שאלה למביני עניין

naverok

New member
שאלה למביני עניין

שלום חברים.. יש לי בעיה ואני תוהה אם מי מכם יוכל לעזור לי.. ובכן, אני מתכנן לפתוח קייטרינג בסדר גודל קטן (עד 50 איש) ואני רוצה שתהיה לי תעודת כשרות.. הבעיה היא שהמטבח ממוקם בחצר של בית פרטי, והרב באזור שלי לא מוכן לאשר לי את המטבח (באופן שרירותי, בלי לבחון את המקום או להכיר את הפרטים). אני חייב לציין שיש גישה נפרדת למטבח, אין כלב בחצר, הכלים והציוד במטבח הם חדשים ומיועדים אך ורק לצורך העסק. כנ"ל לגביי מקרר וחדר אחסנה של חומרי הגלם. הרב טען ואמר שהחוק לא מאפשר לו לתת הכשר למטבח שממוקם בבית פרטי. ולא משנה כמה ניסיתי להסביר לו שהמבנה מופרד מהבית. מה דעתכם? מה עליי לעשות? יש מישהו מיכול לקשר אותי לקייטרינג או לעסק שעובד מהבית ויוכל להכווין אותי בנושא? שאלה נוספת.. מישהו יודע האם יבול יהודי עם היתר מכירה נחשב כשר לפי הרבנות?? נאמר לי שלא נותנים כשרות לירקות של היתר מכירה.. ולא הצלחתי להבין מה הגישה של הרבנות בנושא.. שאלה אחרונה בהחלט (להיום), יש למישהו המלצה לתנור משולב כיריים, 5-6 כיריים, להבת טורבו(ווק)? תודה.

רותי410

New member
אני לא מבינה, מי נותן את היתרי

המכירה? לא הרבנות? אני קונה בשוק בתל אביב, ויש שם חנות אחת שיש לה היתר מכירה ותעודת הכשר של הרבנות. אבל אפשר להתקשר אליהם ולברר את הנקודה הזאת.

הרברונן

New member
תשובות על קצה המזלג

א. אכן הרבנות יכולה לעמוד מאחרי האמירה הפורמלית של ההכשר לבית, אבל בפועל זה תלוי בדמות הספציפית. שלח לי מסר עם שם האזור בו הרבנות ממוקמת ואנסה לעזור יותר. קוריוז: כשהכנתי את סעודות השבת לבר המצווה של בני (בס"ה היו קרוב למאתיים סועדים בסעודות השונות) רציתי לקחת כלים מקייטרינג כשר. הם ביקשו הכשר של הקייטרינג ממנו אני לוקח את האוכל לשבת. אמרתי שאני מבשל ואחרי שתיקה קצרה העבירו לי את המשגיח שלהם. שלחתי לו את הסמיכה שלי לרבנות וזה לא הספיק לו, הוא ביקש אישור גם של רב שהוא מכיר שאני אכן רב... מצד אחד קצת העליב אבל שמחתי שזה היחס בקייטרינג הזה. בכל מקרה, ברוב הרבנויות אומרים קודם 'לא' ואחר כך חושבים שנית... ב. היתר מכירה 'זכה' בשנת השמיטה הזו לסדרה של חבטות ומכות קשות מצד הציבור החרדי שהצליח להכניס הלכות שלא נהגו ברבנות הראשית כבר מיום היווסדה. בפועל, המשמעות היא שנותנים הכשר להיתר מכירה בדרך כלל למקומות שמוכרים אוכל מוכן בסיטונאות, ובדרך כלל לכאלה שהיו פתוחים כבר לפני שנת השמיטה הנוכחית... ג. סאוטר 70 ס"מ. להבות מצויינות ולהבת ווק מעולה. התנור לא באמת יותר רחב מה 60 ס"מ בחלל הפנימי שלו, אבל עובד מצוין. הדלת הבידודית מאפשרת לעמוד בקלות ליד הכיריים גם כשהתנור בטמפרטורות גבוהות מאוד. שבת שלום וכל טוב, רונן

למעלה