שאלה למבינים

שאלה למבינים

עברנו תאונה שבה שהרובר 623 הצילה אותנו מפגיעה רצינית. הרובר היא טוטל לוס עכשיו ואנחנו רוצים לרכוש רכש חדש עם דגש על בטיחות השילדה. אנחנו מחפשים רכב חדש בתקציב של 90-110 אלף ש"ח שיהיה מאוד מאוד בטיחותי קודם כל. יש המלצות? היכן אני יכול מצוא מידע על מבחני בטיחות / ריסוק?

rtwingo

New member
את כל המידע על מבחני ריסוק-תמצא כאן

באתר הזה: www.euroncap.com במחירים שציינת- הבטוחה ביותר היא המגאן, לצד ה307.

fazer

New member
אני לא חושב שהייתי רוצה....

להיות באלפא ה-ז-ו אחרי תאונה.

© DrorZi

New member
לא לפני ולא אחרי

זה הדגם 1600 החלש. NCAP לוקחים ת-מ-י-ד את הרכב הכי זול שאפשר לקנות לדגם הנבדק זאת במטרה לעודד יצרנים לבטח (מבטיחות) את כל המכוניות החל מהפשוטה ביותר לדגם הנבדק. הקניה נעשת בסוכנות אחרת כל פעם בלי ידיעה של המשווק שהאוטו הזה יסיים חייו עוד לפני שמחוג הק"מ יראה 100 ק"מ ... אם כבר לחלום על אז מינימום השני ליטר...
דרור זי, אם לחלום על אלפא אז GTA.

fazer

New member
פוקוס...

מושבים לא מדהימים, עיצוב פנים שנראה כמו רכב זול בהרבה, אין רדיו מקורי, אין שליטה על הרדיו המקורי (שאין) מההגה, אבל: התנהגות יפהפיה, זריזה וחיה. כשאנחנו קנינו ההלבטות היתה בין הלאון ה 307 והפוקוס, אחרי נסיעות מבחן בכל הרכבים הנ"ל אנחנו החלטנו שהלאון נותנת את התמורה הכי טובה למחיר והלכנו עליה, אבל זו העדפה אינדיבידואלית שלנו, וכפי שציינתי קודם, אני חושב שאני בדעת מיעוט בפורום הזה.

sronis

New member
בכלל לא בדעת מיעוט

בתור רכב קומפקטי, שאינו בהכרח משמש למשפחה גדולה - הלאון מצוינת. הבעיה שלה היא מרווח לא טוב במיוחד, כיאה למשפת ה"251" של VW
ומנועים לא מזהירים (1.6 חלש ומרעיש, 1.8 לא חזק ומרעיש) אבל היא יפה, מאובזרת, נוחה ובכלל - מכונית טובה. הפוקוס נותנת יותר מרווח נוחות ודינמיות אך פחות איבזור, ה-307 נותנת יותר מרווח ודינמיות אך פחות נוחות והרבה יותר איבזור ופאר. באמת בחירה אינדיבידואלית - כולן מכוניות טובות. כדאי גם לחכות לקורולה החדשה!! רוני

יוסי®

New member
נהגתי בפוקום (דגם אוטומטי) והיא

היתה דווקא מאוד נוחה... המושבים באמת לא מהטובים שיש, אבל חוץ מזה, האוטו בהחלט מספק תמורה טובה - אחיזת/התנהגות כביש טובות למדי, מנוע בהחלט טוב מאוד, גיר אוטומטי חביב למדי (יחסית לאוטומטי, כמובן
) ובאופן כללי התרשמתי מאוד לטובה מהרכב. אני בהחלט גם הייתי בודק את ה-307 כאופציה. את הלאון לא כ"כ מכיר. בקיצור - הפוקום בהחלט רכב מומלץ.

fazer

New member
איזו בטיחות?

