שאלה למומחה

erez17erez

New member
שאלה למומחה

שלום. שמי ארז. מאז שאני זוכר את עצמי- מקור התזונה העיקרי שלי היה מבוסס על חלב ומוצריו. לפני כמה שנים, אחרי גיוסי לצה"ל, היית לי בעיה בטירונות. מהות הבעיה נבע מחוסר כמות חלב מספקת. היינו מקבלים כמויות מוצרי חלב(בארוחת הבוקר והערב) שאומנם הספיקה לכלל החיילים, אך לא התקרבה לכמות הנדרשת שהייתי צריך. המחסור הזה גרם לי לא אחת לבעיות של חולשה עד כדי תשישות, וכן בעיות שינה-אך במידה נסבלת. לעומת זאת, לאחר הטירונות-הגעתי לבסיס שבו ניתנים מוצרי חלב בשפע-ובזמן שהחברה היו שותים בקושי שקית שוקו-אני הייתי מרוקן 5-7 שקיות..(גובהי 1.90 ואני שוקל 75 קילו..) הדבר לעולם לא גרם לי לבעיות עיקול מסויימות. יש לי כמה שאלות: א. מה אומרים המומחים על הצריכה המטורפת שלי לחלב? ב. האם המצב הקיים שלי הוא בסדר? טוב? אולי ההפך-ועלי לשנות את הרגלי הצריכה שלי? ג. האם לאדם כמותי-המורגל לצריכה גבוהה של מוצרי חלב-יהיה זה סיכון לצרוך כמות נמוכה מהרגיל של חלב-או אף להפסיקה כליל? ד. האם יש יתרונות לצריכה מרובה של חלב? תודה.. ארז

שיחה עם דיאטנית

יש המון יתרונות במוצרי חלב לא ברור לי מדוע אתה שוקל כל כך מעט אחרי 6 שקיות שוקו ליום וחשוב לדעת שאין לך שלשולים משניים ללקטוז חלב ושוקו בריאים ביחס לחלופות- מציע שתבקש לשוחח עם דיאטנית בצבא בהצלחה

למעלה