שאלה למומחים :)

expodor

New member
שאלה למומחים :)

בוקר טוב חברים. ראשית אופירה - רב תודות על הטבלה. ושאלה : היום בדיוק שבוע לטבעת, משתדלת להיצמד להוראות. למרות זאת אתמול אכלתי 2 עוגיות שוקולד טבולות בקפה ונימוחות וקצת איטריות ממרק....מקווה שאבינוח לא מכניס על זה לבית הסוהר
ולשאלה:נשקלתי השבוע פעם ביום, אני יודעת שזה אולי לא מומלץ אבל חשבתי שזה יעשה לי הרגשה טובה. והיום : עליתי למשקל וחשכו עיני : מאתמול להיום עליה של 1.300!!! פתאום מירידה של 3 ק"ג השבוע ירדתי קילו וחצי בקושי... הגיוני? חשוד? מבהיל? בעסה בעסה בעסה.... תודות לעונים

נועוצקה

New member
בדיוק בגלל זה

הוצאתי את המשקל מהבית לפני הניתוח. בכל הדיאטות שעברתי בחיים שלי המשקל היה חלק בלתי ניפרד, היו מצבים שנישקלתי 4-5 פעמים ביום, זה הפך להתמכרות ממש. ואז כשהייתי מגיעה לתקופות של עצירה במשקל או עליה הייתי נישברת. הפעם החלטתי שזה יהיה שונה, שאני הולכת להנות מהדרך הזאת בלי הלחץ הנפשי שהמספרים האלו במשקל גורמים. נכון שאנחנו מאוד רוצות לראות תוצאות מידיות אבל לרוב זה לא מה שקורה. בחרנו דרך נכונה וטובה ללכת בה ומכאן והלאה המספרים לא משמעותיים. קילו יותר או פחות עכשיו לא משנה, לתוצאה טובה את תגיעי בעזרת ה'! חשוב להרגיש את ההרזיה ולא למדוד אותה במספרים. אם זה הנפיחות שיורדת או בגדים שיושבים עלייך יותר טוב או המחמאות שתקבלי.. הכל יגיע. סבלנות. היום נישקלתי אצל האחות אחרי חודש ושבוע מהניתוח וגיליתי שירדתי כמעט 9 קילו
פשוט תענוג

זאת בעיה קשה עם המשקל

גם אני אובססיבית בעניין הזה וממש מכריחה את עצמי לא לעלות אבל גם אני לא התאפקתי ועליתי אני 11 יום אחרי הניתוח וגם אצלי שבוע אחרי הניתוח ירדתי איזה 3.700 ואז אחרי יומיים עליתי שוב והנה עליתי במשקל ולמעשה ירדתי רק 2.500 זה ביאס אותי מאוד מאוד אבל ידעתי שזה מה שיהיה כי בשבוע הראשון ממש בקושי אוכלים ואז בשניה שאת אוכלת משהו קצת יותר עם קלוריות, מייד הגוף אוגר את זה .. ואז עולים אני כל הזמן מזכירה לעצמי שזה תהליך של שנה במינימום וזה שינוי לכל החיים ושהחודשים הראשונים עד שבאמת ארגיש את השינוי בטלים לעומת חיים שלמים שלפני ממש מנסה לא לראות את המשקל...לא לעלות זה סתם עושה לי רע ומפתח ציפיות לא נכונות בהצלחה לנו (-:

נבלע לי הפוסט אז הינה הוא..

כל הזמן רוצים לראות בו עדכון. אני הצבתי לעצמי תנאי משקל : כל בוקר, אחרי המקלחת (כשאני יבש מהמים, אבל העור רווי) מינימום בגדים, ואם אפשר, אחרי יציאות. ככה למשקל יש סטיה של 300 גרם בגלל המים שנספגו בעור. בבוקר המשקל אדם הוא לאחר שריפת אנרגיה בלילה, ככה שהוא תקין, בלי עודף מזון שאכלתי. לדעתי כדאי לך לקחת את זה כעיצה. אם תשקלי את עצמך בלילה לפני שינה עם פיג'מה, ובבוקר שוב תגלי שאיבדת בקרוב ל 2 קילו לפעמים.. הגוף עושה פעולה בלילה שמאבדת ממנו משקל, בין אם זה נוזלים או בין אם זה אנרגיה שהוא שורף.. להשקל 3 פעמים ביום, זה לא בריא נפשית.. זה סתם מעמיס על הראש. ועליה של 1.3 ביום זה טבעי. זה יכול להיות נוזלים, זה יכול להיות גאזים, זה יכול להיות גם חוסר יציאות. לא צריך להתרגש מכל גרם... צריך להתסכל על זה באופן מגמתי ולא נקודתי

בערב אני שוקלת לפחות 2 קילו יותר מאשר בבוקר

אחרי התפנות, עם אותו "בלי בגדים" ותמיד אחרי מקלחת. אם שתיתי הרבה בערב או אכלתי הרבה מרק זה יכול להיות הבדל גדול יותר. בגדים שוקלים קילו לפחות. נעליים עוד חצי קילו לפחות. אני נשקלת בוקר וערב כדי להיות עם יד על הדופק, וכדי שלא יווצר מצב שעליתי 2 קילו בלי לשים לב.

