שאלה למד"ר

pure_as_fire

New member
זורקין, תן קצת רקע

בן כמה אתה, כמה זמן כבר בסדיר או באיזה כיתה אתה? אם אתה כבר בסדיר, תפקיד? בסיס?

אני הייתי פעם שוחר

לאחרונה , נכנסתי לפורום ולתדהמתי ראיתי את ההשמצות הזולות של אני הטכני של חיפה על חיפה . אין לי בעיה עם השמצות אם היה בהם שמץ .. הבעיה היא שהם יורקים לבאר שממנה הם שותים . מה שהכי מרגיז זה שביס"ט ב"ש והולץ מגנים בחרוף נפש על בתי הספר שלהם ואילו אנשי חיפה משמיצים ללא בושה . אני , כאמור , לא שוחר היום אך אני משרת בחיל האויר וכל מה שאמרתי על הרצון של המפקדים שיהיו תחתיהם שוחרים , אמת לאמיתה וכל מי שאומר "בולשיט " , דביל ולא מבין כלום . כואב לי לראות איך העובדות לא מעניינות אף אחד וכל זב חותם שפל ופחדן משמיץ כשהוא מסתתר מאחורי אנונימיות . בכלל, גם אלה שהתקבלו להנדסאים , משמיצים. מדוע להמשיך אם בית הספר כל כך נורא, אה ? מילא תיכון, אין ברירה ... בקיצור , אנשים קטנים ועלובים משמיצים את פאר היצירה של חיל האויר .את המקום שמייצר הכי ה רבה קצינים טכניים בארץ . וזה שהם אומרים שהרמה יורדת זה מראה עד כמה הם טועים כי אותם קיבלו בעבר, היום לא היו מקבלים כמותם - הרמה עולה !!

murzik3591

New member
חשבת להבדק אצל הכפ"ס../images/Emo35.gif

"אנשים קטנים ועלובים משמיצים את פאר היצירה של חיל האויר" איזה פטריה אכלת כדי לכתוב את המשפט ההזוי הזה
תשאיר לי קצת ממנה. הטכני, זה פאר היצירה של חיל האוויר
אתה כנראה לא משרת בצה"ל, אני בכל אופן כשהגעתי ליחידה הראשונה שלי הממ"ח אמר לי "תשכח מכל מה ששמעת בטכני, לימדו אותך בטכני. תשכח מזה שהיית שוחר בכלל, תעשה את התפקיד טוב ונצ'פר אותך ובמידה ולא תסגור הרבה." לציתות החזק הבא: "את המקום שמייצר הכי הרבה קצינים טכניים בארץ" כעט להגדרה: קצין טכני בחיל אויר - אדם שנטחן במהלך שירותו הסדיר, נהנה מהתקופה ומתקשה להשתחרר נפשית. נשאר בצבא בידיעה שהתפתחות חייו יהיו תלויים בהחלטות הצבא בלבד: פרנסה, תואר אקדמי ואפילו חיי משפחה. כמו כן הצבא יחליט באיזה חור הקצין יחיה ומה יאכל. כבוד לטכני
אז המקום מצליח לשטוף את המוח לכמה אנשים אחרי הכל
היום שוחרים זה לא מונח לגאווה, הם לא בולטים לטובה בחיל והכמות שלהם עולה. האיכות יורדת, מתחילים לקבל כל אחד(להפך ממה שרשמת). אם בחילות אחרים מסלולי שוחרים נחשבים איכות, מעריכים אותם ויש להם מסלולים של חודשים בודדים לשירות הסדיר עד לקצונה.(למי שרוצה, בתנאים מסויימים בחיל החימוש) בקיצור; כל מסלול השוחרות בחיל האוויר הופך להיות בזיוני. ואני בתור אחד שמסתכל מהצד, לא אכפת לי אם זה בגלל חוסר תקציב או סתם נסיון לחסוך. שוחר צריך היום להלחם על הזכויות שלו, שמגיעות לו מתוקף היותו שוחר.(וזה ממש אבל ממש לא הרבה
) יש לי חברים שוחרים שהם משרתים כבר שנה ולא קיבלו רב"ט, מתי שוחר בחיל האוויר מקבל רב"ט תזכיר לי
מפקדים שואלים מה זה שוחר... אין גבול לבזיון.