בטיחות אקטיבית: כל שלושת הרכבים הם רכבים מודרניים, טובים, ויספקו בטיחות אקטיבית ברמה יפה. בטיחות פאסיבית: לדעתי לשלושתן יש את כל אמצעי ההגנה הרגילים. לפוקוס ולפז´ו יש 4 כריות אויר (פוקוס אני בטוח, פ´זו אני כמעט בטוח) בעוד ללאון יש רק 2 כריות אויר (אלא אם אתה קונה את ה VT שיש לה 4 כריות). בקיצור: שלושתן מכוניות מודרניות, יפות, טובות וראויות, והבחירה היא עניין של העדפה אישית, אבל אף אחת מהן לא תהיה נפילה. Fazer שבחר לאון, ומאוד מרוצה מה 1.8

fazer

New member
בטיחות...

לפני הכל, בו נחלק את הבטיחות לשניים: בטיחות פאסיבית ובטיחות אקטיבית. בטיחות פאסיבית משמעה כל אותם אביזרים אשר יגרמו לך לחיות אחרי שהרכב שלך התרסק בכדי להגן עליך (כלומר: כריות אויר, מוטות הגנה בדלתות וכו´). בדיקות לבטיחות כזו הינם מבחני ריסוק, אשר נערכים ע"י ה NCAP, ומידע עליהם תוכל למצוא בקישור למטה. בטיחות אקטיבית הינה הדרך לא להגיע לתאונה שהבטיחות הפאסיבית תוציא אותך ממנה בחיים, וזה אומר בעברית: בלמים טובים, מנוע שמסוגל להאיץ את הרכב במצבי חרום, ובאופן כללי, ההתנהגות הדינאמית של הרכב. אבל זה אומר גם עוד משהו: הנהג. ואחת הדרכים לשפר את הבטיחות הפאסיבית של כל רכב שתבחר בו היא לעבור קורס כלשהו של נהיגה מתקדמת, שילמד אותך להגיב נכון במצבי חרום, בין אם אתה נוהג ברנו קליאו ספורט ובין אם אתה נוהג ביונדאי אקסנט. רכב בתקציב שלך? תלוי מה אתה מחפש, יותר פרטים יעזרו מאוד, אם כי בתקציב דומה אני קניתי סיאט לאון, ולדעתי זו היתה קניה מוצלחת מאוד (אם כי לדעתי אני בדעת מיעוט בפורום לגבי הרכב הזה). מקוה שעזרתי לפחות קצת.

shotgun

New member
בקשר לקורולה..

היא די בטוחה, בכל זאת, זה טויוטה
אבל היא מצוידת רק בשתי כריות אויר! כמדומני קראתי בעיתון שאין לה אפילו אופציה לארבע כריות אויר..

redroze

New member
טויוטה לא כ"כ בטוחה !!!!!

זו מכונית נוחה, חסכונית, מכונית מצויינת אבל בטוחה היא ממש לא !!! כפי שאתם זוכרים הייתה לנו קורולה שנת 94 וכל מכה קטנה היא התקפלה והטמבון שלה עשוי מגומי עדין ביותר שאני הצלחתי לפרק וליישר לבד אחרי שמישהו נכנס בנו בחניה וקיפל חצי טמבון פנימה (ניסיתי לעשות את זה גם באומגה ולא הצלחתי !!!!) . . . . . היא גם עברה 2 תאונות קלות שפגעו מאוד בערך של האוטו וכשמכרנו אותה גילינו כמה היה קשה בגלל 2 התאונות והביטוח לא החזיר לנו ירידת ערך והיום קבלנו אישור מהביטוח שלא היו תביעות מצידינו על ערך האוטו אז אנחנו מתחילים בהליכים נגד הביטוח והשמאי רכב שרימו אותנו ולא ספרו לנו בכלל על ירידת הערך !!!! אני חושב שהכי כדאי לך זה 307 או פוקוס . . . . .

rtwingo

New member
לא, זה רע.

פחות מ4 כוכבים נחשב לרע בקבוצה זו. פרט לכך, הקורולה החדשה עוד לא נבחנה, ולכן זה לא רלוונטי.

למעלה