WiKi

New member
ליטר מים = קילו

בקערה יפה של מרק יש כמעט קילו, בייחוד אם מדובר במרק ירקות למשל ואז בנוסף למים אוכלים גם ירקות.

שמחה37

New member
שני דברים

אחרי ניתוח לא משתדלים להצמד להוראות אלא נצמדים. הקיבה שלך פצועה עברת ניתוח את נכנסת לתהליך שבו לחוזקת הנפש שלך יש הרבה משמעות אז למה לעזאזל לנסות מה שאסור? דבר נוסף לגבי שקילה אני לא בעד לא להשקל כי במקרה שלי כתוצאה מאי שקילה הגעתי ל125 ק"ג המשקל הוא כלי לבקרה. אני מציעה להשקל אחת לשבוע באותו יום באותה שעה להשתדל באמת אחרי שירותים ובלי בגדים. לא לצפות כי הגוף שלנו מושפע מעוד פרמטרים חוץ מהאוכל הספורט והשתיה. ולהבין שבסך הכל התהליך הוא רציף יום יומי ולכל החיים ואם יש היום ירידה אז יופי ואם לא אז גם יופי פשוט לעשות מה שצריך בסוף הגוף גומל בירידה. שמחה

expodor

New member
הי שמחה

הרבה תודה על התשובה ורק התייחסות למה שאמרת לגבי חוזקות הנפש: אני לא חולקת עליך שיש משמעות אדירה בתהליך לחוזקות הנפש, ויחד עם זאת אני יכולה לספר לך עליי, שכן רק על עצמי לספר ידעתי, שבד בבד עם חוזקות הנפש ישנו גם אלמנט שינוי ההרגלים. אני יכולה לומר לך שממרום 35 שנות אכילה יחד עם שתיה, זה קשה לי, וגם שבוע אחרי הניתוח אני חוטאת כמה פעמים בשתיה ואכילה יחד. לימדו אותי בעבר (וייתכן בהחלט שבניתוח הזה מפאת אופיו זה שונה), שלוקח זמן לשנות הרגלים, אז לי בהיבט הזה ייקח עוד זמן. ושוב אני מסייגת, יכול להיות שמפאת קיבה פצועה וכו', ההרגלים חייבים להשתנות מיד. אצלי, כנראה זה לא יהיה ככה ואצטרך להתפלל שהכל יהיה בסדר. תודה תודה תודה על התשובה וההתייחסות

שמחה37

New member
שינויים של שמחה ../images/Emo13.gif

כשאני אומרת חוזקת נפש אני מתכוונת לשינוי הרגלים. שינוי זה דבר לא פשוט ולא משנה באיזה תחום. במקרה שלך עברת ניתוח לא ל"עבוד" לפי ההוראות ולקוות שיהיה בסדר זה לא תמיד עובד למרות שאני מאחלת לך שכל הזמן יהיה בסדר. קחי את הניתוח כדי ליצור פריצת דרך במחשבה, שהנה השינוי מגיע. לא פשוט אבל בהחלט אפשרי. המון הצלחה שמחה

אופירA

New member
מנהל
שבוע לטבעת, זה אומר שעברת לשבוע השני

עוגיות שוקולד טבולות בקפה שנימוחות בפה, מותרות בכלכלת השבוע השני. אטריות ממרק רכות מאוד ומעוכות - מותרות בכלכלת השבוע השני. חשוב לנסות את כל מאכלי השבוע השני, כדי לעבור לכלכלת השבוע השלישי והרביעי עם ניסיון. את יכולה להישקל כמה שאת רוצה. זה עניין שלך איך את רוצה להרגיש. אבל ירידה במשקל אמיתית נמדדת אחת לחודש או אחת לשבועיים, ובטבעת לא אמורה להיות ירידה במשקל בחודשים הראשונים, עד להשגת הגבלה משמעותית בטבעת, והקטנה משמעותית של כמות המזון לאורך זמן. לאורך זמן לא הכוונה לשבוע ימים, אלא לאורך זמן. כך שאם את רוצה למדוד במשך שבוע ימים שינויים במשקל ולהתייחס אליהם ברצינות ובבהלה - זו בעיה שלך. בכל אופן, אם לא תהיי סבלנית ותחכי כמה חודשים, לא תוכלי לדעת איזה תהליך את עוברת, ותצטרכי לפחד מכל צל שמופיע על גבי המשקל הדיגיטלי. לשיקולך.

נורמלי לחלוטין

המשקל של גוף האדם יכול להשתנות מיום ליום במשך השבוע בכ 2-3 ק"ג. לכן המומחים ממליצים להישקל פעם אחת בשבוע בדיוק באותה השעה. אני למשל נשקל כל שבוע ביום שישי בשעה 16:00.

למעלה