שאלה למומחים לעוף

שאלה למומחים לעוף

האם אפיית עוף בתנור ללא העור תגרום לו להתייבש? וכמה צ'ילי חריף לדעתכם כדאי להוסיף כדי שתתקבל חריפות פיקנטית מורגשת אבל לא משתלטת?

חנהפ

Active member
יש מצב ליבוש ללא עור

אבל אולי אפשר לאפות מכוסה. כמה צ'ילי? כמה עוף??

5-6 ירחי עוף

ואני מתכנן להוסיף גם פלפל צ'ילי גרוס כפית או שתיים (כמובן שאני יכול לטעום, אבל אולי לימשהו יש נסיון...).

חנהפ

Active member
לא מכירה את מידת החריפות של פלפל צ'ילי

ולא יודעת מה מידת הספיגה שלך לחריף, אבל בשבילי 2-3 כפות יתן טעם עדין

נראה לי שהעוף יתייבש ללא העור

לפי מה שאני יודעת בעור יש שכבה שומנית אז אם מסירים אותו לגמרי זה יגרום לייבוש העוף. אך אני אומרת לא מתוך ניסיון, אלא השערה בלבד. למה בכלל להוריד את העור? מה רע לו שם? ראיתי פעם באצל אהרוני שהוא עשה איזשהו מתכון עם עוף שלם, ואת המרינדה שהוא הכין לתיבול העוף הוא גם מרח בין העוף לבין העור (זה היה שמן זית שטחן עם פטרוזליה ,ועוד כל מיני דברים שאני לא זוכרת ולא מצאתי את המתכון), הוא פשוט הכניס את האצבע בין העור לבין העוף ומרח גם שם, ואח"כ מרח על העור. הוא אמר שכך זה יוצא ממש עסיסי וטעים.

מה באמת רע בעור?

מה שרע בעור הוא שזה חלק מאד שומני ושומן עלול להגיע לדם וללב ולגרום לבעיות. עדיף להוריד ומניסיון אם מורידים ואופים עם כיסוי הוא לא יתייבש.

רותי410

New member
אצלנו לא מבשלים עוף בעורו.

אני תמיד מבקשת מהקצב לפשוט מהמסכן את עורו. זה עדיף כך, לדעתי, למרות שבאמת העוף קצת מתייבש. אבל יש פתרונות.

אולי מה שאהרוני עשה היה בעוף שלם?

זאת אומר איך אפשר להכניס המרינדה מתחת לעור בירח עוף למשל, העור דבוק לבשר... לא? ובאמת החלטתי בסוף לא לבשל בלי העור.

נכון...

זה היה באמת עם עוף שלם... נו אבל איך יצא??

למעלה