שאלה למבינים

שאלה למבינים

אים לדוגמא אחד ההורים שלי רוצה שאני אסוט איתם לחו"ל האים מותר לי?

א77

New member
בהחלט. מדוע לא?

אלא שכדאי לתת לטיסה מטרה חיובית. לא לטיול גרידא. במקרה שלך, זו חצי בעיה ואולי פחות. נסיעתך היא בשבול כבוד הורה.

א77

New member
אני מתייחס רק לבת

לה יש אפשרות של כיבוד הורה שזו מצוה. יש להבדיל בין הורה המצווה לבנו לחלל שבת, ועל זה אמרו, שהקב"ה אומר : אתה ואביך חייבים בכבודי. נסיעה לחו"ל, זה שונה. ניתן למצוא היתרים בלית ברירה. אבל בהתייחס לטיסת הבת עצמה, הרי אולי היא מקיימת בזה כיבוד אב או אם. ואף הייתי ממליץ לבת, שבנסיעה זו תשתדל להוכיח להוריה כמה טובה היא הדרך האמיתית, החינוך עפ"י התורה, והוכחה זאת תיעשה ע"י יחסה החיובי להוריה. ומעשייה קטנה שלא מן הענין. רב מבוגר שהתלווה אליו בחור למסעו/טיסתו כדי לשמשו בדרך, נשאל ע"י יהודי מבוגר שהיה אף הוא באותה טיסה: שאלה לי אליך, נכדי שמתלווה אלי לטיסה, עסוק במשך כל הזמן, אם בפטפוטים עם בני נוער שמצא כאן על המטוס, אם בהעברת הזמן בכל מיני דברים. והנה נכדך לצידך משרתך, אולי נזקק הנך לכוס מים וכו'. הוא לא יניחך לרגע. הכיצד, ובמה שונה נכדי מנכדך, שואל האיש להרב. שמע חבר, אומר לו הרב ליהודי שהיה ניכר שאינו שומר תורה ומצוות. החושב הנך שיש אמת בדברי דארווין, אודות מוצא האדם מן הקוף ? אכן, יש בהן מן ההגיון, משיבו היהודי. ובכן, כאן טמון הכלב, ממשיך הרב. נכדי יודע כי הוא שני דורות מאוחר ממני. ז"א אני מקורב ממנו בשתי דורות לאדם הראשון יציר כפיו של הקב"ה. וממילא כל דור מאוחר יותר, מתרחק מאדם הראשון בחיר היצירה, יציר כפיו של הקב"ה. ואילו נכדך שיודע שהוא שתי דורות אחריך, הרי שהוא פחות 'קוף דארוויני' ממך. הוא התרחק מהקוף, הרבה יותר ממה שאתה התרחקת מהקוף. הוא רחוק מהקוף בשתי דורות יותר. אז וודאי לדעתכם, אתה הסבא זה שצריך לשרת את נכדך המלומד והאדם...

אבא שלי רוצה שאני אטוס איתו לא בשבי

בע"ית לא בשביל לעזור לו במשהו אלא "נטו" לטייל ואני יודעת שיהיה קשה לשמור שם כשרות ושבת ולא תיהייה אוירה של קדושה כמו בארץ....הוא רוצה שאני אטייל איתם בחו"ל....האים אני חיייבת ללכת?

א77

New member
אם יש לך חשש של שמירת שבת וכשרות

בחו"ל, וודאי אין לך לצאת.

אם כבר הולכים off-topic

"ובכן, כאן טמון הכלב, ממשיך הרב. נכדי יודע כי הוא שני דורות מאוחר ממני. ז"א אני מקורב ממנו בשתי דורות לאדם הראשון יציר כפיו של הקב"ה. וממילא כל דור מאוחר יותר, מתרחק מאדם הראשון בחיר היצירה, יציר כפיו של הקב"ה. ואילו נכדך שיודע שהוא שתי דורות אחריך, הרי שהוא פחות 'קוף דארוויני' ממך. הוא התרחק מהקוף, הרבה יותר ממה שאתה התרחקת מהקוף. הוא רחוק מהקוף בשתי דורות יותר. אז וודאי לדעתכם, אתה הסבא זה שצריך לשרת את נכדך המלומד והאדם..." משל אווילי המדגים את אי-ההבנה של האבולוציה, תורתו של דארווין, וחילוניות. א. המושג התפתחות בהקשר האבולוציוני אינו מעיד שיפור במובן של מוסריות, חכמה, אנושיות, וכיוצא באילו, אלא רק בציר אחד ויחיד שאינו רלוונטי לכל אילו - היכולת להעמיד מספר צאצאים גדול יותר בשטח גיאוגראפי ותקופת זמן מסויימים. [במובן הזה הג'וקים והכרישים הרבה יותר מפותחים מהאדם, אפילו שברור שהם נופלים מהאדם במידות כאינטיליגנציה.] ב. חילונים מעריכים אדם בזכות מי שהוא, לא בזכות אבותיו או צאצאיו.

danielhope

New member
אם הורייך, כמו שכתבת למעלה

לא שומרים שבת.. איך תוכלי לשמור שבת בחו"ל?

זו השאלה...אים אני יודעת שתיהייה

בעיה בחו"ל מכל מיני סיבות האים אני חייבת לנסוע?במקרה שההורים לא מכריחים אלא רק רוצים שאצא לטייל...

danielhope

New member
על דעת עצמי אני אומר

שלהורים חילונים אין זכות להכריח אותך גם אם היו רוצים לבוא איתם לחו"ל במקום שאת יודעת שזה מאד מאד מאד קשה לשמור מצוות ובוודאי תצטרכי לעבור על איסורי הנאה מחילול שבת וכו' ח"ו.

israelberger

New member
שאלה

כבוד הרב המכובד אבק אני לרגלחך מרגליות אימרי פיך, האם אין איסור לרדת מהארץ אם לא בשביל לישא אישה או ללמוד תורה (או "מצווה גדולה" לדעת התוספות)?

למעלה