ברברן

רב"ט זו בכלל לא דרגה משפיעה ואין לה שום רלוונטיות להיותך שוחר או לא מקבלים את הדרגה בהתאם להסמכות שעשית. בכל מקרה, אין לה שום השפעה על הקידום או על היציאות , כמו סמל, למשל. זה שהממ"ח שלך אמר לך "שכח כל מה שלמדת " זה לא אומר שעליך לשכוח . הממ"ח טעה, זכותו לטעות . הוא בן אדם , בסך הכל . ולגבי מה שאמרת: כעט (אני מניח שהתכוונת לכתוב כעת אבל בגלל שאתה ,ככל הנראה דיסלקטי, נסלח לך ).קצין טכני בחיל אויר - אדם שנטחן במהלך שירותו הסדיר, נהנה מהתקופה ומתקשה להשתחרר נפשית. נשאר בצבא בידיעה שהתפתחות חייו יהיו תלויים בהחלטות הצבא בלבד: פרנסה, תואר אקדמי ואפילו חיי משפחה. כמו כן הצבא יחליט באיזה חור הקצין יחיה ומה יאכל. פתאום , מי שקורע את התחת למען המדינה, לא נחשב אלא הופך להיות תלותי .. בטח היית אומר זאת גם על לוחמי סיירת מטכ"ל או כל יחידה מובחרת בצה"ל שהרי ההגדרות הדביליות שלך מתאימות להם . אם כולם היו חושבים כמוך ומחפשים רק את הדרך הקלה היו מגיעים לפה אוייבנו ושוחטים אותנו לפני המון שנים. מזל שיש עוד אנשים עם ערכים ומסירות ומטרה להגן על המולדת , למרות בתוך המולדת הזו נמצאים גם פרזיטים כמוך .. לא נורא, תהנה מההפקר וגם עליך ישמרו , איש קטן ואומלל עם רגשי נחיתות ...מקווה שיפול לך האימון בתוך הראש החלול שלך, אי פעם , ואז, אולי תוכל להבין את מה שכתבתי היום . ולגבי הפטריה שאתה מבקש לאכול, לדעתי אין צורך, כבר אכלת ממנה לרוב ויש גם הסוברים שמדובר במנת יתר !!!

murzik3591

New member
האמת אני דיסלקט

אבל אני שוחר
אפילו עשיתי י"ג י"ד. אתה מבין עד כמה בזיונית המערכת שאתה כולך מתלקק סביבה
מקבלת דיסלקטים ומתפחת אותם... אם לרב"ט אין משמעות מה הפרבילגיה לתת אותו לשוחרים
למה בכלל יש את הדרגה הזאת
לגביי מה שכתבת לגביי הקריעת תחת למען המדינה ולאחר מכן להשאר כנגד או קצין, כן זה אדם תלוי. הוא תלוי בצבא בצורה אבסולוטית בכל תחום בחייו, אם אתה לא מבין/רואה את זה כנראה שאין לי את הכלים מכאן להסביר לך בצורה שתבין. למען הסר ספק אני לא מחפש את הדרך הקלה, אני הולך בדרך שבה אני מאמין. אני לא מאמין בצה"ל של היום, אני לא מאמין בקיום המדינה בעוד 20 שנה. אני לא מאמין שיש לי שר ערבי בכנסת, אני לא מאמין שחיילים הלכו לפני שנה למלחמה והקצינים לא יצאו לשטח. אני לא מאמין שהעם שלי הלך לבחירות ובחר את האנשים שמנהלים היום את המדינה שלי. אני לא צריך את הטובה שתשמור עלי חמוד, אני משרת את המדינה ואמשיך לשרת ואעשה מילואים. אני לא צריך מדליה על זה. אבל, ביום שאני אפסיק להאמין סופית, בעצמי, בעם שלי, ביכולת לשנות. אני כבר לא אהיה כאן.

