שאלה למביני עניין

dead hero

New member
שאלה למביני עניין

שלום, אני עם תחילת שנת הלימודים הקרובה עומד להתחיל לקחת שיעורי קונג-פו ויש לי שאלה קטנה למביני עניין: כמה זמן בערך דרוש כדי להגיע לרמה טובה של מיומנות בקונג-פו, וכמה שעות אימונים בשבוע אתם ממליצים לי כדי ללמוד ולהשתפר בקצב מהיר?

ל DAED HERO

העיסוק באומנות לחימה צריך לבוא מתוך הפנימיות שלך ולא מתוך מטרה "לצבור" חגורות או להגיע כמה שיותר מהר לרמה מסוימת. כי כשמתחילים להתאמן מתוך מטרה כזו, מהר מאוד מגיעים לכל מיני מדריכים "יומרניים" שמבטיחים לתלמידיהם שתוך שנתיים הם יקבלו חגורה שחורה... וחבל!

... בדיוק כמו -

שהשיר שכתבת בא "מתוך הלב"... ואגב, השיר הזה כבר שמור אצלי בהארד דיסק...

bizhar

New member
למי ששואל שאלה כזאת זה ייקח הרבה

הרבה זמן..( כמו ילד ששואל מתי נגיע כל 5 דקות..) כיוון שקונג פו זו אומנות מורכבת מאוד. לדעתי לא תמיד קיים קשר ישר בין זמן למיומנות וישנן עליות ומורדות. לעיתים דווקא פסק זמן מאימונים יקדם אותך יותר...לדעתי מי שמסמן מטרה - יחטיא אותה...אני למשל לא מחפש מטרה מסויימת ולא מסמן לי לוחות זמנים למרות גילי המתקדם...אני בא לאימון ונהנה מכל רגע. ובסוף האימון אם הבחנתי בפסיק קטן שלא ראיתי קודם - אני מאושר. ואל תבלבל בין מיומנות גבוהה באומנות לבין תכליתיות ויישום הטכניקות במציאות. אני מרגיש שניתן ליישם מהר מאוד חלקים רבים מהטכניקה הנרכשת.

bizhar

New member
אה..ודרך אגב..

השאלה הופנתה למביני עניין. אז אני לא....

לי זה מזכיר קואן ידוע

A student goes to a swordmaster, and prostates himself before him. "How long, Master, will it take me to learn to be a swordmaster like you?" The swordmaster responds, "Ten years." The student pleads with him, "And master, if I work hard toward, and study every day, and practice every night, how long will it take me to become a swordmaster like you?" The swordmaster replies, "Twenty years." Passionate, the student pleads further, "If I work day and night!? If I do nothing but practice and study?! How long, how long then will it take me to become a swordmaster like you??" And the swordmaster replies, "Thirty years." And the student was enlightened.

שכחת את הפאנץ´ ליין !!!

התלמיד שואל את המורה "אבל למה?" אז הוא עונה לו "אם עין אחת מסתכלת על המטרה, זה משאיר רק עין אחת להביט על הדרך"... תודה שזה הרבה יותר מצחיק ככה!

bizhar

New member
אתה רואה DEAD HERO .....

לי לקח 7 חודשים בלבד להגיע לתובנה של קואן..
.... משתחווה אפיים ארצה DELETE...

הכי טוב לשאול את המורה שלך

הוא מכיר את השיטה שהוא מלמד, אותך ואת יכולתך, ואת המטרה אליה הוא רוצה להביא אותך. מי מוסמך יותר ממנו לתת לך תשובה ראויה?

מהיא רמה טובה ?

