את השיט שלו ובכל מקום זה "אמיתי" באותה מידה, אם שרים על הדברים הנכונים.

קוליג

New member
שמע fishbone אתה צודק

יפה אמרת !! לכל מקום יש את האמיתיות שלו. תגיד - לא מרגיז אותך שאנחנו בסה"כ חיקוי של אמריקה בסופו דשל דבר ?

ואני מצטט את נימרוד רשף

"תראה הראפ זה לא משהו שנוצר בארץ גם זה משהו שיובא כמו המן דברים מחו"ל" אבל תראה את הנושאים עליהם אנחנו שרים(אולי חות מאגוטריפ) את הסגנון והכל אנחנו לא ממש חיקוי של אמריקה זה לא כאילו אנחנו צועקים "ווסטסייד"(אנחנו צועקים "ג´פקההההה" או "בוי בוי בוי") קיצר אנחנו הבאנו לארץ משהו לא חיקינו ויש הבדל כי בחיקוי אתה מתחזה למשהו ועושה את אותם הפעולות ונראה חלי שאם אתה תלך לאמריקה ותתחיל לדבר על חישגוזים, עסק שחור, סאבלימינל ולשיר על המצב בארץ הם לא יבינו כלום

FishBone

New member
מרגיז אותי מאוד

אני שונא את האמריקאי הממוצע אין מה לעשות הישראלי הממוצע... אוהב חלק, שונא חלק. קשה לי לחשוב שנוותר על חלק מהתכונות שמאפיינות אותנו ונהפוך לטיפשים שמתרכזים בתפל

למעלה