דפקט , דיסלקט זו לא מחלה

זו מגבלה אך ניתן להתמודד איתה ולכן גם לא כעסתי עליך כי הבנתי שאתה דיסלקט ... ואם אתה לא מאמין בצה"ל של היום, ילד, רד מהארץ ועזוב אותנו בשקט , טמבלונצ'יק . הקצינים לחמו כמו אריות במלחמה . מאיפה הבדיחה הזו שהקצינים לא יצאו לשטח ? אתה ממש פתטי ! עשה טובה לעצמך ולנו, עזוב אותנו במנוחה וסע לאמריקה או לכל דמוקרטיה אחרת . שם תלמד אזרחות ותבין מה זו דמוקרטיה אתה מדבר בדיוק כפי שדיברו על היהודים לפני שישים וחמש שנה . מזתומרת אני לא מאמין בשר ערבי ? מהיכן ספגת את הגזענות הזו , מהטכני ? אולי מהחינוך שלא קיבלת בבית ? קונפוציוס אמר פעם ועכשיו אני מבין על מי הוא דיבר : " כשאיש קטן עושה צל גדול , כנראה שהשמש שוקעת " .... רוץ מהר, אולי לא ישארו כרטיסי טיסה ותצטרך להישאר בארץ ואם תהיה מלחמה לא יהיה לך היכן להסתתר כי חברים לא יתנו לך מחסה, אם יש לך חברים . סע ילד סע !

חמוד

אני מצטער, פשוט אני לא חושב שאני מסוגל להתמודד עם מישהו שיודע הכל.. אני כה נפעם וחרד מחוכמתך כך שכן, לא אתמודד מולך.

אל תתחמק

תתמודד עם העובדות שאני מציף . תתמודד עם מה שאמרתי לבחור שרוצה לעזוב את הארץ והוא לא מוכן שיהיה לו שר ערבי תתמודד עם מה שאמרתי לגבי הנתונים של הטכני בחיפה מול הולץ ובאר שבע תתמודד עם מה שאמרתי לגבי החוצפנים שיורקים לבאר שממנה הם שתו ועדיין שותים אני לא יודע הכל אבל בתחום הזה, של השוחרות והמערך הטכני של חיל האויר, אני יודע מעט יותר ממך . אני כבר כמה שנים לא שוחר ויש לי תפקיד בחיל האויר כך אני יודע על מה אני מדבר . עצוב לי שאנשים שלא מבינים, משמיצים ומלכלכים ולמעשה הם פוגעים בשמם הטוב . בקיצור, אם אני טועה, תקן אותי . אתמודד מול כל סוגיה שתעלה , ידידי.

תגיד..

מי אתה שתבוא לפה ותתחיל לדבר לאנשים כאילו הם חייבים לך משהו? כל אחד עם הדעות שלו ואין לך שום זכות לרדת על אנשים בגלל מי שהם מה שהם ומה שהם חושבים.. כמו שבאת לפה עכשיו תעשה אחורה פנה קדימה צעד ותחזור לחור שממנו באת!

בדיוק מאותה הסיבה שאמרת לא אתייחס להצעה שלך .

מה קרה, מעיין בפאנן ? קשה להתמודד עם עובדות ? לא נעים, אה ? קדימה צעד !!!

Pikachuu

New member
לא הבנתי!

