שאלה למבינים

שאלה למבינים

ברשותי סוזוקי סמוראי 87. היום הורדתי אותה לטיול שטח הרציני הראשון! כמובן, רציתי לבחון את היכולות אז הכנסתי אותה למקומות קשים, הצלבות, וכו'. בסוף הטיול - ברגע ששמתי טיפה יותר גז, נראה כאילו ההילוך יוצא לניוטרל, הטורים עלו בפראות והרכב לא זז. זה הגיע למצב שבהילוך ראשון על הכביש חזרה, אחרי עצור, הרכב היה רק בניוטרל (למרות שהיה משולב לראשון). במהלך הנסיעה הביתה על הכביש, נעלמה הבעיה כלא היתה. האם פשוט מאוד הקלאצ' התחמם יותר מידי? אולי מים או בוץ נכנסו לתיבת ההעברה או הקלאצ'? או שיש לי בעיה יותר חמורה עם הרכב? אשמח לתשובה מהירה מכיוון שהדבר הזה גורם לי לדאגה רבה. ודרך אגב, תמונות יועלו בהקדם....

yerakrak1

New member
אני לא כל כך מבין אבל...

תיבת העברה צריכה להיות אטומה ככה שאם נכנסו לך מים או בוץ כנראה יש לך חור שם ואז היית צריך לראות דליפה של שמן, אז זאת כנראה לא הבעיה.

Idan6610

New member
I still dont get it

If there was a mechanical problem why did it disappeared when it cooled down? Could it be that i simply made the clutch too hot? Because i really used it.

tooom

New member
נראה לי שאתה צודק ידידי

אחד הסימנים לנהגי שטח בלתי מנוסים היא עבודה רבה מדי ואפילו מוגזמת על הקלאצ'. עם הזמן אתה לומד להכיר יותר את רכב השטח, לומד לבלום באמצעות המנוע, לומד להשתמש בהילוך הכוח ומשתמש בקלאצ' רק כדי להעביר הילוכים ולא כל פעם שאתה רוצה לבלום. אתה רואה שהמנוע לא מצליח לבלום בירידה? תוריד הילוך, תשלב ל LOW ממש אין צורך לעבוד עם הברקס והקלאצ'. את מגיע ולפניך ירידה שנראית לך טיפה רצינית? שלב ל LOW, שלב לראשון ותרד בקלות בלי לגעת בברקס ובטח שלא בקלאצ'. בכל מקרה אני ממליץ לך לבדוק את זה.

Idan6610

New member
I am NOT a newbie

I am NOT a newbie driver! But i did use the clutch alot because i dont know the vehicle. I talked to a friend who is a mechanic and he said that its just the clutch slipping due to over usage and there is nothing wrong with the car itself. As i said i will upload the pictures soon. sorry about the english, i am not near the computer and my cellphone does not support typing in hebrew.

אפטרשוק

New member
נהיתה לך סמטוח'ה בקרבורטור

לפי דעתי מדובר אך ורק בקלאצ שהחליק והחסרת כמה דברים האם היה ריח של קלאץ שרוף? והאם לאחר שהאוטו התקרר הכל הסתדר ? כמעט בטוח שמדובר בקלאץ זה קורה במיוחד שמדובר גם ברכב שעבד ושהקלאץ בו במצב די שחוק .

tooom

New member
אפטרשוק נראה לי שאנחנו מסכימים על

משהו = היסטוריה!!!

אני שמח שאתם מסכימים סוף סוף על

משהוא .אולי במקום להתנגח בניכם מדי פעם תסכימו או לא תסכימו אבל בצורה חברית ולא תנסו לפגוע או להעליב אחד את השני בהצלחה מור Y

לפי מה שאתה מתאר יש

בעיה בגיר ליתר דיוק בסינכרון של הילוך ראשון. זה גורם לקפיצה מראשון לניוטרל. לפי מה שהבנתי זה קורה לך רק בהילוך ראשון.

עוד פרטים

אז ככה, היה ריח של קלאצ' שרוף, זה לא היה רק בהילוך ראשון, וכשזה התקרר זה נעלם לחלוטין.

אני מבין

שיצאת לשטח לבד " כל הכבוד " חשוב איך היה נראה אילו נשארת בשטח ללא קלץ או גיר ותעשה את החשבון לבד. לפי ההסבר שלך כנראה שהקלץ (מצמד) התחמם והתחיל להחליק. קיים סיכוי טוב שהמצמד שלך היה גמור או שעקב נהיגה עם רגל על המצמד כל הזמן שחקת אותו ואז יתכן שהוא נגמר או על הסף. בהצלחה מור Y

אם הייתי נתקע לבד בשטח

אז הייתי הולך חמש מטר לכביש וקורא לרכב... אנחנו עדיין חיים בישראל וזה עדיין צפון הארץ... ואם לא, תמיד אפשר להתקשר לאבא שיבוא עם האיסוזו... הוא רק מחכה לתירוצים בשביל לרדת לשטח, במיוחד בשביל איזה חילוץ טוב... הוא לא בא מהתחלה כי הוא רצה שנ"צ.

ודרך אגב

כבר כמעט שנתיים שיש את האיסוזו, והרוב המוחץ של הטיולים שאני טיילתי איתו היו טיולים ברכב אחד... נתקעתי לבד בשטח, התקלקלו לי דברים בשטח, והנה היום אני יושב פה בריא ושלם, וגם הרכב בריא ושלם... לומדים להסתדר לבד... ככה זה כשכל החברים אוהבים רכבי כביש... אני לעולם לא אבין את העירוניים האלה... :)

למעלה