שאלה למבינים

עצמונאי

New member
שאלה למבינים

נניח ואני רוצה לבנות סיסמה שעובדת על ידי זיהוי קול איך אני משווה בין שני קולות שאלה נוספת איך אני משווה בין שני תמונות

טרמפיסט

New member
פוקנציית Make

ועכשיו ברצינות; העניינים שהזכרת משמשים כעבודה וכמחקר עבור אנשים רבים שכל עניינם הוא זה. האלגוריתמים עליהם אתה מדבר הם ממש לא עניין של מה בכך. שטח שלא תקבל זה קוד מוכן פה. :) בכל אופן נסה לחשוב על שיטות משל עצמך. לך תדע אם איזה סטארט-טפ תצא.

עצמונאי

New member
השוהה

אני חשבתי על להשוות בין שני גלי קול נו כן אתה יודע הקווים האלה כמו א.ק.ג. השאלה איך אני מקבל אותם דרך VB

Lucciano

New member
שאלה למחשבה.

איך תגדיר ששני גלי קול הם אותו דבר? גם הקול של אותו בנאדם הוא אף פעם לא זהה ב 100% תמיד... הטון משתנה, העוצמה, המהירות, ה PITCH (למשל אם בנאדם קצד צרוד/חולה וכו')

עצמונאי

New member
לכן..

אתה לא משתמש בכל הגלים כדי להשוות אלא יש גלים שלא משתנים זה גולש לנושא אחר אבל הלווי וזו תהייה הבעייה שאני לא ידע איזה גל להשוות

Lucciano

New member
הנה רעיון להתחלה:

תלמד קצת עלFFT (Fast Fourier Transform) שזה הבסיס לכל אלגוריתם כזה, ואח"כ תחליט מה הכיוון שתלך אליו.... (אתה לא לומד מתמטיקה/פיסיקה לתואר שני במקרה, נכון???)

עצמונאי

New member
אממ FFT בעיברית

איך מתרגמים את זה לעיברית כלומר איך קוראים לנושאים האלה בעיברית

1ca1

New member
ד"א פורייה נלמד בתואר ראשון

באוניברסיטה העברית שנה ב מתמטיקה באנליזה מתקדמת 2 אחרי גיאומטריה דיפרנציאלית יש איזה שבועיים על זה באוניברסיטת בר אילן בשנה ב-ג בכלל יש קורס שלם על פורייה ושימושים (ויש גם קורס בחירה להמשך, התמרות אינטגרליות (לפלאס ושות')) מה גם מהנדסים משתמשים בזה (תשאל כל מהנדס חשמל מצוי...) וFFT לפעמים לומדים גם במסגרת קורסי האלגוריתמים במחשבים...

Lucciano

New member
זה הוא שאמרתי...

צריך לעבור תואר ראשון בשביל זה... ומנסיוני, האנשים שמתעסקים באלגוריתמים כאלה לניתוח אותות בעלי תואר שני לפחות...

למעלה