שאלה למומחים

r i n i

New member
שאלה למומחים

תקופה ארוכה אני מרגישה כי כפות הרגליים שלו חמות. מה זה חמות? תנור ממש. הרגליים בוערות ממש (הלילה הנחתי אותן על קרחום על מנת להרגע קצת) כמו כן אני מרגישה תחושה של יובש בכפות הרגליים למרות שכל ערב מורחת אותן בקרם בנדיבות. האם יש אלו הארות והערות לגבי המצב המטריד? תודה

anti gravity

New member
אהלן ריני

מה שאני כותבת כאן הוא רק השערה למצבך על פי הנתונים שסיפקת, יתכן והאבחנה היא אחרת לגמרי אולם קשה מאוד לקבוע בלי לראות את כף הרגל. הסמפטום שאת מתארת הוא כנראה חלק מתגובות הגוף למה שאנחנו קוראים גיל המעבר. המשמעות כפי שאת בודאי יודעת היא של ירידה הורמונלית מה שמוביל לשלל תופעות. בין התופעות המוכרות הם גלי חום (במיוחד בשעות הערב) רגישויות וירידה במצב הרוח, פלפיטציות (דפיקות לב מואצות) קשיים בשינה, צמא מוגבר באמצע הלילה, שריפ בכפות הרגלים, הידים והפנים ועוד ועוד שלל תופעות "נעימות". אצל חלק מהנשים נראה חלק מהתופעות, אצל חלקן את כל התופעות ואצל מעטן לא יהיו תופעות בכלל. כדי לפדעת בוודאות שאנחנו אכן מדברות על תופעות מוקדמות של גיל המעבר כדאי ללכת להתייעץ עם הגניקולוג ולראות איך ניתן לטפל בהקדם ולווסת את הסמפטומים כך שלא תסבלי מהם. הפתרונות היום מגוונים ומציעים החל בטיפולים הורמונלים (אני אישית לא ממליצה) וכלה בתחליפים. לרפואה המשלימה יש כלים מצויינים להתמודד עם המצב הזה ורפלקסולוגיה מנסיוני היא כלי נהדר, קודם כל כמפיג חרדות המתקשרות לתקופה זו ולאחר מכן גם באיזון הורמונלי וחיזוק כללי. יש עוד המלצות רבות שאניתן לתת לגבי אורך חיי ותזונה החשובים במיוחד אך נראה לי שעדיף לפנות למטל מוסמך על מנת להתאים לך את הטיפול הטוב ביותר בהצלחה

avorly

New member
rini, ברוכה הבאה באור ../images/Emo82.gifנו

תחושת אש ברגליים עלולה להצביע לעיתים על סוכרת. מתי לאחרונה ביצעת בדיקות שיגרתיות אצל רופא/ת המשפחה? ושאלה נוספת- האם תוכלי לצלם את כפות הרגליים ולעלות לפורום כדי שנוכל לעזור יותר?

r i n i

New member
מצרפת תמונה והסברים

כמו שסיפרתי, אני בת 44, אמא לארבעה בנים (הגוזל חוגג מחר יומולדת שנה). כרגע לא עובדת ונהנית בבית עם הילדים. לרפלקסולוגיה נחשפתי לפני שנים רבות ובפועל עוזרת לבעלי על ידי עיסויי כפות רגליו במניעת התפרצות מחלת הקרוהן ממנה הוא סובל (גיליתי באפן מקרי את היכולת לעזור לו). עם הזמן למדתי קצת בעצמי על ידי ספרים ומפות ונעזרתי גם בפורום הנחמד שלכם (משתתפת סמויה) ואני מעסה כפות רגליים מזדמנות. מאד רוצה ללמוד באופן מסודר אבל כמה אלפי שקלים מפרידים ביני ובין הלימוד. בדיקות שגרתיות עשיתי לפני חצי שנה והיו תקינות לחלוטין. חייבת לציין שחוץ מכפות רגליים חמות ויבשות גם כפות הידיים בוערות ואני מנצלת את זה להעברת אנרגיות לסביבה הסובלת (לפחות יצא משהו טוב מזה בנתיים). שולחת תמונה של כפות רגלי ואשמח לקבל תובנות חדשות אם יש. תודה.

r i n i

New member
../images/Emo45.gif ורוצה להוסיף

לגבי מי שהעלתה את רעיון גיל המעבר, אני לא שוללת אפשרות כזו, אבל מבחינה גנטית (אמא, סבתא וכו') יש עוד שנים רבות ופוריות לפני...

