שאלה למומחים....IMO number

הסתכלתי, החשש שלי שזה לא מעודכן.

כתוב שם שזה רק לספינות מעל 100 טון, האם מישהו יודע \נתקל על דרישה כזו ברמה של יאכטות מפרש?

zina71955

New member
מספר זיהוי לאוניות/כלי שייט הנמצאים תחת

ה"מטריה" של IMO ומחוייבים באמנות הבי"ל המכונסות בארגון הבי"ל הזה, דהיינו בד"כ מ 300 טון (תפוסה) גרוס ומעלה. אם אתה רוצה יותר תיכנס לאתר של ה IMO ולא לויקיפדיה.

zina71955

New member
לגבי יכטות שתפוסתן הבי"ל 300 טון רגיסטר + כן

אחד רגיסטר טון = 100 רגל מעוקב. 300 כפול 100 = 30,000 רגל מעוקב. אם 100 רגל מעוקב = 2.82 מטר מעוקב, נראה לך שנפחה של יכטה מתחת לסיפון, שנמצאית במרינה שלך נכנסת לקטגוריה הזו? שיטות המדידה משתנות על פי סוג , אופי ומבנה כלי השייט. אבל אין שום סיכוי בכל צורה שהיא שיכטה ממוצעת + תיכנס לקטגוריה הזו.

מטש1

New member
יאכטות לא נדרשות למספר.

IMO השאיר מספר כלי שייט מחוץ לאלו שחייבים מספר IMO - ונראה לי שיאכטות פטורות בכל מקרה בלי קשר לגודל, כמו ספינות דייג ואניות מלחמה. ציטוט :

This is a unique seven digit number that is assigned to propelled, sea-going merchant ships of 100 GT and above upon keel laying with the exception of the following:

- Vessels solely engaged in fishing
- Ships without mechanical means of propulsion
- Pleasure yachts
- Ships engaged on special service (e.g. lightships, SAR vessels)
- Hopper barges
- Hydrofoils, air cushion vehicles
- Floating docks and structures classified in a similar manner
- Ships of war and troopships
- Wooden ships

zina71955

New member
תודה, לומדים כל יום.

זה יכול לעזור לבחור ששאל את השאלה במקור.

zina71955

New member
במחשבה שניה

מהיא ההגדרה של Pleasure Yachts .? האם אוניה שאורכה 80 מטר שמשמשת מילארדר שלא בתעסוקה מסחרית, אלא לצרכיו והנאותיו הפרטיים, מוגדרת כ Pleasure Yacht לעניין מספר IMO ? תמיהני. והרי מצד שני היא מחוייבת בכל הפרמטרים הנדרשים על פי האמנות שתחת המטריה של IMO . היכן עובר הקו מטש.? סתם לחידוד הנושא.

מטש1

New member
למיטב הבנתי

הציטוט למעלה מראה ש- IMO דרש מספר מזהה רק ל - MERCHANT SHIPS. אם האניה הפרטית של המיליארדר לא רשומה כספינת סוחר (לא אוניית נוסעים ולא אנייה מסחרית) אלא ככלי שייט פרטי, הוא לא צריך מספר מזה גם אם הוא באורך 800 מטרים......

הכל כמובן פירוש פרטי שלי. עדיין כל כלי שייט כפוף לדרישות הדגל שיכול לדרוש כזה מספר מעבר למינימום של IMO, ובכלי שייט גדולים יש בדרך כלל גם חברת סיווג שייתכן וזה חלק מהדרישות שלה.

zina71955

New member
אני סברתי, וזו סברה/הקשה שלי בלבד, שכל כלי ,

מעבר למוחרגים, אשר מחוייב בדרישות האמנות שמכונסות ב IMO מחוייב גם במספר הזיהוי. והשאלה שלי לעיל לא נמצצה מהאצבע. ראיתי באחד האיים היווניים אונייה כזו בדגל בריטי שעליה התנוסס מספר IMO. ברור שכל דגל או חברת סיווג יכולים לדרוש דרישה למספר IMO גם אם הם קיקיוניים (לדוגמא אי קטן שעיסוקו בדגל נוחות). זאת בתנאי ש IMO ישתף פעולה עם דרישה כזו. אני מניח שכן, משום שמיספור כזה יש לו מחיר בתעריף.

מטש1

New member
יש כמובן הרבה אפשרויות

ייתכן באמת שזו היתה אנייה לפני שהוסבה ליאכטה, אבל גם ייתכן שהיא רשומה כספינה מסחרית כדי שאפשר יהיה להשכירה לצרטרים וכו'. חלק גדול מספינות הפאר הפרטיות ניתנות להשכרה כשהבעלים אינם.

טעות בדרישה.....

חברים יקרים, מי שדרש ממני מספר IMO הודה בטעות בדרישה, לא רלוונטי בליגה שלנו....
אפשר לנשום לרווחה.......

למעלה