מה שאתה בעצם טוען הוא שהבית ספר הדגול שלך (הטכני) , לא יקבל מישהו חולה? דיסלקציה זו לא מחלה אז נקבל אותו.. ודרך אגב, תגדיר לי מחלה , אם אתה כבר אומר שדיסלקציה זו לא מחלה... בקשר לשר הערבי , אם כבר נכנסו להגדרות , אתה יודע מה זה מדינה יהודית לעם היהודי? או שאתה כבר לא מאמין בזה? כי מדינה לעם היהודי והערבי אפשר להקים גם באזרבזאן מה גם שזה יותר קרוב לרוסיה. קצינים טכניים, בוא באמת נכנס לזה.., תהיה קצין טכני , אבל אני כנגד מתחתך ארוויח את לחמי בדרך הקשה , מה כן שהלחם שלי יקר בערך פי שתיים משל כל קצין טכני זוטר.. נכון חשוב לשרת את המדינה , אבל המדינה צריכה גם לשרת אותי , אנחנו לא קמוניסטים פה , לפחות על פי איך שהסבירו לי בבית ספר לשוחרים. דרך אגב , כשיבוא אלייך טוראי עם פז"מ של יום יותר ממך ושלוש שנים בגיל אחרייך ויגיד לך שהוא פזמניק אז תבוא לפה ותגיד שלשוחרים לא מגיע כלום. לפחות שיחזירו לי את מה שמגיע לכל קדצניק , שיחזירו לי את החמישה חודשים מהחיים שנילקחו סתם בלי סיבה.

ליצן , תקשיב טוב !

אכן, מטבע הדברים הטכני אינו מקבל אנשים מוגבלים . מזכיר לך שחתמת על הצהרת בריאות לפני שהגעת לטכני . ברור שכך, הרי מייעדים אותנו למערך הטכני של חיל האויר ולא יקבלו מוגבלים וכו' . וכן, דיסלקסיה זו לא מחלה, זו מגבלה שניתן להתגבר עליה . בקשר להגדרות הטיפשיות והגזעניות שלך . מדינה יהודית לעם היהודי זה בדיוק מה שיש לך, מדינת ישראל עם חוק השבות, קרי, כל יהודי באשר הוא מקבל זכות שיבה ועליה לארץ . ולגבי השר הערבי, אתה במדינה דמוקרטית ולא בגרמניה הנאצית ואם נבחר ח"כ ערבי להיות שר, כבד אותו כפי שאתה מכבד שר יהודי . שאם לא כן, אתה מתנהג בגזענות עלובה . חשוב שהמדינה תשרת אותך .. באמת מעניין איך חונכת ומי העביר לך את החינוך . מה שבטוח זה שהוא נכשל ! אתה לא במדינה קומוניסטית וזה מזלך שאחרת היית כבר גולה לסיביר או לאיזה חור אחר .. רק במדינה דמוקרטית אחד כמוך מרשה לעצמו להתבטא בצורה כזו .. לשוחרים, באמת לא מגיע כלום מעבר לכל חייל אחר . למה, בעצם ? כי הוא קיבל שלוש או ארבע שנים מהצבא הכל ? אוכל מדים , חינוך, טיולים ועוד .. לכן מגיע לו ? אז מה עם לבשת מדים? מישהו אחר לבש ג'ינס . מה ההבדל ? האם שרתת כשהיית שוחר או ששרתו אותך ? לגבי החמישה חודשים שלקחו לך בלי סיבה - יש סיבה . זה החוזה של חיל האויר עם השוחרים, אף אחד לא הכריח אותך או את משפחתך לחתום את החוזה הזה ואם יש לך לבוא בטענות, זה אל עצמך בלבד או אל הוריך אבל בטח שלא לצבא . עכשיו, תרגיע, ילד !

big2small

New member
יפה אמרת !

במיוחד את הקטע הזה : "לגבי החמישה חודשים שלקחו לך בלי סיבה - יש סיבה . זה החוזה של חיל האויר עם השוחרים, אף אחד לא הכריח אותך או את משפחתך לחתום את החוזה הזה ואם יש לך לבוא בטענות, זה אל עצמך בלבד או אל הוריך אבל בטח שלא לצבא . עכשיו, תרגיע, ילד ! "

למעלה