האם רמה טובה נרכשת אחרי שלמדת איך לבצע את האגרוף הראשון? האם רמה טובה נרכשת לאחר שאתה מבצע את האגרוף הראשון טוב ומהר יותר ? פעם לפני הרבה מאוד שנים (מה לעשות מזדקנים) נכחתי בשיעור של ראש שיטה (כשהיה בין 53)באחת מאומנויות הלחימה המסורתיות שבשעת אימון מיוחד שנערך לחגורות השחורות אמר : " היום הבנתי כיצד לבצע אגרוף נכון " . האם אז הרמה שנרכשה על ידו היתה טובה ? ידידי , רמה טובה היא ביחס לרמה אותה ביצעת קודם . אתה משתפר מיום ליום משבוע לשבוע , משנה לשנה , כך הלאה אתה תלמד תשתפר ותבין טוב יותר את שלא הבנת דקה או ביצוע אחד קודם לכן. תציב לעצמך מטרות קרובות, פשוטות וקלות . עם כל הישג , עם כל נגיעה במטרה קרובה תרגיש את השיפור ואז תבין את המטרה הבאה . אל תציב מראש את ראש הפרמידה כמטרה , כי או אז תתייאש ותפסיק עוד טרם התחלת . מקווה שלא התייאשת כבר עכשיו מהתשובה . בהצלחה ממני

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif מסכים בהחלט

ורק עוד דבר קטן. לא לטעות! חגורה או בגד או דרגה לא מציינים רמה ! אמיר

לא מסכים:

דרגה וחגורה לא מייצגים רמה אפילו לא באסכולה ובמועדון בו מישהו לומד. הם מקסימום יכולים להוות נקודת-ציון בשיטת מדידה מסויימת, אבל אין בעולם שיטת מדידה שבאמת יכולה למדוד רמה, בגלל ש: *** האמנות מורכבת ומסועפת, אני יכול להיות בעל רמה גבוהה בתחום אחד שלה ובעל רמה חרא בתחום אחר שלה; *** הרמה משתנית משניה לשניה וממצב למצב; *** בגלל ההיכרות עם שיטת המדידה ובגלל שעובדים ומתאמנים לפיה, קיים אפקט של "הטיית המדידה" כך שמתכוננים לקראת המבחן או "המדד" (ואז ה"מבחן" או ה"מדד" כבר לא בודקים באמת את היכולת כפי שהם היו עשויים אולי עושים במידה והמתאמנים לא היו יודעים מראש מהו המבחן או מהי הבדיקה. במלים אחרות: מתאמנים לקראת העמידה בשיטת המדידה ולא רק לקראת ההתקדמות...); *** שיטת המדידה קהה, קווית, נוקשה ומסורבלת מכדי לתת מידע אמיתי ומדוייק באמת; ולראיה: בעלי "חגורה לבנה" הגוברים על בעלי "חגורה שחורה" (ושאף אחד לא יגיד לי שזה לא קיים אצלו, כי תמיד יכול לבוא מישהו שלמד שנים אמנויות לחימה אחרות וכאן הוא בעל חגורה לבנה...) מה דעתך, חיים? האם אתה מסכים עם מה שכתבתי? ואם לא - מדוע? בן

aiki-freak

New member
אחד המורים שלי

תמיד אומר ש"חגורה שחורה", משמעה שאתה יודע לקשור את המכנסיים שלך ולא לעשות באלגן על המזרון...וזה הכל.

נהדר! מעולה! נכון מאוד!

והעצה בנוגע להצבת מטרות קרובות, פשוטות וקלות - הינה עצה חשובה ונהדרת!!!

dead hero

New member
תודה לכל אלה

שענו על השאלה שלי, למדתי הרבה, אני שמח שהרבה אנשים ענו לי. וגם אהבתי את הסיפור על התלמיד ואמן-הסייף (ככה מבטאים את זה בעברית?)

זה לא בשביל לענות לך,

אנחנו פשוט מחפשים "לצוד" תלמיד חדש אז אנחנו מנסים "לצוד" אותך במסווה של "אכפת לנו" ואנחנו כאילו מנסים לעזור לך, אבל בעצם מנסים לעשות עליך רושם בשביל שתבוא ללמוד אצלנו... אז הנה, אני, שגיליתי לך את האמת, אני הכי טוב מכולם, בוא תנסה ללמוד אצלי, כדאי לך (סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאם!!!!!!!!!!)

bizhar

New member
בן זהירות!

תאר לך שה סתאאאאאם היה נשמט מסוף המשפט..? זה מזכיר לי את העולה החדש שביקשו ממנו לתאר במילה אחת איך הוא מרגיש בארץ והוא ענה: טוב!, שאלו אותו שנית:ועכשיו, בשתי מילים איך אתה מרגיש בארץ? והוא ענה: לא טוב!.....

למעלה