שאלה למביני דבר....

שאלה למביני דבר....

באחד המפגשים שלנו חיפשנו, כנושא לשיחה בלבד, דרכי השפעה על העירייה ובעיקר על העומד בראשה. שוחחנו על התגייסות והבעת עמדת נגד בבחירות הבאות. ואז טען מישהו שהדבר לא ישפיע על ראש עיר בקדנצייה שנייה, מכיוון שהחוק מגביל בחירתו והוא לא יכול להתמודד בשלישית!! האם זה נכון?? למישהו יש את סעיפי החוק??

gilka

New member
אני לא בטוח

תראה, מראש אני אומר לך שכל מה שאני אומר כאן הוא לא בטוח, אבל אני אגיד את מה שאני יודע בכל מקרה: לפני רוני מילוא ראש העיר של ת"א היה צ'יץ', שכידוע, היה ראש העיר של ת"א הרבה יותר משתי קדנציות. לכן, רק אם החוק שונה רק לאחר תקופתו של צ'יץ' באמת קיים חוק כזה. להגיד לך את האמת? קשה לי להאמין. כדי שחוק כזה יעבור ראש העיר צריך לתמוך בו (עניין של קואליציה) ואני עוד לא פגשתי את ראש העיר שיגביל לעצמו אפשרויות. מי שכן מוגבל לשתי קדנציות הוא, כמובן, נשיא ארה"ב.

danezeq

Member
וגם את זה (בקשר לארה"ב)

רוצים לבטל, רק שהדבר כתוב בחוקה שלהם וחוקה קשה מאוד לשנות. צ'יץ' היה ראש עיר 4 קדנציות כמדומני (לא?) אין סיבה שחולדאי לא יהיה כמוהו, אני לא חושב שקיים חוק כזה

gilka

New member
דווקא יש

דווקא יש סיבה שרון חולדאי לא יהיה ראש-עיר ארבע קדנציות כמו צ'ץ'. פשוט בגלל העובדה שהוא ראש-עיר זבל!!!

למעלה