שאלה למומחה

revivo50

New member
שאלה למומחה

אני בן 20 ואני מיתאמן כל יום ריצת בוקר של 15 קילומטר ואימון אחר הצהרים בחדר כושר שעה וחצי רציתי לדעת עם אתה ממליץ על תוספי מזון ועם כן מהם ותודה מראש

razieli2

New member
15 ק"מ באמת?

האם אתה רץ בדיוק 15 ק"מ כל יום???? האם אתה מתאמן במכון כושר כל יום- אם כן אני ממליץ על לפחות 2-3 ביצים ביום עדיף ביצים רכות. רק אם אתה מתאמן כנ"ל.

revivo50

New member
רזיאלי2

חלבונים אחרי אימון יגדילו לי את הגוף נכון? אני לא רוצה להיתנפח אני רוצה מיבנה גוף רזה עם שרירים אבל לא מנופח שמעתי שמישרוצה לצמצם אתת הגוף צריך יותר פחמימות מאשר חלבונים

ניפוח

אם אתה הולך לחדר כושר- רק מתנפחים מכך ברגע שאתה מרים משקל גבוה השריר מתנפח ואתה מקבל כוח. יאיר 34

שאלות

נראה לי שהחסרת פרטים, 14 אימונים בשבוע ??? מה המטרות שלך באימון ? כמה זמן אתה מתאמן ? מתי אתה נח ? איזה אימונים אתה מבצע בחדר כושר ? מהו דופק המטרה באימוני הריצה ? חזור אלי ואני אמליץ לך על תזונה ותוספים רמי

revivo50

New member
התשובות לרמי

המטרה שלי להוריד במישקל להוריד את אחוזי השומן בגוף ולחזק את השרירים בעיקר בבטן יש לי קצת שומן ואני רוצה ריבועים בשאר חלקי הגוף אני חזק אני 177 ס"מ שוקל 70 בקשר לאימונים אני מיתאמן כמו שכתבתי רק שליפעמים אני מפסיד אימונים בגלל שאני גם בדיאטה וניגמר לי הכוח ליפעמים ובלל זה חשבתי שאני צריך איזשהו תוסף תזונה ואני נח בין האימונים אני לא עובד כרגע את הדופק בזמן האימון אין לי מושג בחדר כושר אני מיתאמן שעה וחצי חצי שעה אירובי ושעה מכשירים ידיים גב בטן רגליים הכל

תוספים וכוח

לדעתי אתה מתאמן יותר מדי, דבר שיכול לגרום לך לאימון יתר. כמו כן אין צורך בדיאטה בעומס אימונים כזה. חשוב שתזכור - לא צריך להגיע למצב שבו אתה מפסיד אימונים בגלל שאין לך כוח !!! כוח משיגים ע"י מנוחה ותזונה והדבר החשוב ביותר לזכור הוא שהגוף בונה את עצמו במנוחה ע"פ העקרון של עומס יסף. תוספים לא יעזרו במקרה הזה אלא אם אתה לא אוכל. מצ"ב כתבה על אימון יתר

liorsiob

New member
training

well, as far as i know overtraining really depends on the amount of training before. If he trains 3 hours a day, and in this case, it´s even less, it canbe far off from overtraining. However, i do agree that sessions shouldn´t be lost due to lack of power, IN GENERAL. I do believe that here and there you can be too tired to have workouts, after all - we´re alive, work, possible lack of sleep, and tons of other reasos can cause our body to be weak - don´t fight it! My suggestion, though, is to make your effort count - alternate between workouts (especially the running) - don´t just run 15k evey day - if nothing else - it would become boring! do some sessionsof longer, slower run (maybe around 20k) and one session of faster, shorter interval or hill workouts. etc. Don´t forget to have a slow weeks every 3-4 weeks (slow week - run about 50%-60% of what you´re used to) - your body would appreciate it, and would improve from it/ Also consider one rest day a week.

revivo20

New member
לרמי.....

לא הבנתי מה אתה אומר תוספים לא יעזרו במקרה הזה אלא אם אתה לא אוכל אבל אני כן אוכל.... תיראה קראתי בעיתון הארץ על נושא התוספים ויש תוסף גינסינג סיבירי וגינסינג קוריאני לפי מה שכתוב הם נותנים מרץ אתה ממליץ על זה? אתה מכיר מישהו שלוקח את זה? יש שם עוד כמה תוספים כמו קריאטין , גלוטומין , כרום פיקולינט , חלבון מי גבינה , מגנזיום ציטארט, BCAA, קו אנזים, קרניטין,האם אתה מכיר ? ואם כן מה אתה ממליץ לי לפי האימונים שפירטתי לך קודם ותודה על העזרה

תוספים

אין צורך בתוספי מזון אם דואגים לאכול כמו שצריך. אם אתה מקפיד על 5-6 ארוחות ביום, דואג לצריכה של כ-55% פחמימות,30% חלבון ו-15% שומן, לא צמחוני, אוכל פרות וירקות ומגוון במזונותיך אז אין לך צורך בתוספים. התוספים שציינת רובם נמצאים במזון שלנו ואין צורך לקחתם בנפרד (היחידי שאני יוכל להמליץ לך לקחת הוא מגנזיום). לסיכום דאג להזין את גופך כראוי ואל תגיע למצבים של עייפות מצטברת !

למעלה