שאלה למבינים

taltaltal28

New member
שאלה למבינים

אני נוסע לתיאלנד ויאטנם נפאל ותקופה של חצי שנה ויותר השאלה שלי באיזה אמצעי כספי להשתמש. טראוול צאקס לפי מה שהבנתי במקרה שיגנבו זה סיפור מאוד בעיתי להפעיל את הביטוח ולקבל בחזרה את הכסף. מזומן לא בא בחשבון אחרי שגנבו לידידה שלי 2000 דולר והיא נאלצה לחזור הביתה. כרטיס אשראי עמלות גבוהות אמרו לי 80 שח" לפחות בהמרת מאה דולר בגלל העמלות ובגלל הפרשי שערים לדוגמא 100 דולר אז אתה משלם משקלים לדולר ואחרי זה אתה משלם מדולר לבאט ככה שאתה מפסיד באיזור ה 80 ש"ח על כל מאה דולר שהוצאתה. מה לדעתכם צריך לעשות אני מבקש רק מאנשים שבאמת היו וניסווהיו במזרח לענות לא לישראלי המצוי שמבין בהכול??? ואם מישהו ממכם באמת הפעיל את הביטוח על טראוול צק ??? אם אין אני לי מי לי. יהיה טוב למרות שגם עכשיו מצויין.

rinatsc

New member
../images/Emo57.gifהגיון

גם אני בדרך לאותו מסלול כמעט ולאותה תקופה. לפי מה שבדקתי הבעיה עם הטרוולרס צ'ק היא בחברת אמריקן אקספרס שמקשה על ישראלים. חלק את הכסף. חלק במזומן, חלק בטרוולרס וחלק כמובן דרך כרטיס האשראי היכןשזה ניתן. ההמלצה היא לא לשאת יותר מ300$ במזומן בכסף מקומי או דולרים. מעבר לזה החלט לפי תכנונך ותבונתך, וכמובן לפי מידת הסיכון שאתה מוכן לקחת. ואל תשכח שאפשר גם לשלוח כסף בדואר. כך שאם אתה מאד פוחד, נצל גם ערוץ זה. בהצלחה.

טריק ידוע! נא לשמור בסוד ולא לפרסם.

קחו איתכם הרבה מאוד שטרות כסף מזוייפים (מונופול/מצולמים במכונת צילום/שטרות בני 200 שנה וכדו'). בהרבה מקומות פועלים קייסים מקצוענים אשר "מפשיטים" מעליך את הונך. השיטה הנפוצה ביותר היא חיפוש עליך עד שנמצא השלל הגדול (ידוע שרוב התרמילאים מחלקים את ההון על הגוף(גרב/ח.בטן/כיס פנימי וכדו'), ולאחר שנמצא ריכוז השלל הגדול, אזי הוא מופשט והקייס נעלם שמח בחלקו. מטיילים רבים לוקחים עימם כסף "בכאילו" (לשים לב שלא מדובר בכסף מזוייף של המדינה בא אתה נמצא-אוי לברוך), ומחביאים אותו במקום אטרקטיבי (לא, לא שם!). לאחר שמאותרים ע"י איש המקצוע, עוזב הבחור חיש מהר ביודעו כי מצא שלל. יופי של צחוקים אח"כ בקיימפסייט!! שמעתי כבר 3 סיפורים שזה עבד!!!

אוווופס, לא התכוונתי להעליב ! ...

קייסים מקצוענים רבים יש לעדה האתיופית בארץ ... ושם, אבל לא ידוע לי על עיסוקם ככייסים. עם הקייסים הסליחה... ולכייסים ההערצה... לכייס יש כיס, אבל לקייס אין case

nitsansh

New member
העמלות לא כל-כך גבוהות!!!

2.75$ + 0.33% אצל ויזה... ונדמה לי שאותו דבר ב-DINERS... ההמרה היא בשער העברות וההפרש הוא לא רצחני...

sela v

New member
טרוולרס

אני הסתובבתי ב-96 בנפאל והודו, והחלפתי ללא שום בעיה טרוולים של Thomas cook. לגבי הביטוח אין לי מושג, כי לא השתמשתי בו. אני מציע שתשאל אולי בבנק שאתה קונה (עדיף בד"כ לקנות בדואר טרוולים) מנסיונם טרוולרס של איזה חברה פחות בעייתים, כמו שכבר אמרו פה. אני זוכר שבזמנו אנשים כתבו בפורום על הבעיתיות של לקבל כסף חזרה במקרה שנגנבו הטרוולים. לגבי כרטיס אשראי אפשר בבנק לברר בדיוק כמה העמלה, ניצן גם ציין את העמלה וזו עמלה על משיכה מכספומט, אם משלמים עם הכרטיס העמלה פחותה, אבל במזרח קשה לי להאמין שכרגע הרבה מקומות מקבלים כרטיסי אשראי. מומלץ שמוציאים כסף מהמכשיר או בבנק, למשוך הרבה כסף בפעם אחת, כי עמלת המינימום יחסית גבוהה.

למעלה