BELEZA

New member
לריני שלום

אני מזהה כמה דברים: 1. שאת לא עוצרת הרבה לנוח בחיים, שאת עסוקה מאוד במחשבות על "איך דברים צריכים להיראות", מצד אחד את מאוד רוצה למצוא את הייחוד שלך(לדוגמא - בחינוך ילדיך) ולעשות דברים באופן מיוחד, זה אחלה אבל אצלך אני רואה שזה יותר מושפע מלהסתכל על אחרים ולהגיד - את זה אני לא אעשה כמוהם. מה שיוצא זה הרבה דחיפה קדימה עם הרבה רצון לעזור אבל נראה לי שלאנשים לידך יש לפעמים תחושה שאת מגוננת עליהם קצת יותר מדי והם היו יכולים להסתדר (לפעמים) גם בלעדי העצה הטובה שלך או העזרה שיש לך לתת. אני מציע לך להרפות, כי הרבה פעמים מה שנתפס אצלך כ"מתן עזרה" שולל מהסביבה את האופציה לעצמאות. 2. אם את שוקלת ללכת לטיפול כלשהו, הייתי מציע ללכת למשהו "רגוע", לא אינטנסיבי מדי, שיאפשר לך להתנתק קצת ממחשבות היומיום שמעסיקות אותך בצורה אינטנסיבית. משהו שילמד אותך להרפות מאמץ בחיים ולתת להם לפעמים לזרום כהוויתם. שאלה שיש לי - היה משהו משמעותי בחייך שקרה בגיל 9-10. אירוע שעורר עצב ותסכול רב?

r i n i

New member
מעניין ו... נכון

הגוזל אומנם בן שנה, אבל יש לו אחים גדולים: 17, 14 וחצי ו- 9. אכן אני מאד יודעת "איך דברים אמורים להיות" (מבחינתי כמובן), מאחר והבכור הוא בעל ליקויי למידה אני דוחפת/מושכת/מגוננת במיוחד בתקופת הבגרויות שעברה עלינו ומסתיימת מחר (בלחץ פיזי מתון הוא עומד על ממוצע של 90). במסגרת האפשרויות אני עומדת על דעתי לעשות דברים בדרכי (רק דגים מתים שוחים עם הזרם...) ולאט לאט לומדת להרפות. לגבי גיל 9-10, לא זכור לי משהו מיוחד, אלא אם כן מלחמת יוה"כ השפיעה עלי יותר ממה שאני חושבת (הייתי אמורה לחגוג יומולדת 10 יום לאחר תחילת המלחמה. איזה "יומולדת" זה היה) תודה על ההצעות לטיפול.

r i n i

New member
לא

למרות שראיתי באחד הדיונים אצלכם על קשר בין אצבעות מחוברות לבן ליקויי למידה (זוכרת נכון?). דוקא אצלו אין חיבור בכלל.

BELEZA

New member
אם יש משהו ספציפי שאת רוצה לשאול

אז תשאלי, לאיבחון יש מטרה והיא לתת לך תשובות לשאלות. או להסביר לך מצבים בהם את מרגישה "תקועה" או רוצה לשנות. יש עוד הרבה דברים שאני רואה אבל כדי לומר לך משהו אני צריך לדעת באיזה הקשר

r i n i

New member
אוקי, המילה "תקיעות" אולי אומרת הכל

בין הכישורים המקצועיים (מזכירה בכירה) לבין נטיות הלב שמתגבשות להן בזמן האחרון (נטיה לטיפול בזולת). אולי גם מה שעלה קודם בקשר לצורך להיות צודקת בדרך שלי גם אם היא לא כמו הכלל (וזה לא אומרת שאני עדיין טועה...) אני באמת לא חושבת שאם כולם עושים משהו זה מחייב אתי או את ילדי. בקיצור אשמח לקבל דעה שלכם על ה"תקיעות" הזו, על חוסר האנרגיות שיש לי בזמן האחרון (וזה לא רק הקיץ במישור החוף).

למעלה