שאלה למבינים

shariel1

New member
שאלה למבינים

הבנתי שאמד מסעיפיי הליקויי לנכי צה"ל הוא קשיון של האצבעות. השאלה היא מהו בדיוק קישיון של האצבעות ?,האם יכול להתווצר מצב שבו האדם לא יכול להזיז את האצבע אבל יש לה חופש תנועה(אם מזיזים אם היד השנייה לדוגמא) או שקשיון הוא מצב שבו האצבע קשה ומשותקת לגמרי? בתודה מראש

עָנת

New member
סעיף 44- מדבר על קישיון אצבעות../images/Emo70.gif

שני הי
קישיון אצבעות יש בדר"כ במחלות ראומטיות(דלקת פרקים) ובהחלט(מניסיון
) יכול להוצר מצב שכל האצבע כאילו מאובנת,אדומה,נפוחה,רגישה למגע. קישיון אצבעות מצביע הרבה פעמים על מחלות ראומטיות. מצרפת לך לינק לפורום [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=538']ראומטולוגיה [/URL]

shariel1

New member
אבל האם

האם אפשרי מצב שממכה יבשה חזקה מאוד יהיה חוסר אפשרות של הזזת האצבע למרות שהיא לא מאובנת וניתנת לתזוזה על ידי היד השנייה?

עָנת

New member
שני יקירי,אין לי הידע הרפואי להגיד

אם זה יתכן או לא. תפנה לפורום ראומטולוגיה.

shanis

New member
בטח שיכול

יש שני מושגים שקשוקרים לכך: תנועה פסיבית ותנועה אקטיבית. תנועה אקטיבית היא מצב שבו תנועת האיבר היא עצמאית ואילו תנועה פסיבית היא תנועה שבה התנועה בפועל נעשית לא באמצעות פקודה עצבית שיוצרת את התנועה אלא למשל ע"י איבר אחד שמזיז איבר אחר (אני לא ממש בקיא בהסבר הרפואי המדויק). במקרים של פגיעות עצביות יכול להיות מצב של תנועה פסיבית אבל בלי תנועה אקטיבית.

shariel1

New member
אפשרי גם

אפשרי גם שאותה מגבלה פסיבית כמו שקראת לה לא תיווסף לחוסר תחושה באצבע. כלומר ישנה תחושה באצבע אך לא ניתן להזיזה לבד?

shanis

New member
RSD

אני בזמנו סבלתי מ-RSD. לא היתה לי כל תנועה אקטיבית ותנועה פסיבית מאד מצומצמת אבל היתה לי תחושה מלאה. אני גם יודע שהיכולת לתנועה פסיבית אבל חוסר תנועה אקטיבית יכול לנבוע אפילו מסיבה פסיכיאטרית ד"א.

קישיון = חסר יכולת לכופף - נעילה

מדובר על מצב בו אין טווח תנעה. ביחס לשאלה הרפואית - מציע להתייעץ עם אורתופד. נהיר כי אם נפגעו העצבים במכה החזקה, תהיה תנועה פסיבית ללא יכולת אקטיבית לתנועה.

למעלה